eagle
Fanka BB :)
u nas także niechętnie patrzą na smoczek, z resztą wolę żeby mały najpierw nauczył prawidłowo ssać cyca a dopiero później ewentualnie podam mu smoczek jeżeli oczywiście będzie taka konieczność, mamy kupiony 1
córa moja była bez smoczkowa, moze junior pójdzie w jej ślady, przy niej próbowaliśmy chyba przez miesiąc bo miała silny odruch ssania i najchętniej wisiała na cycu no stop, ale przetestowaliśmy różne silikonowe, lateksowe, różnych firm i kształtów żaden jej nie pasował i wypluwała więc odpuściliśmy i obyło sie bez
córa moja była bez smoczkowa, moze junior pójdzie w jej ślady, przy niej próbowaliśmy chyba przez miesiąc bo miała silny odruch ssania i najchętniej wisiała na cycu no stop, ale przetestowaliśmy różne silikonowe, lateksowe, różnych firm i kształtów żaden jej nie pasował i wypluwała więc odpuściliśmy i obyło sie bez
dwójke wychowałam wogóle bez smoka i butelek nawet piły z łyzeczki albo z niekapka a cycka traktowały jak smoka i musiał być na każde zawołanie dlatego będe próbował przyzwyczaić
ale jest to ułatwieniem dla mojej mamy, gdy na przykład musze pojechac po córke do przedszkola, bo mała ze smokiem zawsze sobie przyśnie na te 10-15 minut
położna która do nas przychodzi tez mówila że dawać jak trzeba
;-)