reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

gosiagro serdeczne gratulacje!!!!! super wiesci!!!! :-)
Wiatajcie nowe mamuski!!
a co do ewitki to jest mi strasznie , ale to strasznie przykro i smutno w tym momencie, żal...:-:)-:)-:)-(
ja byłam dzis po zaswiadczenie u mojego gina nie zrobił mi dzis usg , jestem umowiona na przyszły czwartek , jak ja wytrzymam :-(

reklama
Mam pytanie zwłaszcza do "ciężarówek" które są w podobnym tygodniu co ja, jak wasze mdłości i inne dolegliwości?? U mnie nie są już codziennie lecz falowo :-) jeden dzień bez żadnych objawów a następny że lepiej z łóżka nie wstawać; macie podobnie?? :-) zastanawiam się czy może taki jest urok "końca" pierwszego trymestru :-)

Ja już po wizycie moja Kasieńka ma już prawie 3 centymetry. USG potwierdziło tydzień i termin prawie co do dnia - tydzień 9 dzień 5 , termin porodu 04 czerwiec 2010 ;-)

Dostałam w końcu zaświadczenie o ciąży. I udało mi się wyprosić (chodzę na razie tylko na NFZ do gin) skierowania na: grupę krwi i przeciwciała, toksoplazmozę, posiew moczu i USG prenatalne (bez skierowania kosztuje ok. 250zł). Więc jestem cała happy :-)

Ogólnie było małe zdziwienie, bo gin chciała mi dać zwolnienie, a ja powiedziałam że nie chcę :confused:

Głodna jestem strasznie. Ostatnio nic tylko bym jadła i jadła :-D , zrobię sobie zaraz zupę owocową na wiśniach :-)

Buziaki dla wszystkich ;-)

Mam pytanie zwłaszcza do "ciężarówek" które są w podobnym tygodniu co ja, jak wasze mdłości i inne dolegliwości?? U mnie nie są już codziennie lecz falowo :-) jeden dzień bez żadnych objawów a następny że lepiej z łóżka nie wstawać; macie podobnie?? :-) zastanawiam się czy może taki jest urok "końca" pierwszego trymestru :-)

Ja jestem w tym samym tygodniu i też zauwazyłam, że jest trochę lepiej, od dwóch dni nie wymiotowałam a i mdłości rzadko się pojawiają. ;-)

Ja jestem po drugiej wizycie, z dzidzią wszystko dobrze ma 2,2 cm:-)gigant hihih
Przytyłam 1,5 kg nie wiem czy to w normie czy nie?

Witam nowe Czerwcówki
hej ja przytyłam 3 kg ... bo nic tylko jem i jem w 1 ciąży przytyłam 25 kg ( po 3 tyg po porodzie byłam chudsza o 6 kg niż przed ciażą ) mam nadzieję że i tym razem mi się uda choć po 30 to podobno cieżko... ps. czy są tu jakieś trzydziechy???

Ja mam podobnie, jednego dnia super a innego to mam wrażenie,że zaraz umrę i na nic nie mam siły...dzisiaj tak miałam rano najpierw zjadłam parówki, na które miałam wielką ochotę a potem prawie godzinę w toalecie:-(

reklama
No to bardzo się cieszę dziewczyny że wam te okrrrropne mdłości powoli przechodzą:tak::tak:

Mnie i tym razem ominęły:tak::tak: Przynajmniej mam nadzieję że już się nie zaczną:confused:

Do góry