reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

Hej Dziewczyny!!!!
Ja wciąż w dwupaku....ale dopiero co wróciłam z siostrą z miasta....Cały dzień biegalam, w taki upał myslałam że padnę.....Ale jakoś się trzymam.....Tak bardzo bym chciała urodzić w przyszlym tygodniu...Po pierwsze chcę już zobaczyć małą, przytulić ją, a po drugie w końcu będę z Pawłem....To już 3 miesiące jak się nie widzimy....cholernie trudno....a im bliżej jego przyjazdu tym mi trudniej.....Ach co za życie....i jeszcze ten niewyobrażalny upał.....Nawet Was nie doczytałam co naskrobałyście przez cały dzień...padam....Zauważyłam tylko że w końcu Lencja urodziła....
Kochana Lencjo - Serdecznie Ci gratuluję i życzę wszystkiego dobrego!!!!

reklama
gosiargo i tak cud,ze ogarnelas to cale bb ,bo my tu naprawde ostatnio tylko narzekamy :-D jak stare mocherowe babcie hehe

Ja cos czuje ,ze nie długo polece,ale moze dlatego,ze Bartosz wyszedl ze mnie w 38 i tez sie teraz tak nastawiam i mam leki jakies okropne i chce i sie boje. A w niedziele jade na egzamin i tak sie zastanawiam czy torby ze soba nie wziasc jakby cos sie mialo stac to chociaz moglabym od razu do szpitala skoczyc.

eagle-jak ma tak być do środy to piernicze ide rodzić dziś:-D
koriander-nie gadamy z wypakowanymi bo nas zazdrość zżera:-D
gosiagro-śpij na brzuchu śpij macica się wtedy lepiej obkurcza i brzuszek na weselicho będzie miejszy:tak:a co do karmienia przystawiaj jak najczęściej a napewno się uda:tak:

Siedze i zajadam truskawy kilogramami trzeba się jakoś pocieszac:baffled:

dziewczyny z tego wszystkiego zadzwoniłam do kadrowej i okazuje się że urlop tacierzyński to co innego niż urlop ojcowski. Z urlopu tacierzyńskiego można korzystać tylko wtedy gdy matka rezygnuje wcześniej z macierzyńskiego, natomiast ojcowski jest to uprawnienie przyslugujące ojcu dziecka przez 1 tydz. do ukończenia przez nie 12 mies. i jest on NIEZALEZNY od macierzyńskiego. Czyli wynika z tego że mąż musi starać się o urlop ojcowski a nie tacierzyński jeśli chce pobyć w domu z maluszkiem i ze mną

A jak płatny jest ten urlop ojcowski???

Gratuluje nowo rozpakowanym mamusiom:-D:-D:-D

gosiargo - uciskowa majtasy,albo caly gorset i bedziesz miala talie osy ;-)
olavip, alusia, lencja -wielkie gratualcje :-):-):-)

Agi78 - kiedy mężuś przyjeżdza?? mój w poniedzialek nad ranem. w konuc. MM TYLKO NADZIEJE,ZE TEAraz nie bedziemy czekac na pord dwa tyg czy cos takiego,tylko,ze rachu ciachu synek sie wykluje:-)

a ja oszaleje z tego swedzenia!!:no:

gosiargo - uciskowa majtasy,albo caly gorset i bedziesz miala talie osy ;-)
olavip, alusia, lencja -wielkie gratualcje :-):-):-)

Agi78 - kiedy mężuś przyjeżdza?? mój w poniedzialek nad ranem. w konuc. MM TYLKO NADZIEJE,ZE TEAraz nie bedziemy czekac na pord dwa tyg czy cos takiego,tylko,ze rachu ciachu synek sie wykluje:-)

a ja oszaleje z tego swedzenia!!:no:

My ustaliliśmy że Paweł przyjedzie dopiero jakieś 4 dni po porodzie małej....Nie chce żeby połowę swojego urlopu spędził w szpitalu...wystarczy że tak było jak leżałam w Instytucie...całe dnie był w szpitalu a to był jego pierwszy urlop od 10 miesięcy.....Dlatego teraz jak Pola sie urodzi Paweł przyleci jakies 4 dni poźniej....Cięzko mi z tym ale taką decyzję podjęłam kilka tygodni temu i muszę się jej teraz trzymać.... :( Poza tym jest do załatwienia tyle spraw....paszport małej, rejestracja.....Chcemy mieć na to więcej czasu....Ale dłuży mi sie niesamowicie.....

Wzięłam chłodną kąpiel i troszkę mi lepiej....ciekawe na jak długo????

Ostatnia edycja:
Agi ,a wy zamierzacie razem mieszkac czy tak na odleglosc ?

Jesu jak mi słabo ,jakbym miała zaraz zemdlec :szok:

No razem razem.....Tak teraz tylko wyszło że jak bylismy na urlopie w marcu w Polsce wykryli u mnie tą małopłytkowośc i spędziłam 2 miesiące w szpitalu.....bo tak zamierzałam rodzić w Anglii......a do Anglii wracam jak mała będzie miała ok 3 miesięcy.....Chcę tu kontrolowac przez jakis czas te moja płytki i wracamy do domu.....Nie wyobrażam sobie że miałabym mieszkać z dala od niego!!!!!

reklama
Lencja GRATULUJĘ
mojemu Filipowi zostało trzecie medalowe :) miejsce do zdobycia wśród toruńskich dzieciaczków..... synku weź się spręż, bo inaczej bez medalu zostaniemy ;)

no niestety Kasiu,miejsca medalowe zajęte, dostałam dziś smsy i od Lencji co już wiecie i od dorotki28de obie urodziły dzisiaj
ale prawdę mówiąć i klementinka i koriander pochodzą z Torunia więc nie wiem jak to rozpatrywać...
przepraszam że piszę z opóźnieniem,ale obie napisały jak byliśmy na spacerze, a potem kąpiel, karmienie i dopiero chwila wolna...
szczegóły na wątku smsowym:-)

mam nadzieję że nikogo nie zdołowałam tymi wieściami (szczególnie myślę o cobrze;-)?

Do góry