Witam się rankiem ;-) ja jeszcze przed śniadaniem, za to po strasznej nocce - złapało mnie zapalenie dziąseł i tak mnie boli poprzez ucho gardło nos że

, płuczę płynem specjalnym ale na razie niewiele pomaga :-(
Ja kupiłam kosmetyki niemieckiej firmy Weleda.
Co do pieluszek, to kupiłam już dawno 2 paczki Huggisów 1, ale teraz zainteresował mnie temat jednorazówek ekologicznych - przeraził mnie gdzieś opis że po 1 dziecku przy 2latach używania pampersów zostaje ponad tona pieluch, a rozkładają się one na wysypisku przez 500 lat

.
Na ta chwilę znalazłam firmy : Maltex, Wiona, Abena - Bambo (np. tu
EKOLOGICZNE PIELUSZKI JEDNORAZOWE | Pieluszki Wielorazowe - Pieluchy Ekologiczne - Organiczna Bawełna). Szukam teraz które są lepsze i gdzie najtaniej można je nabyć.
Przy okazji znalazłam też eko husteczki do wycierania pupy np. tu
Chusteczki nawilżane ekologiczne - 72 szt. Earth Friendly Baby -
Mnie osobiście przeraża ilość chemii w produktach dla niemowląt które są na sklepowych półkach, i z zadowoleniem odkrywam produkty eko i bio, mimo ich wyższych cen.
Przy zwykłych tetrowych i tych nowych wielorazowych, odstrasza mnie ilość pracy czyli prania suszenia itd. ale może właśnie te jednorazówki eko, w dużej części biodegradowalne są dobrym rozwiązaniem?
A i tak apropo tetr mi się skojarzyło, mam kilka tetr z czasów PRL-u i są one grube i takie solidne, teraz kupiłam nowe (do wycieranie buzi itp) i są takie cienkie i jakby półprzezroczyste, nie bardzo wyobrażam sobie używac ich do przewijania

.