reklama

Czerwiec 2010

co do pieluszek tetrowych to Szymka przez pół roku trzymałam w pieluchach tetrowych oczywiście na spacer i w nocy pampersy, i teraz też mam zamiar używać tetrowych, fakt troche prania przy tym jest:tak:

reklama
Witajcie,

ja nareszcie wyspana choć bez przebudzenia w nocy się nie obyło ale bez problemu zasypiałam ponownie :)
U mnie dziś słonecznie więc zabrałam się za pranie :-)

Mój brzuch ostatnio wygląda bardzo "krzywo". Mały chyba ułożył się po prawej stronie, bo często mam z tej strony wypukłe i twarde, mam nadzieję że to normalna kolej rzeczy.
Też macie takie odczucia??

Biedna Ewuś znów szpital :-(

Witajcie! Ale pospaliśmy- do 11.15 :szok: Ja jak ja, ale PIotrek też, ciekawe jak się przestawi, jak jutro do przedszkola będzie musiał wstać o 6.30:baffled:

Paula24211- my też będziemy używać kosmetyków Nivea, Piotrusiowi bardzo służyły... Filmik z porodu to na pewno piękna pamiątka:tak:
Andzia- ja też mam jeszcze miesięczny odstęp od wizyty do wizyty, a od następnej mamy przejść na co 3 tygodnie... Tylko pewnie do tego wkrótce dojdzie KTG, a to prawie jak wizyta :tak:
Zdec- pozdrów Ewuś od nas, te bóle to pewnie z nerwów...
MagdaM- fajnie tak za jednym zamachem prawie cała wyprawka gotowa :-)
Słoniczka- tydzień temu na wizycie okazało się, że mi waga ani drgnęła, ale ja tam się cieszę :-D W poprzedniej ciąży z tygodnia na tydzień byłam większa i cięższa :baffled:
Lencja- sen męża super! Mi się dzisiaj śnilo, że urodziłam Małgosię przez cc i od razu tego samego dnia robiłam wielką bibę (chyba nawet łączylismy to z chrztem), bo uznałam, że skoro jeszcze i tak nie mam laktacji, a w ciąży już nie jestem to trzeba to wykorzystać i się porządnie napić i napalić :-D:-D
anajak- współczuję tego bólu dziąseł :-(

Miłego dnia

cześć mamusie!

Ja dziś średnio wyspana...jakoś nie mogłam sobie znaleść pozycji i często wstawałam...;-(
Wczoraj na szkole rodzenia mięliśmy wszystko o karmieniu piersią i laktacji- bardzo fajnie poprowadzone, pokazywali różne pozycje do karmienia itp...jak dla pierworódki to dużo ciekawych tematów było poruszonych.
Dziś od rana zaczynają spływać paczki z resztą zamówionych rzeczy- już dotarły adaptery do fotelika, kosz na zużyte pieluszki i monitor oddechu.
Co do kosmetyków- to ja kupiłam bambino i nivea- zobaczymy jak się sprawdzą;-)
Jutro popołudniu mamy sesję zdjęciową brzuszkową- taką profesjonalną- pochwalę się jak już będą foteczki;-)
Ewuś- trzymaj się dzielnie i szybko wracaj do nas ze szpitala.

Powiem wam, że ja też jestem na etapie walk z promotorem- jakoś nie mogłam się zebrać w sobie aby obronić się w terminie jak kończyłam studia magisterskie uzupełniające i ciągle przekładałam terminy....no ale teraz mam death line do końca czerwca...no i mam już całość pracy- wysłałam do promotora a ten ciągle kręci mosem- to nie tak, tu za mało, tu za dużo....ble ble ble....aż mnie szlag trafia jak mam do niego kolejne poprawki wysłać...już tracę wiarę, że zdążę przed porodem z obroną....nienawidzę swojej uczelni.....ach....

HE HE a mi to chyba wiosna uderzyla do glowy bo wiecie co zrobiłam:-D:-D:-D poszlam do sklepu kupiłam farbę do włosów i się przefarbowałam :-D:-D:-D z ciemnego blondu na .....:szok::szok::szok::szok: czarny hi hi

ale zmiana od razu sie postarzałam :-D:-D:-D
och ta wiosna i ta ciąża:-):-):-):-)

ewela- pisałam do Ciebie wczoraj na priv widocznie nie doszedl wiec pisalam ze nie bylam wczoraj bo zle sie czulam jutro podpytam:tak::tak::tak: :tak:przepraszam

Jak wybyłam rano to dopiero teraz wróciłam:)
Kocham Ascota bo tam tyyyyyle tego wszystkiego jest;)
Kupiłam małej pościel do łóżeczka, ochraniacz i wypełnienia do kołdry i poduszki:)
Oczywiście skarpetki, rajtuzki:))))
A jak miałam dla siebie coś kupić, to kupiłam tylko majtki poporodowe:):):) <hahahaha>

Witam sie południowo:-)
własnie wróciłam z wyprawy po rzeczy dla Oskarka i praktycznie wszystko zakupiłam:-)byłam sama i bardzo mi to odpowiadało bo kreciłam się 2 godz po hurtowni i nikt mnie nie poganiał:-) zamowiłam tez łóżeczko bo jak sie okazuje trzeba czekac ok 3 tyg, więc zostało mi do zakupienia tylko materac (gryka- kokos0 i wanienka ale to przy odbiorze juz lózeczka. A tak dzisiaj zakupiłam smoczki, butelki, pieluchy, kosmetyki, dokupiłam 2 czapeczki i dwie koszulki wiązane. Dla siebie tez juz prawie wszystko mam zostały mi koszule - a to juz jutro i podkłady poporodowe ale nie było. Oglądałam dzisiaj tez taki przybornik na łóżeczko Świat Dziecka : PRINCE LIONHEART : Przybornik na pieluszki. Całkiem fajny i przy moim ograniczonym miejscu bardzo przydatny - więc przy odbiorze łóżeczka tez go zakupie.

ewuś - trzymaj się w tym szpitalu

Życzę miłego dnia

paula24211 nic nie szkodzi, do porodu jeszcze troszke:-D

A tak wam sie robi ,ze nagle czujecie ,ze brzuch jakby sie spinal i przez chwilke boli ?

spróbuje sie poprawic hi hi

ja tak mam i to prawdopodobnie skurcze:) albo czasem mała sie mi tak wypnie ze to boli moze nie az tak strasznie ale to strasznie nie przyjemne

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Witam sie południowo:-)
własnie wróciłam z wyprawy po rzeczy dla Oskarka i praktycznie wszystko zakupiłam:-)byłam sama i bardzo mi to odpowiadało bo kreciłam się 2 godz po hurtowni i nikt mnie nie poganiał:-) zamowiłam tez łóżeczko bo jak sie okazuje trzeba czekac ok 3 tyg, więc zostało mi do zakupienia tylko materac (gryka- kokos0 i wanienka ale to przy odbiorze juz lózeczka. A tak dzisiaj zakupiłam smoczki, butelki, pieluchy, kosmetyki, dokupiłam 2 czapeczki i dwie koszulki wiązane. Dla siebie tez juz prawie wszystko mam zostały mi koszule - a to juz jutro i podkłady poporodowe ale nie było. Oglądałam dzisiaj tez taki przybornik na łóżeczko Świat Dziecka : PRINCE LIONHEART : Przybornik na pieluszki. Całkiem fajny i przy moim ograniczonym miejscu bardzo przydatny - więc przy odbiorze łóżeczka tez go zakupie.

Życzę miłego dnia

ale zazdroszczę Wam tych zakupków w sumie ja wszystko mam ale z checią pochodzilabym po skelpach jakis jeszcze a nóz znalazlabym cos ciekawego:) a tak to moge sobie narazie pomarzyc bo musze lezec:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry