reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
reklama
Cooooooo:szok::szok::szok::szok::szok:ale bzdura...
No niestety, bzdura totalna :no: Moja mama miała 42 lata jak urodziła Krzysia - mojego brata, jak przestała mieć @ to myślała że przekwita i o tym że jest w ciąży dowiedziała się w 12tyg... a potem była pod baczną kontrolą lekarza(bo o to tu chodzi przecież...) i co? Nie dostałaby becikowego... Poza tym jest dla mnie niezrozumiałe tym bardziej, że ja zrobiłam test będąc w 7tyg i chciałam się dostać do lekarza w przychodni to terminy były dopiero za 5tyg :szok: Musiałam iść prywatnie... A nie wszystkie mamy stać na prywatne wizyty... No genialna ustawa, brawa :angry:

Witam

a mi się zdaje, że te przepisy wejdą od października/listopada i będą juz dotyczyc tyhc ciężarnych, które po tym terminie będą miały dopiero 10 tydzień... ale ręki nie dam sobie uciąć... jedne co jest pewne, to na pewno te przepisy wejdą w życie :dry:

chore to jest, bo ja karmię i ostatnia @ miałam dziwną i to juz dośc dawno i mogę być juz po 10 tyg. ciąży a o tym jeszcze nie wiem :dry: to co karmiące mają co tydzień testować i sprawdzać czy są w ciąży i lecieć od razu do gina :cool2:

mała dzis spała całą noc w łóżeczku :-) z 3 pobudkami na cyca, ale spała ;-) dopiero po 6 położyłam się z nią, żeby dospała, bo padnięta byłam tym wstawaniem :zawstydzona/y:

Słyszałam o tym becikowym... bzdura:szok: ale co zrobić...
Ja sie wybiore najpozniej w 7 tygodniu ciazy wiec spokojnie. Tylko sie zastanawiam czy ja juz miesiac nie jestem w ciazy:-D Czy po prostu miałam juz @ jak byłam w ciazy... w tym tygodniu i tak nie zdaze do gina, ale chyba we wtorek sie juz wybiore:tak: Juz pecherzyk na pewno bedzie widać wiec sie wszystkiego dowiem:-)
Moi rodzice i bracia juz wiedzą, reszta rodzinki nie ma pojecia:zawstydzona/y: Narazie sie wstrzymamy, rodzice od P. nie byli zadowoleni jak im mówilismy, ze planujemy wkrótce 2 dziecko:-( Dlatego lepiej poczekac, wyjasni sie sprawa mieszkania, pracy, itd...:tak:

Narazie czuje sie fatalnie... ciągle mnie mdli, w głowie się kręci...
Na szczescie Paulinka czasem zajmie sie zabawkami i mogę na chwile odpoczac

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witajcie:-) Dziękujemy za życzonka dla Kubackiego:-):-):-)
I oczywiście najlepsze życzenia od nas dla Martynki

Od rana padał deszcz i dopiero teraz przestało. I zimno okropnie. Pewnie nici ze spacerku bo coś czuje, że to nie koniec opadów. Ogarnęłam chałupkę. obiadek ugotowany. Kubalek słyszę że już się obudził ale bawi sie grzecznie w łóżeczku więc nie wchodzę do niego;-) Popołudniu wpadnie na kawkę koleżanka z córką bo ta wierci mamie dziurę w brzuchu;-);-), że ona chce przyjść do Kuby.

Wiecie co te przepisy odnośnie becikowego to jakaś bzdura:szok: Moja mama przez 2,5 miesiąca nie wiedziałą, że jest w ciąży ze mną bo normalnie miała @ i żadnych objawów wskazujących na to że coś tam kiełkuje.

Asiowo ja jak zaszłam w ciążę z Kubą to powiedziałąm mamie jak przyjechali na ślub cywilny do nas. A jej reakcja mnie powaliła. Zapytałam czy się cieszy. A ona mi na to z niesmakiem na twarzy. "A mam inne wyjście".

Najlepszego dla Kubusia i Martynki

Witam
U nas wszystko fajnie, tylko pogoda... ja siedze w sklepie, zastepuje meza...
Dzisiaj mam fatalny bol glowy, tabl. nie pomagają...
Nadii wyszedl wczoraj zebolek i ida na dole kolejne...
W sobote mamy weselicho i oczywiscie dylemat co zalozyc hehe:-)

Asiowo trzymaj sie, jejka mdlosci sa okropne...
Ahh te nasze ustawy - jak dla mnie debilizm....!!!!

Liliana życze aby ból głowy ustapił - mnie też piłuje od rana :baffled:

Ostatnia edycja:
Witajcie!

Najlepszego dla solenizantów!!!!

My już jesteśmy w domu- sama z Bartem, Ł w pracy, rodzice już pojechali.
A ja mam straszny ból głłowy.... troszkę z mamą i teściową i szwagierką dałyśmy w palnik- miało byc po piwku a wyszło więcej :zawstydzona/y: ni masz babo placek- ledwo żyje... :dry:

Chyba dziś każda ma ból głowy - taka pogoda butelkowa :-( ja ciągle senna a Jasiek pospał popołudniu tylko 40 min więc zdążyłam pozmywać :dry: teraz śpi 3 raz zobaczymy jak długo :dry: a ja gotuję kapuśniaczek :-p
Co do tych przepisów to chyba jakis mądrala wpadł na taki pomysł - dostał kasę za ustawę ale nie pomyślał :wściekła/y: przecież wiele kobiet ma miesiączkę będąc w ciąży i nie są świadome swojego błogosławionego stanu więc dlaczego pozbawiać je (pożal się Boże sumy, która starczy na m-ąc na mleko i pieluchy) tylko dlatego, że taka ich natura :angry:
dobra zmykam kochane potem mam aerobic i pewnie wrócę padnięta
życzę spokojnej nocy :-)

reklama
Paulinka spi od 10 minut, P. pojechał grac w piłę, a mamusia w koncu moze odpoczac:-)heh... jak ja lubie tą cisze i spokoj... :tak:
Wzieło mnie dzis na chapucino (czy jak tos ie pisze) i P. mi wieczorem przywiezie:-) Powiem wam, ze fajnie znów byc w ciazy:-D

Agusia... mało przyjemna reakcja rodziców, ja aż sie boje...:zawstydzona/y: Na szczescie moi rodzice sie bardzo cieszą i mają nadzieje, ze do 3 razy sztuka i 3 wnuk bedzie chłopcem:-D

No i w koncu sprzedalismy nasze tico, za grosze, ale w koncu poszedł... ma jezdzic na dalekim wschodzie!:-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry