reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2009

Mój skarbuś też nie zamierza opuścić ciepłego brzucholka wcześniej tęż obawiam się że będzie go trzeba wypędzać siłą.

A u mnie truskawki za1kg-7zl
a fasolka czyt wszystkiego 1kg-19zl :wściekła/y:

jeśli chodzi o nosidełka to na szkole r. dowiedziałam się że nie za bardzo lepiej kupić chustę bo jest bardziej elastyczna.

Niemów hop ja też myślałam że małemu niespiszno a tu rachu ciachu i po strachu:-D:-D:-D:-D

truskaweczki u mnie po 2.50 takie śliczniutkie i pachnące.....a ja niemode:crazy::crazy::crazy:

macie na myśli takie nisidełka co sie dzidzie nosi na brzuszku , czy taki fotelik-nosidełko?

reklama
cześć dziewczynki
Sylwio, w duchu liczę na to, ma jeszcze 4 dni :-D na dobrowolne wyjście hehehehe :-D taka jestem podjarana, ze chciałabym się już rozsypać :tak:
Kabaretko, pierwsze słyszę o ananasie :-p ale pyszności, uwelbiam ananaski :-D
Oj Minutko, nieładnie, ze się wpychasz przed kolejkę :-D życze Ci
powodzenia :-D
Adapterku, oprócz mleczka jeszcze pepsi zostaje w zanadrzu :-D
Irko, super, że ci się udało załatwić łóżeczko, a tamci jak tacy mili, niech sobie je w buty wsadzą :tak::angry:
Andziu, wreszcie będziesz mieć Oskarka w domu, wspaniale :-D:tak::tak:

Hej kobietki czy którejś już odszedł czap:tak:bo ja wczoraj byłam zbadana a od rana leci mi śluz z brunatną krwią i coraz więcej nie wiem co robić w poniedziałek mam gina czekać??
mi odszedł 2 dni temu i nic sie wiecej nie dzieje.:wściekła/y:
Andziu, super wiadomos ze mały juz bedzie z toba. Nie masz sie co bac, opieka nad malenstwem przychodzi nam kobieta z łatwoscia taki instynkt.

Ostatnia edycja:
witam sie i ja

dopiero sie z lozka zwleklam.cos ja ostatnio sie wyspac nie moge.za oknem ponuro.chyba mi ucho przewialo bo mnie boli jak cholera.ide zjesc i jaka kawe odpic zeby sie rozbudzic.

hej girls!!!
A ja dzisiaj w nocy, to normalnie ani razu siku nie musiałam iść, normalnie rewelacja:tak:
Ewunia jak tak te Twoje posty czytam to aż raźniej na duchu mi się robi, tak starasz się to Twoją dzidzię na świat wypędzić, a przecież niecały rok temu rodziłaś swoje pierwsze maleństwo:happy: Czyli ten poród widocznie, aż taki straszny nie jest:tak:

Witajcie :-)
Wy tak od rana juz jestescie, a ja jak zwykle otwieram oczy o 10 rano, ale zanim sie zwlekne z lozka to prosze 11. Chociaz fakt faktem, ide spac grubo po polnocy. :-p Ale dzisiaj, musze sie pochwalic, mialam super nocke, bo wstalam na siusiu tylko raz. ;-)

Ewunia ananas podobno w Holandii stosuja, i na stronach jakis brytyjskich przeczytalam ze swiezy dojrzaly ananas moze przyspieszyc, wiec ja postanowilam, ze dzisiaj sobie kupie i zaczynam :-)

Minutka 3mam kciuki za ciebie, bys urodzila. A co do wod, to ja mam caly czas uczucie jakby mi wlasnie po pekly, ostatnio nawet "czulam" je na kolanie :-D:-D

Emili78 mi dzisiaj odszedl czop bezbarwny i cisza....
Czytalam w mojej encyklopedii ciazy, ze wydzielina pod koniec ciazy moze byc ciemnokrwista podczas skracania sie szyjki. Alarmujacy jest jasnoczerwony kolor, ktory moze swiadczyc o odklejeniu sie lozyska. Ale na Twoim miejscu jesli to plamienie sie nasili poszlabym to sprawdzic dla swietego spokoju. Lepiej chuchac na zimne:tak:.

hej girls!!!
A ja dzisiaj w nocy, to normalnie ani razu siku nie musiałam iść, normalnie rewelacja:tak:
Ewunia jak tak te Twoje posty czytam to aż raźniej na duchu mi się robi, tak starasz się to Twoją dzidzię na świat wypędzić, a przecież niecały rok temu rodziłaś swoje pierwsze maleństwo:happy: Czyli ten poród widocznie, aż taki straszny nie jest:tak:

Gdyby to było straszne, to rodziłybyśmy po jednym dziecku i spokoj, albo wcale :-) to jest Basiu do przeżycia kochana :tak: a nie chcę rodzić w Julki urodziny :-D a mam dobre rokowania od gina więc niech się dzieje co chce :-D

Kabaretko, pierwsze słyszę od Ciebie :-D ale cóż szkodzi spróbować, lubię ananaski i chetnie sobie go trochę podjem :-D

reklama
witajcie

Irka współczuje z tym lozkiem, ale bym sie tez zapienila, dobrze ze znalazlas nowe, nie ma co sie juz denerwowac:tak:
a cos czuje ze nam Minutka dzisiaj urodzi :tak::tak::-)
a mnie maz zostawił dzisiaj bez grosza!! mialam isc p truskawki, hm musze teraz czekac do 15 dzisiaj to nic nie robie, bede sie lenic a co!!!

a dziewczyny jakie jest wasze zdanie na temat nosidelka, bo tak sobie mysle ze jak zostane sama w domu to bede mogla niunia ( o ile polubi) w nosiedelko wlozyc i co zrobic ??? tylko nie wiem czy takie nosidelka sie sprawdzaja

Kochana ja mam nadzieje pokulac sie jeszcze w dwupaku a ta moja dzidzia to mam nadzieje ze sobie jaja robi :tak:

U mnie koleżanki, które je miały bardzo je chwaliły, akurat ich dzieci polubiły, więc jak mała będzie miała z miesiąc też zamierzam sobie kupić takie nosidełko...

Ja dostalam nosidelko od cioci mowila ze jej sie przydalo zobaczymy czy sie sprawdzi :-)

minutko a ty wogóle spakowałaś się???:-p:-p:-p
jak mi wody zaczeły odchodzić to za 2 godziny Oskarek był na świecie , jak bym sie ociągała z dojazdem do szpitala to bym w domu urodziła:-D:-D:-D

A tak wogóle to mój niuniuś jutro wychodzi do domku :-):-):-):-) ciesze sie bardzo i lekko obawiam no bo to 1 raz wezme go na ręce , martwie sie czy sobie poradze a dotego coś mnie gardło drapie , fuj oby od tego mycia okien mnie jakieś paskudztwo niedopadło , więc leżakuje dziś w wyrku i sie wygrzewam - do jutra musze być jak nowa:-p

Czy można karmiącek wcinać cytryny?

Tak tak spakowana jestem juz dawnoa po ostatnim ladowaniu na patologii to juz w ogole zwarta i gotowa na tip top jezeli o przygotowania chodzi bo psychicznie to w ogole nie jestem gotowa jakos za szybko ten czas zlecial :-p

Moje notatki ze szkoły rodzenia :-)
Nie można jeść cytrusów, pestkowców, truskawek i malin (można sprawdzić o ile jest się pewnym że nie pochodzą z hodowli, a z jakiejś działki gdzie nie były pryskane)

Moje pytanie brzmiało - co za owoce w takim bądź razie wolno jeść
- Odpowiedź położnej - "jest wiele odmian jabłek" :-D

A ja tak kocham truskawki a jablka ile moza :-( cos czuje ze jak juz przestane karmic to na jablka przez pare lat nie spojrze :tak::tak::-D:-D

andzia, dasz sobie radę zobaczysz będzie super;-)

irka dobrze, że wszystko się ułożyło z tym łóżeczkiem, ale już się nie denerwuj kobito:wściekła/y::wściekła/y:

minutka, urodzisz ty w końcu ??:laugh2::laugh2::laugh2:

adapterek i mleko i renii wszystkim się ratuję z tą zgagą :sorry::sorry:

Obudziłam się wreszcie :rofl2:

A skad ja mam to wiedziec czy urodze czy nie??? :-D Niech siedzi bo pogoda brzydka i miejsc nie ma na porodowce :-D

cześć dziewczynki
Sylwio, w duchu liczę na to, ma jeszcze 4 dni :-D na dobrowolne wyjście hehehehe :-D taka jestem podjarana, ze chciałabym się już rozsypać :tak:
Kabaretko, pierwsze słyszę o ananasie :-p ale pyszności, uwelbiam ananaski :-D
Oj Minutko, nieładnie, ze się wpychasz przed kolejkę :-D życze Ci
powodzenia :-D
Adapterku, oprócz mleczka jeszcze pepsi zostaje w zanadrzu :-D
Irko, super, że ci się udało załatwić łóżeczko, a tamci jak tacy mili, niech sobie je w buty wsadzą :tak::angry:
Andziu, wreszcie będziesz mieć Oskarka w domu, wspaniale :-D:tak::tak:

Kochana nigdzie sie nie wpycham a bnajmniej nie mam zamairu jak ta moja gadzina zrobi kawal i sie wpchnie to nie do mnie z pretensjami :-D ja juz od 22 maja sie prosze zeby jeszcze siedziala tam :-D:-D:-D:-D

Witajcie :-)
Wy tak od rana juz jestescie, a ja jak zwykle otwieram oczy o 10 rano, ale zanim sie zwlekne z lozka to prosze 11. Chociaz fakt faktem, ide spac grubo po polnocy. :-p Ale dzisiaj, musze sie pochwalic, mialam super nocke, bo wstalam na siusiu tylko raz. ;-)

Ewunia ananas podobno w Holandii stosuja, i na stronach jakis brytyjskich przeczytalam ze swiezy dojrzaly ananas moze przyspieszyc, wiec ja postanowilam, ze dzisiaj sobie kupie i zaczynam :-)

Minutka 3mam kciuki za ciebie, bys urodzila. A co do wod, to ja mam caly czas uczucie jakby mi wlasnie po pekly, ostatnio nawet "czulam" je na kolanie :-D:-D

No kochana tyle ze to moje wrazenie plynie mi po nogach :-D

Do góry