reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Toska ja jestem:tak:
Zbieram się do kąpania i dojść nie mogę. Przed chwilą byłam odśnieżać przed domem :-D:rofl2:
Kochana, się nie przejmuj 30-stką. Łap życie pełnymi garściami jak do tej pory i będzie git:tak:;-)

A o jakim bidonie piszesz? Ja już tyle rzeczy wypróbowałam, że głowa mała:szok:
Z niekapka średnio pije, lepiej z butelki, ale to tez bez szału. A przecież to wiek, żeby oduczać maluchy od butelki, no ale przecież nie zabronię mu kiedy jako tako z niej pije:dry:

reklama
Bidon ze słomką. Czy to może jakoś inaczej się nazywa:confused: oj już odczuwam tą starczą demencję:-D

o tej porze odśnieżać???:szok: W moim wieku to już by mi się nie chciało ;-):-D

a jak Twoja praca mgr?

własnie zmienił mi sie wiek na Naszej Klasie, oficjalnie jestem trzydziestolatką. Cóż za piękny wiek:-D

idę spać nucąc trzydzieści lat mineło jak jeden dzień ......

Ostatnia edycja:
Witajcie kochane ja tylko na chwileczkę, strasznie dziękuję za miłe słowa.
Dzagud Tobie za pzrekazanie wieści :-).
Przy okazji Beata2710 to moja siostra myślałam że napisze cos więcej niż "Kotek własnie rodzi i kotek juz urodziła" hihi.
Toska jaka tam z Ciebie stara dupa dopiero życie się przed Tobą otwiera:tak:, przede mną otworzy się za 3 lata:-D. Wszystkiego najpiękniejszego dla Ciebie:-). (A miałam rodzic dzisiaj;-)).
Fantazja jestem z Toba myślami mam nadzieję ze tym razem się nie złamiesz i zapewnisz lepsze życie sobie i Michalince:tak:.
Miałam problem z piersiami w 6 dobie zrobiło mi się zapalenie piersi biorę jeszcze antybiotyk w piątek miałam 40 st goraczki, w sobotę 39 i w niedziele w końcu wiedzałam jak się nazywam. Byłam taka słaba że nie miałam siły podnosic Vaneski do odbicia :-(. Siostry niestety jeszcze się poznały, jak poszłam rodzic Laura na drugi dzień się rozchorowała na zapalenie oskrzeli, do wczoraj dostawała zastrzyki razem 20 (2 razy dziennie) ma całą posiniaczoną dupkę i dostaje histerii na dźwięk domofonu :-(. Schudła prawie kilogram choc pediatra twierdzi że to akurat jej nie zaszkodzi bo jak sięokazalo Laura ma prawie 2 kg nadwagi:szok:. Do tego ma jeszcze biegunkę chyba od antybiotyku, więc aby nie narażac Vaneski na razie trzymamy je w osobnych pokojach. Może dziś w końcu pokażemy Laurze siostryzczkę, pediatra kazała na razie stopniowo je sobie pokazywać. W sumie to całkiem inaczej sobie to wszystko wyobrażałam, ja śpię z małą w pokoju, moi rodzice z Laurą a mąż sam w trzecim pokoju bo jest przeziębiony. Do tego ja tez chodze od wczoraj z katarem i kaszlem, ech tylko usiąśc i płakać, zima to okropna pora roku na rodzenie dzieci:tak:.
Poród ekspresowy, lekarz mnie uprzedzał że drugi poród zawsze szybszy trzeci i kolejny juz niekoniecznie, ale drugi zawsze i miał rację. W sobotę o 20 (po mega obfitej kolacji:-)) zaczęly się skórcze od razu co 2 minuty, więc wzielam prysznic poszlam na kibelek pokręciłam sięjeszcze dopakowałam torbę, mąż spakowal swoją, o 21 wyszliśmy z domu, do szpitala jedzie się 30 minut (rodziłam w Pucku znowu i nie zaluję ) całe szczęście że nie było zasp, a o 21:40 urodziłam, pani z izby przyjec nie chciała juz mnie puścić na ubikacje bo sie bała że tam urodzę:-D. Po 2 dobach nas wypisali o 22 wieczorem bo muszą minąc pełne doby i tak teraz sobie zyjemy odseparowane od wszystkich:-(. ja na zmianę zajmuję się jedna i drugą żeby nie odczuły mojej nieobecności:tak:, Vaneska pięknie je w nocy potrafi pzrespać 6 godzin ale najczescie pzresypia 3-4 godzinki więc nie narzekam, oby tak zostało. We wtorek miałam zdjęte szwy zostały jeszcze rozpuszczalne diabelstwa, ale wiecie strasznie bolą mnie biodra i czasami troche kuśtykam nie wiem czy to normalne lekarz twierdzi że to minie, mam nadzieję:tak:. To tyle o nas jak będę miała czas powklejam więcej zdjęć i myślami jestem z wami kochane buziaczki dla was i maluszków;-):-).

Kotku, super że się odwzwałaś! Ale pomór u Was straszny.:szok: Biedna Laurka, ucałuj Jej pokłutą dupeczkę od ciotki.:-(Nie dziwię się że dzieciak histerii dostaje - ja stara i bym chyba dostała.:crazy: Ściskam Was mocno, żeby choróbska jak najszybciej poszły precz i aby wszystko wróciło do normy.:tak:

Koteczku kochana!
No biduszki z Was,zaycze szybkiego powrotu do zdrowia,zeby nareszcie siostrzyczki mogly sie soba nacieszyc:-)
Waneska wyrozumiala w nocy dla Ciebie,mam nadzieje ze juz tak zostanie:tak:
a Laurki to tak mi zal:-(,pokluta dupinka:-:)-:)-(oby juz nigdy nie potrzebowala zadnych zastrzykow!Porod ekspresowy:szok:,wszystkim ciezarowkom bede zyczyc ''Koteczkowych porodow'':-)

Dzagudku dojzalas wlosy? hehe:-D

Cos mi sie Amelcia od paru dni w nocy budzi,czyzby znowu trojki:confused::baffled:Ida i ida...

Toska ryczaca trzydziecho!!!:-)Jak dzionek?Ja mysle ze kazdy wiek ma swoj urok i na pewno nie doluje sie lecacymi latami ,zmarszczkami,czy obwislym cycami(no cycuszkami troszke:-p)Zycie jest piekne i musimy je przezyc jak najlepiej.Duchem zawsze bedziemy mlode a piekne na swoj specyficzny sposob:-D:sorry2::dry:

Witam wszystkich!
Kotku super ze sie pokazalas i nam ladnie opisalas! Trzymaj sie i zdrowiejcie wszyscy a jak znajdziesz czas to obdaruj nas foteczkami:tak::-) bo doczekac sie nie mozemy!!!!

reklama
Kotku-zdroweczka zyczymy Wam biduleczki.Alez Was dopadlo:-(;-)
Toska-najlepszego nasza trzydziesteczko(w kwiecie wieku jestes teraz)U mnie 3dyszki juz za rok:tak:
Gingeros-i Tobie zdrowka zycze i zasylam pozytywne fluidy.Tylko nie przeholuj ztą praca zeby Cie calkiem nie rozlozylo.
Izka-wiec prosze o rade.Zapomnialam wziac gynoflor ale wyszukalam w internecie ze u nas jako odpowiednik mozna kupic estriol.Tylko nie jestem pewna czy to oby to samo:confused:
Agik-a probowalas pokombinowac ze smakami?Moja Amelka bardzo dlugo nic nie chciala pic.To byla ciagla wakla.Pije dopiero od jakis 3 miesiecy(tak regularnie) i tez probowalam roznych butelek i kubeczkow.Teraz pije z butli okolo 400-500ml w dzien ale tylko herbatke z bobovity jablko z melisa(inne smaki nie wchodza w gre) i kisiel truskawkowy.Zycze zeby Ci sie udalo przezwyczaic Wojcia do picia bo znam ten bol;-)

A co do tranu (jak juz pytalam Dzagud) to my mamy ten cytrynowy i na poczatku byla straszna wojna a teraz juz paszcza sama sie otwiera.

Wiecie co u nas straszne jaja sie porobily.Tzn dla mnie to nie jest smieszne.Przywiezlismy sobie cyfre+ i od kilku dni nie mozemy zlapac sygnalu.Ja to juz stracilam wszelkie nadzieje ze w tym naszym grajdole cokolwiek zalapie.Doluje mnie tylko to ze zaplacilam abonament za caly rok z gory wiec rozwiazanie umowy nie jest zadnym rozwiazaniem:-:)baffled:prosze trzymajcie kciuki zeby sie udalo:sorry2:

Do góry