reklama

Czerwiec 2010

Witam po świętach.
U nas wszystko dobrze. Mały szaleje, a ja żeberka mam tak obite ,że nie mogę sobie z tym poradzić.

Zastanawiam się jak się przechodzi na urlop macierzyński. Może któraś wie jak to się odbywa?
u nas dostaje sie zaświadczenie ze szpitala o dacie porodu itd i od tego dnia jest liczony macierzyński, taki "papierek" zanosi się do zakładu pracy i na tym koniec

teraz jest jeszcze cos takiego jak 2 tygodnie urlopu macierzyńskiego fakultatywnego dodatkowego do wykorzystania po upływie podstawowego urlopu macierzyńskiego ( bodajże 20 tygodni jeśli nic się nie zmieniło) i na nie trzeba napisać wniosek do pracodawcy min. 2 tygodnie przed terminem rozpoczęcia

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczyny,
Witam was po świętach.
U nas upłyneły spokojnie, u rodziców i teściowej. Przyznam, że miam chyba jakąś burzę hormonalną, bo wszytsko mi am przeszkadzało, szcególnie jedzenie....ach..

Naraszcie w domku.
Zaczynam się jednak martwić, bo dziś wskoczyłam na wagę, a ona ani drgnie od 2 tyg. Nic nie przytyłam, tak samo z obwodem brzucha.... od 2 tyg. 98 cm. W poniedziałek ide do lekarza, to mu o tym powiem. Mam nadzieję, że nie weźmie mnie za wariatkę.

Jeśli chodzi o wyprawkę, to jeszcze brakuje mi łóżeczka i kosetyków, resztę na szczęście dostaliśmy od rodziny. Ale to już kupie pod koniec miesiąca:)

Miłego dnia.

Zdec jakiej firmy mebelki zamowilas?

Meblika:) Jeżeli chodzi o ich jakość to byłam zachwycona jak je zobaczyłam, niestety minusem jest ich cena:) Ale coś czuję że babcia (moja teściowa) będzie chciała za nie zapłacić...

sloniczka ja z wagą to mam odwrotnie. Właśnie jak weszłam u teściowej na wagę to się przeraziłam:( Jestem +10kg, zobaczymy ile jutro na wizycie waga pokażę:) W poprzedniej ciąży do 30tc przytyłam tylko 8kg, pewnie teraz dużo daje siedzenie w domu:( Dlatego już się ubieram i zrobię sobie spacerek do Ascota;)

Ostatnia edycja:
Hej
A ja dziś czuję sie jak słoń...:baffled: no brak słów...:dry::-(:-(

Co do tych butów to nie zrozumcie mnie źle :-) moje dzieci nie chodzą we wszysystkich butach po kims :-p:sorry2: Pierwsze butki były zawsze nowe. no i szczerze to mam chyba 3 pary butów po kimś i dzieciaki chodzą w nich tylko po podwórku. a tak to mam nowe ;-) no i teraz planujemy zakup butków dla obojga na wiosne -lato.

nie mogę siedzieć normalnie... idę sie położe póki dzieci są spokojne:nerd::nerd::tak:

Ewus trzymaj sie;-)

Witam!
Dziś już samopoczucie lepsze bo wczoraj to odpoczywać trzeba było po tym obżarstwie zamiast odpocząć w święta to się człowiek umęczy!
Gratuluje dobrych wieści powizytowych!
zdec-super że mebelki już zamówione następny kłopot z głowy.A co do poradzenia sobie z tyloma babami w domu to co dopiero mój ma powiedzieć:-Dtrzy baby w domu jedna w brzuchu i nawet pies to suka:-D
kajdusia-mojej też włączam mini mini bo na cartonie teksty są czasem takie:szok: Starsza córcia kiedyś jak była mała oglądała carton bo nie było mini mini to czasem jak coś walneła to nie wiedziałam co odpowiedzieć.
ewus-trzymaj się w tym szpitalu!To wszystko chyba przez te nerwy przed sprawą szkoda że niemożna tego odłożyć na póżniej bo tylko na twoim zdrowiu to się odbije!

Witajcie Kobitki :)
Coś się pogoda knoci, pochmurno i dość zimno brr...
Ja dziś wyspana :) Ale mi się głupotki śniły - ogólnie ujmując miałam sen o przenoszeniu się w czasie. Najdziwniejsze jest to, że nie umiem żadnych postaci z tego snu zidentyfikować..
A propos snów to kilka dni temu mój W. obudził się i mówi, jak Ci powiem co mi się śniło to pękniesz ze śmiechu. No i mówi, że we śnie ja musiałam iść na swoje zajęcia, które prowadzę a jednocześnie musiałam zrobić badania w szpitalu i.. oddałam swoją ciążę jemu i on poszedł za mnie :-) Został przebrany w koszulę i chodził po korytarzach szpitalnych z dużym brzuszkiem, powiedział, że zaczął się termin porodu zbliżać i że mu wody odeszły a potem się obudził...:-D :-):-DA kiedyś negocjowaliśmy aby urodził za mnie!
Muszę się zebrać i jakoś ten dzień wykorzystać bo póki co to snuję się jak mucha w smole i nic mi za bardzo się nie chce.

witam się porannie:-) ja dopiero wcinam śniadanie. Wkońcu moge sie wysypiać. Mąż w pracy syn w szkole, można poleniuchować póki sie jeszcze da. Dziękuje za opinie w sprawie wyboru kosmetyków i prosze o jeszcze:tak: Zaraz wybieram się na strych, czas odkopać pudła z ciuchami po kubie...

Gosia trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę daj znać że jest poprawa z tą szyjką;-) czego życzę:tak:

reklama
Witam się rankiem ;-) ja jeszcze przed śniadaniem, za to po strasznej nocce - złapało mnie zapalenie dziąseł i tak mnie boli poprzez ucho gardło nos że :szok:, płuczę płynem specjalnym ale na razie niewiele pomaga :-(

Ja kupiłam kosmetyki niemieckiej firmy Weleda.

Co do pieluszek, to kupiłam już dawno 2 paczki Huggisów 1, ale teraz zainteresował mnie temat jednorazówek ekologicznych - przeraził mnie gdzieś opis że po 1 dziecku przy 2latach używania pampersów zostaje ponad tona pieluch, a rozkładają się one na wysypisku przez 500 lat :szok:.
Na ta chwilę znalazłam firmy : Maltex, Wiona, Abena - Bambo (np. tu EKOLOGICZNE PIELUSZKI JEDNORAZOWE | Pieluszki Wielorazowe - Pieluchy Ekologiczne - Organiczna Bawełna). Szukam teraz które są lepsze i gdzie najtaniej można je nabyć.
Przy okazji znalazłam też eko husteczki do wycierania pupy np. tu Chusteczki nawilżane ekologiczne - 72 szt. Earth Friendly Baby -
Mnie osobiście przeraża ilość chemii w produktach dla niemowląt które są na sklepowych półkach, i z zadowoleniem odkrywam produkty eko i bio, mimo ich wyższych cen.

Przy zwykłych tetrowych i tych nowych wielorazowych, odstrasza mnie ilość pracy czyli prania suszenia itd. ale może właśnie te jednorazówki eko, w dużej części biodegradowalne są dobrym rozwiązaniem?

A i tak apropo tetr mi się skojarzyło, mam kilka tetr z czasów PRL-u i są one grube i takie solidne, teraz kupiłam nowe (do wycieranie buzi itp) i są takie cienkie i jakby półprzezroczyste, nie bardzo wyobrażam sobie używac ich do przewijania :confused:.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry