reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

reklama
toska no już się zaczynałam zastanawiać, gdzie Ty znikłaś - czyżbyś sobie zrobiła odpoczynek od pracy? ;-)

Niestey, wręcz odwrotnie :-( Mam tyle pracy, że nie mam czasu pisać z biura (no chyba, że tak jak dzisiaj po 22)
Super, że z Gosia wszystko OK, i taka duża z niej dziewczynka. Trzymam kciuki, żebyś znalazłą okuliste, który wystawi ci odpowiednie zaświadczenie.
Jeżeli chodzi o pania od sprzatania, to współczuję. Ja nadal nie znalazłam i powoli odnajduje się w tej roli:-D

Agik super zdjęcia

Dzagud jeżeli chodzi o antykoncepcję, to niestety nie pomogę. Sama się zastanawiam na co się zdecydować, ale chyba będą to plastry lub tabletki. Postanowilismy zrobić sobie małą przerwę i poczekać kilka miesięcy z następną ciążą.
Z jednej strony chciałabym się znowu starać, ale boję sie kolejnego poronienia. I chyba nie jestem jeszcze gotowa......

Kachasek zdrówka i dobrego głosu :tak:

Elmaluszek cieszę się, że Amelcia juz zdrowa. Oby juz tak zostało na zawsze:tak:

Gingeros, super że Antonek dobrze sobie radzi w żłobku:tak:

Kciuki, za wszystkie wychodzące ząbki ........... i więcej nie pamiętam, co chciałam napisać :zawstydzona/y:

Buziaki dla pozostałych Czerwcówek,
Dobrej nocki i kolorowych snów:-)

Oj Dzagud poskutkował Twój apel o zaglądanie na BB:tak:. Ja sama aż się przestraszyłam, bo nie wyobrażam sobie, że nasze BB mogłoby zniknąć :szok::szok::szok:

Aha i dzięki za chęć pomocy, na pewno Was wykorzystam :tak:;-)

Przespanej i spokojnej nocki wszystkim życzę:tak::-)

Witam porannie,

No i wykrakalim - Magda chora.:wściekła/y::angry: W nocy marudzenie było na maksa, już o pierwszej wylądowała koło mnie w łóżku, ale i tak się budziła i płakała + szczekała kaszlem. Rano po obudzeniu sięgnęła sobie po butelkę z piciem, widać było że pić się jej chciało bo się dossała jak pijawka. No i co z tego? Ledwo wypiła, złapał ją taki kaszel że wszystko co wypiła zwymiotowała.:-(Dziś Tata zasuwa z Nią do lekarza o 14tej. Nie sądzę aby był to jakiś żołądkowy wirus, bo wymioty były ewidentnie wywołane przez kaszel. Potem dałam jej pić - trochę mniej i powoli, potem zjadła ze 3/4 butli mleka i było ok. Tylko co parę minut kaszle.:baffled: Kurczę, jednak jak moje dziecko nie chce jeść, to coś musi być na rzeczy.:dry:

Dzieńdoberek :-)
Wstałam z dziwnym uczuciem, że coś jest nie tak - no i dość szybko sprecyzowałam. Padało, a Małż zapomniał na noc schować z tarasu suszarki pełne prania :dry: Chwilowo mogę zapomnieć o zmniejszaniu stert koło pralki ;-)
elmaluszku no mam nadzieję, że nowa pani się sprawdzi i nie zniechęci - bo to jej pierwsza taka praca :dry: Niezbyt dobrze to wróży, boję się że za tydzień będzie wykończona i zrezygnuje (w końcu, to żadna rozwijająca praca, tylko zwykła fizyczna harówka :sorry2:). No ale obym się myliła.
toska to sobie Stasio wybrał ulubione zwierzątko :-D Występuje w postaci pluszaka? Bo przecież nie ma to jak przy wyjściu zaopatrzyć młodzież w nowo poznanego ulubieńca :-D
Dzagud o kurcze... :-( No przykro mi bardzo - mam nadzieję, że to "tylko" kaszel i Madzia dostanie coś skutecznego. No i że w nic się nie przerodzi :sorry2:
Miłego dnia!

Oj oj oj to bardzo niedobrze, że Madzię coś bierze:-(, mam nadzieję, że na syropku na kaszel się skończy:tak:
Dzagud, a Tobie Kochana wszystkiego najlepszego z okazji urodzin (wiem, wiem to nie ten wątek, ale zaraz zasuwam do Łodzi do dziekanatu i biblioteki to nie mam czasu)

Miłego dnia wszystkim:tak:

Witam wszystkich, mieliśmy wyjazdowy weekend, pracowity poniedziałek, a dziś montują mi meble w kuchni i muszę kontrolować sytuację, więc wpadam tak na chwilę i pewnie nie zdołam wszystkim odpowiedzieć.:zawstydzona/y:Czarkowi też wychodzą dwie czwórki i jedna trójka, ale ma litość nad mamą i bardzo nie dokucza (najwyżej czasem ugryzie prawie do krwi :szok: :-D;-) no i apetyt wyrażnie mniejszy)

Dzagud urodzinowo-imieninowe: STO LAT! Mnóstwo radości z córek i męża i spełnienia tych najbardziej nieśmiałych marzeń. :-)

Agik śliczne zdjęcia :tak::tak:

Esiu powodzenia z nową panią sprzątającą - oby się sprawdziło powiedzenie że do trzech razy sztuka. Sama muszę się rozejrzeć za kimś takim bo będzie potrzebna mi pomoc w doprowadzeniu mieszkania do porządku po remoncie.:dry:

Dorotko jeśli Julcia tak późno chodzi spać to może chociaż rano daje ci trochę odespać?

Toska dobrze że masz to biuro blisko bo pewnie przestałabyś nas odwiedzać pracusiu - zorganizuj tam sobie bareczek i pracować będzie milej i twoich postów więcej na bb.;-)

Madzi i innym choruskom i ząbkowiczom życzymy szybkiego powrotu do formy.:tak:

Dziękuję Wam wszystkim za piękne życzenia.:-) Oby się spełniły!!!;-)

A ze złych wiadomości - Magda ma zapalenie gardła i to podobno bardzo mocne. Oczywiście antybiotyk i w piątek do kontroli. Mam straszne wyrzuty sumienia, bo ona mi tak zaczęła szczekać w nocy z soboty na niedzielę, ale ponieważ w ciągu dnia nic się nie działo - ani katar, ani nawet kaszel się nie trafił, a noc następna była ok - to pomyślałam że to było coś "chwilowego". I wpędziłam dziecko w mocną chorobę.:angry::wściekła/y: Szlag mnie trafia i płakać mi się chce!!!

I ja się melduję po poście Dzagud nieźle sie wystraszyłam że nam forum zniknie:-D.
Dzagud współczuję Madziuni, dużo zdrówka dla niej, a Ty się nie obwiniaj bo jak sama piszesz w dzień było wszystko ok więc skąd mogłas wiedzieć że to zapalenie gardła? Kto jak kto ale Ty jesteś dla mnie wzorem jezeli chodzi o zapobiegliwość szczególnie jezeli chodzi o dzieci.:tak:
Esia to się wam posypało, oby pani sprzątająca okazała się być ok:tak:(czy mi sie wydaje czy piszę strasznie niegramatycznie? sorry za mojego gąbczaka:sorry2:)
Agik śliczne te zdjęcia, wiesz ja już się nie moge doczekac tej ankiety;-).
Szopka gratuluję drugiego synka, no i fajnie będziemy miały podwójną parkę:-D.
Oby ząbki jak najszybciej wyszły Czarusiowi coby sie jak najkrócej męczył:tak:.
Jolka nie ma to jak "trafione" prezenty, moja teściowa ciągle takie kupuje i najczęściej używane (nawet buty!), wtedy mąż zawsze jej dziękuje i zwraca prezent i mówi żeby lepiej kupiła jedną rzecz a porzadną. mnie najbardziej by zadowoliło jakby dała pieniądze wiedziałabym sama najlepiej co kupić bo sporo rzeczy Laura teraz potrzebuje. Jak po wizycie u fryzjera, pochwal się nowa fryzurą.
Elmaluszek super że Amelka zdrowiuteńka i niech tak juz zawsze będzie bo swoje już odchorowała i tyle po lekarzach się nachodziłyście. Co do imienia myslę że będzie Wanessa ale pewnie w 100% po porodzie zdecyduję:tak:.
Toska współczuję nadmiaru pracy, ale z drugiej strony chyba lepiej że jest robota niż żeby jej nie było;-). Ja wciąz czekam na fotki z NY, widziałam jedno na nk, ale mam niedosyt, nie poganiam, jak znajdziesz czas to na pewno wkleisz prawda:blink:?
Dorotka pewnie że się nie obrażę, doskonale Cię rozumiem, w takim razie będę Ci kibicować jak już dojdzie do staranek:tak:.
Gingeros ależ Antonek dzielny, niedługo sie oswoi w żlobku i będzie tam leciał jak na skrzydłach:-D. Co do przywiązania do tatusia rozumiem Cie doskonale, Laura w weekendy i wieczorami uznaje tylko tatę, do niego chce na rece i z nim sie bawi, czasami roobi mi się przykro ale z drugiej strrony moge tez troche od niej odsapnąć:zawstydzona/y:. Choc czasami na placu zabaw czuję się zbędna i łezka się kreci w kąciku oka, ale to tylko czasami bo nie często zdarza nam się razem spacerować, niestety ostatnio nawet w niedzielę bo pogoda nie sprzyja:-(. A z tym porwaniem to straszne, dobrze się wszystko dobrze skończyło no i że Ty masz prace na miejscu:tak:.
Kachasek jejku współczuję przeziębienia i życze dużo zdrówka:tak:.
Gosiu co u was, masz już internet?
Isztar Ty to dopiero jestes pracuś:tak:.
Dziewczyny prosze o pomoc, nie mam pomysłu na prezent urodzinowy dla męża może cos podpowiecie? Mąż interesuje sie komputerem i samochodami, ale przeciez nie kupie mu części do samochodu albo komputera:baffled:. Kompletnie nie mam pomysłu, on twierdzi że może byc jakiś ciuch ale co roku daje mu ciuch lub kosmetyki. Może cos niematerialnego ale co? nic nie moge wykombinować. Myślałam może o jakimś wspólnym prezenice dla nas bo mamy urodziny dzień po dniu, czekam na wasze na pewno ciekawe pomysły:tak:.

Ostatnia edycja:
reklama
Kotku-ciezki orzech do zgryzienia.Ja fantazji nie mam wiec Bartek zawsze dostaje jakis ciuch:baffled:Nigdy nie wiem co mu kupic niestety.Powiem wiecej, jego urodziny nadciagają wielkimi krokami a u mnie pustka w glowie.Jednak wymyslilam a wlasciwie nie ja tylko moja kuzynka z mezem(ale to juz bardziej podchoinkowo)ze chyba zakupie mu nawigacje do samochodu)co bysmy na swieta do polski trafili:-D:-D:-D.No i jak mi swięty Mikolaj konto zasili:-DA na pomysly dziewczyn sama popatrze i chetnie skorzystam:tak:
Dzagud-zdroweczka dla Madzi;-)

A kolo nas tez jakies licho krąży wielkimi krokami.Od kilku dni katarek.Niby kaszlu ani goraczki nie ma ale Amelka dzisiaj jakas marudna i miejsca sobie znalezc nie moze.Caly dzien bajki oglada,zabawa nie interesuje a i do jedzenia nie skora.Oby sie nic nie wyklulo z tego.Ja z reszta tez niemrawa jakas:baffled:

Do góry