reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

Te truskawki to nam zbrzydna normalnie, ja juz na arbuza nie moge patrzec :-D

Musze zaraz skoczyc po mojego urwisa do przedszkola, 18czerwca ma koniec roku w przedszkolu, ciekawe czy bede na nim czy nie ?

A solniczke dzisiaj zbiłam :szok: co to oznacza ? mopze poród ? :-D :-D

reklama
Przepiękne te wasze kruszynki!
Jaś, Jędruś i Jagódka przesłodkie bobaski:-)
Super agast, że już dzisiaj wychodzicie do domu:-) Rzeczywiście widać że zdjęcia profesjonalne:-)
ewela to życzę ci żeby przeczucie Cię nie myliło i żebyś rzeczywiście urodziła:-)
Ja tam wolę poczekam na chłodniejsze dni:-D:-D

Dzisiaj rozmawiałam też z kadrową (szefową) i zabroniła mi iść na macierzyński przed urodzeniem!!:-D:-D Kazała mi iść do internisty i zjechała mojego lekarza:-D:-D

AAAAAA i KUPIŁAM KLAPKI!!! Amen.... ale nie byłam tylko w kilku centrach handlowych we Wrocławiu:-) Już na końcu stwierdziłam, że mam to w d... i wzięłam pierwsze lepsze:-D:-D Nie ma to jak być niezdecydowanym, pewnie mąż będzie się ze mnie śmiał....
Na dworze rzeczywiście ukrop, ale da się przezwyczaić;-) A w domku fajnie chłodno mam:tak:
Rzeczywiście zaraz za obiad trzeba się wziąć i wczorajszą stertę garów:-(

Ostatnia edycja:
Ja tez chce deszczu!!
Wymyslalam,ze zrobie chłodnik, choc w sumie obiad jest z wczoraj,ale bigosu w taka pogode to nie ma ochoty jest.
Tak w ogole to czy jak macie rozstepy to wam one swedza? Glupie moze pytanie,ale ja od kiku nocy spac przez to nie moge,a dzis w tym upale nie wyrabialam. Caly brzuch w rozstepach mam,ale od pepka w dol,jakies wypukle sie zrobily,albo dostalam na nich jakis pryszczy. Czerwone,swedzace jak cholera. Oszaleje przez to, a skora tam tak cienka,ze podrapac sie nie moge normalnie. Ale jak uczulenie to od czego,tylko w tamtym miejscu?!poczekam jeszcze do wieczora. zyrtec i wapno moge brac,prawda??ale czy warto...?juz sama nie wiem. Na mysl jednak o takiej kolejnej nocy robi mi sie niedobrze.
W taka pogoda,zadna rodzic nie chce patrze,nic nie slychac....ale walsnie cos u mnie zaczyna sie skurczac ostro brzuch;/ pewnie tak sobie,jak zawsze. bladz!:sorry2:

zdec ty to wogole kobito siedz w domu,a nie do pracy jeszcze chodzisz. A czym sie zajmujesz wlasciwie w tej swojej pracy ?

Ania mnie dzis w nocy tak wszystko swedzialo,ze myslalam,ze nie wyrobie. A ja narazie zadnych rozstepow nie mam.

eeee tam ja to mogę w mega ilościach je zjadać
na arbuza też miałam dziś ochotę ale nie chciał sam do domu przyjść a ja stwierdziłam że sama się ledwo toczę i nie mam siły jeszcze z arbuzem

co do zachcianek ostatnio gołąbkami się zajadałam i znów mam plan zrobić może w przyszłym tygodniu jak się nieco chłodniej zrobi

a i strasznie leczo za mną chodzi:tak:

ja rozstępów takze na szczęście nie mam

Magdalena tacierzynski - czyli 1 tydzien przysluguje tatusiowi i moze go wziac w ciagu roku od dnia urodzenia dzidzi. W zaden sposob nie koliduje z macierzynskim mamy. Ten urlop nie wykorzystany w ciagu roku przepada. Nie wiem tez czy ten tydzien to 5 dni roboczych czy 7 dni roboczych - ale raczej 7 bo przeciez niektorzy pracuja rowniez w sobote i niedziele.
Jesli chodzi "macierzynski" ktory bierze tata to wtedy koliduje - kobieta chyba ma obowiazek byc na macierzynskim do 14 tygodnia (albo do 6 - czyli do konca pologu) ale tego nie jestem pewna. Po uplywie tego czasu moze wrocic do pracy a tatus wtedy zostaje w domu na "macierzyńskim"

magdalena79- każdy tatuś ma prawo do tygodnia tacierzyńskiego, obojętnie kiedy, oby jednorazowo, a oprócz tego może zamienić się z mamą dziecka na macierzyńskie, ile chce, tylko bilans musi wyjść ten sam, oprócz tego przysługują dwa dni "okolicznościowe" i ok. 2 tygodni opieka nad żoną w połogu (tylko, że to już 80%płatne)
...

dziewczyny z tego wszystkiego zadzwoniłam do kadrowej i okazuje się że urlop tacierzyński to co innego niż urlop ojcowski. Z urlopu tacierzyńskiego można korzystać tylko wtedy gdy matka rezygnuje wcześniej z macierzyńskiego, natomiast ojcowski jest to uprawnienie przyslugujące ojcu dziecka przez 1 tydz. do ukończenia przez nie 12 mies. i jest on NIEZALEZNY od macierzyńskiego. Czyli wynika z tego że mąż musi starać się o urlop ojcowski a nie tacierzyński jeśli chce pobyć w domu z maluszkiem i ze mną

Tyle sie napisalam i sie strona zwiesila i wsio znikło :wściekła/y:

Oparzyłam wogole palucha o gotujaca sie zupe :-( az sie popłakałam z nerwa.

Wogóle cały czas czuje taki jakby ból pecherza jakby był jakis napór na niego i zauwazyłam jeszcze,ze jakos tak brzuch mi wypuklił dziwnie.

kochane!! muszę ię pochwalić:p:-) dzisiaj wróciłyśmy ze szpitala. Jagódka urodziła się 9 czerwca o godz. 00:17 przez sn:):tak: 53cm i 3,2kg :) odezwę się do was później i spróbuję trochę podczytać:) wszystkim nowym mamusiom gratuluję serdecznie:* :-D

Załączniki

• Zdjęcie0151.jpg
    Zdjęcie0151.jpg
    12,8 KB · Wyświetleń: 43
  • Zdjęcie0153.jpg
    Zdjęcie0153.jpg
    17,9 KB · Wyświetleń: 44
reklama
ola jaka sliczna pazia ta twoja córcia, zakochac sie mozna bez pamieci i te policzki takie pulchniutkie och przecudna - pozdrawiam i pękam z zazdrosci normalnie :zawstydzona/y:

Do góry