Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
no właśnie, tego chciałbym się ustrzec- nadmiaru ubranek których nie wykorzystam
tak naprawdę i tak do końca się tego nie uniknie

Ale te małe są takie słodkie... pół szafy już mam![]()
tak więc dopiero teraz mogęcoś napisać
Na żwirki i wigury więc to jest chyba ta przyszpitalna. Zaczynam 10 marca.
Ja mieszkam na Prądzyńskiego
ja chodzę w pon i czwart, płacę 70 zł/m-c.
witam się porannie:-)
pamiętam, że jedna z was chciała abym powiedziała jak dojdzie do mnie paczka z ciuszkami dla ciężarówek od tego użytkownika:
Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro
super przyszły! świetne dzinsy i bluzeczki., Owszem drogo ale materiały i wygląd super;-)

miałaś jakieś problemy czy sama chciałaś iść do tej poradni genetycznej?ja też byłam pod opieką por.gen. w Bydgoszczy, bo miałam NT za wysokiejuż nie mogę doczekać się wtorku, idę po odbiór wyników testu potrójnego z poradni genetycznej i przy okazji usg,
może dowiem się jaka płeć
a w czwartek przyjeżdża mój mężczyzna, już nie mogę się doczekać:-)

miałam test podwójny,miałam nawet termin amniopunkcji wyznaczony, bo ryzyko ZD miałam podwyższone,ale bałam się, że mogą być powikłąnia, nie była to prosta decyzja ale miałam i mam nadal nadzieję że wszystko będzie dobrze,ale co ma być to będzie i się z tym pogodzę.podobno test potrójny jest mniej wiarygodny niż podwójny-tak mi powiedziała pani dr w por.gen.

. ogólnie wszystko wporządku,ale z związku z skaczącym ciśnieniem między 100/60 a 140/95 mam "leżeć i pachnieć", oczywiście nie dokońca, ale powiedział że sprzątać ma mąż:-):-)ale jest uradowany, gotować to też za wiele nie powinnam,a najlepiej jak będę całymi dniami odpoczywać, bo każda aktywność i choć niewielkie zdenerwowanie może powodować skoki ciśnienia,co może być niebezpieczne dla Dzidziusia,a na obniżenie nie może nic mi dać bo czasem mam wystarczająco niskie...
i być tu mądrym. oczywiście nie mam zamiaru leżeć i pachnieć ale o fitnesie dla ciężarnych to raczej mogę zapomnieć
:-ja tez jeździłam do Bydgoszczy. Do tej pory nic się nie działo, test podwójny wyszedł prawidł, usg też jest dobre ale tak dodatkowo mi zrobili. Nie będę miała amnipunkcji, bo do tej pory nie było wskazań.
Zostałam skierowana przez mojego ginekologa z powodu obciążonego wywiadu. Nie wiedziałam że jestem w ciąży i na początku zaszczepiłam się p/grypie i pneumokokom.Do tego pracowałam w poradni pediatrycznej i miałam w tym czasie kontakt z wieloma dziećmi chorymi na choroby zakaźne i szereg infekcji wirusowych oraz dostałam opryszczki wargowej( mam ją od dziecka,tym razem na szczęście).
Każdy z tych czynników osobno nie jest jakimś zagrożeniem ale wszystko na raz to trochę za duży mix, więc poszłam.
We wtorek mam ostatnia wizytę, usg połówkowe. Mam nadzieję,że wszystko będzie ok.Myslę pozytywnie
ale faktycznie sporo miałaś tych czynników na raz i to na początku ciąży:/Jak się zdenerwuję to i owszem. a od chodzenia póki co to tylko kręgosłup daje o sobie znać.
Kurcze, skończyłam te cholerne przypisy i tym samym rozdział pierwszy mam zamknięty:-)
A jutro urodziny teściowej i "rodzinny obiadek"i żeby nie wyglądac jak ostatni chlor spod sklepu to chciałam jeszcze dzisiaj ufarbować sobie włosy i zrobić brwi....Panie Boże daj mi sił!!!
![]()
A podobno gazowanego nie powinno sie w ciąży pić, bo dziecko potem ma kolkeile w tym prawdy to nie wiem, ale udało mi sie colę ograniczyć z 4 litrów dziennie przed ciążą do litra w ciąży i jestem z siebie dumna
![]()
![]()
No i wróciłam z usg4d!dzidziulka zdrowiutka jak rybka serduszko mózg wymiary wszystko w jak najlepszym porządku!:-)
Waży 360g czyli jak na swój wiek sporo wychodzi starsza o tydzień.
No i teraz posłuchajcie najlepszej nowiny zasilam szeregi DZIEWCZYNEK!
Jest trzecia babka niezłe jaja!
.
przegladnełam wybiórczo forum przy okazji dodawania do forum zamknietego - dla bezpieczeństwa sprawdzam aktywność na tym forum każdej nowo dodawanej osoby. A swoją droga to podawałybyście tam jakieś swoje fotki a nie tylko zgilotynowane korpusy na otwartym.
a wogóle to dziś byłam u lekarza.potwierdził 100%chłopaka, dał dowód w postaci zdjęcia rozchylonych nóżek z ptaszkiem. ogólnie wszystko wporządku,ale z związku z skaczącym ciśnieniem między 100/60 a 140/95 mam "leżeć i pachnieć", oczywiście nie dokońca, ale powiedział że sprzątać ma mąż:-):-)ale jest uradowany, gotować to też za wiele nie powinnam,a najlepiej jak będę całymi dniami odpoczywać, bo każda aktywność i choć niewielkie zdenerwowanie może powodować skoki ciśnienia,co może być niebezpieczne dla Dzidziusia,a na obniżenie nie może nic mi dać bo czasem mam wystarczająco niskie...
i być tu mądrym. oczywiście nie mam zamiaru leżeć i pachnieć ale o fitnesie dla ciężarnych to raczej mogę zapomnieć
:-
no:najgorsze jest to że nic wielkiego mi nie dolega, z szyjką OK, łożysko wporządku tylko za duże skoki ciśnienia,no ale dam radę.
Powodzenia dziewczynom jutro ślubującym:-)