reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

dziś ma chandrę

mąż mnie denerwuje............. po wieczornym karmieniu reddsa wypilam, maly pospi do 2 wiec się ulotnić zdąży ale w sumie i tak mi nie pomoglo :( idę spać

rano fryzjer, może to pomoże :) kolorowych snów dziewczynki :)

cytrusik ja też mam momenty,że my slę o rzuceniu karmienia i przejściu na butekę, jakoś się w tym nie spełniam, ale poczekam jeszcze, bo wiem, że to dobre dla Fifiego jest

reklama
cytrusiku u mnie to samo
maly placze przy piersi a ja nie wiem czemu, czasami chwycic nie moze, ja sie od razu stresuje i jest niezly bigos
co do fontanny z piersi to jest sposob ale chyba malo komfortowy
musialabys zmienic pozycje- polozyc sie na lozku i dziecko wziasc na siebie, wtedy podobno dziecko kontroluje wyplyw

gosiagro trzymam kciuki za kolezanki:-(

kasiajanicka chyba wiem co masz na mysli... u nas od jakiegos czasu wieje kryzysem

normalnie wnerwia mnie mój mąż nawet tym, że ja pierwsza usłyszę płacz małego........ trochę przesadzam, ale nie wiem co zrobić, może to z przemęczenia??? ciągle sobie myślę, że on ma lepiej niż ja teraz..... a w dodatku chce sobie kupić kolejnego robota do kolekcji, kiedy mi ZUS wstrzymał przyznanie macierzyńskiego, bo coś im się ch.......... nie zgadza........ Filip ma już prawie miesiąc a ja pismo dostaję o wstrzymaniu bo coś tam coś tam............. do wyjaśnienia, a od wyjaśnienia mają 30 dnia na wypłatę.............. ogólnie to nie wiem, z czego na początku sierpnia żyć będziemy, bo mąż wypłatę 10 dostaje dopiero.... więc zapowiada się czas oszczędzania a mój mąż chce sobie robota do kolekcji kupić..... wrrrrrrrrrrrrr

sorki, że marudzę, ale musiałąm się wygadać

najbardziej laktacje pobudza przystawianie dziecka do piersi
zrob sobie maraton z dzieckiem w lozku, lezcie i kiedy tylko bedzie chcial jesc to dawaj cyca i czesto zmieniaj strony
mi laktator tez duzo nie odciaga a jak maly zassa to fontanienki leca
herbatka oczywiscie tez wzmaga laktacje

gosiagro dzieki

Kochana ale jak ja przystawiam to ona sie nie najada oprozni dwa cycki i nadal glodna zawsze musze dorobic troche mleka sztucznego zje 20-40ml i zasypia dlatego zaczelam odciagac mleko zeby sprawdzic ile jego jest a tam tak mało kiedy z jednego sciagałam do 90ml a teraz jak tyle z dwóch mam to sukces:-( dobrze ze pogoda sie zmienila i dzisiaj chłodniej to bede dawac cycka bo przez te upaly i przez to ze czlowiek sie kleil cały to az sie odechciewalo wszystkiego

Dziękuje

Witajcie ja też czasami mam myśli o rzuceniu karmienia tym bardziej, że we wrześniu mamy weselei chciałabym coś wypić a od października chcę zacząć następne studia i tak będę musiała przejść na butelkę...dziewczyny co radzicie jak będę miała wesele z karmieniem ściągne tyle pokarmu na pół dnia i całą noc???

Witajcie ja też czasami mam myśli o rzuceniu karmienia tym bardziej, że we wrześniu mamy weselei chciałabym coś wypić a od października chcę zacząć następne studia i tak będę musiała przejść na butelkę...dziewczyny co radzicie jak będę miała wesele z karmieniem ściągne tyle pokarmu na pół dnia i całą noc???

Możesz zacząć ściągać parę dni wcześniej i zamrozić :-) a pokarm ściągnięty w dniu wesela schować do lodówki.

Witam w ten znów upalny dzień a jeszcze niedawno nażekałyśmy ze tyle czasu zimno jest;-)
ewus-oj podziwiam cie musi ci być naprawde ciężko
gosiagro-:no:naprawde trzeba się cieszyć z tego że się donosiło i mamy zdrowe dzieciaczki
Jade zaraz na działke tam w cieniu chociarz troszke chłodniej:-)

są specjalne woreczki na pokarm, ja mam pół pojemnika w zamrażalce takich woreczków zamrożone na czarna godzinę :) A w zamrażalce to może takie mleczko stać ok 3 - 4 miesięcy.

reklama
u nas dzis 25 stopni i pada:-) super

tez zamrazam mleczko jak chce mi sie odciagac
tylko trzeba date napisac kiedy sie odciagnelo i godzine bo podobno o kazdej porze dnia jest inne mleczko

Paula nie martw sie ze laktatorem malo sciagasz
wczoraj chcialam sciagnac to zeszlo mi z 20 a jak dziecko zaraz potem przystawilam to normalnie lecialo az sikalo
przystawiaj mala bo tylko ona wie ile potrzebuje i ile sciagnac
poza tym kolo 6 tyg jest kryzys laktacyjny bo dziecko potrzebuje coraz wiecej a piersi jeszcze nie wytwarzaja tyle
duzo dziecko przystawiac i pokarm narosnie

Do góry