reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Ja na brzuszek daję Espumisan dla dzieci.I dzieci na mm silniejsze mają pragnienie więc dobrze by było przepajać herbatką jeśli by miała ochotę.;-) Albo podawać jej pierś na chwilkę.
A co do rączek no to chyba pozostaje być konsekwentnym i nie brać tak często na ręce i przeczekać płacz:-( chyba to jedyne wyjście...
Dziękuję;)

a co to dzisiaj za cisza??

zyrafka współczuje sytuacji z teściem

lena mam ten sam problem z noszeniem małego, praktycznie cały czas chce być noszony a ja już nie mam sił

szkoda że w moich okolicach nie ma takich warsztatów

heh fajnie że się rozerwałaś w kinie, ja nawet bym nie pomyślała że można z małym do kina :)

Musimy znaleźć sposób na noszenie;)

Dzieki za odpowiedzi :)
dowiedzialam sie tez juz jak z tymi szczepionkami... zadzwonilam do prywatnego pediatry. Jutro im wojne zrobie w tej przychodni. Barany! tydzien temu to pediatra z tymi uprawnieniami do noworodków powiedziala mi,zeby podac sam infanrix!! Lekarka do której dzwonilam,powiedziala,ze nie ma nic gorszego jak zmiana szczepionek w trakcie... jeszcze by mi dziecko skrzywidzili...A hexy na pewno jutro miec nie beda,bo to na zamowienie raczej,wiec po raz3.szczepionka mi sie odlozy o tydzien,bo u mnie szczepia tylko w czwartki...no coments...
ide sama sie ogarnac i lulu. Filip chyba jednak bedzie wstawal na drugie karmieniew nocy,bo kilka nocy mialam takich,ze budzil sie 3/4 i spal do 9...dzis w nocy nakrmialm go ok2.bo sie zasikal caly...pozniej krecil sie i podlam mu butle o6,to wydoil prawie cala no ispal dalej do 9... a co noc troche krecil sie tak po 3godz od karmienia...ale nie budzil sie,a jak wczesniej probwalam go nakarmic to nie chcial, tylko po przytuleniu dalej zapadal w slodki sen...

Dzień dobry :)
U nas noc taka sobie. Wstawanie o 2:30, 4:00, 6:00 i 7:00. Teraz mały, cały podekscytowany, buja się w huśtawce ;) Wczoraj kupiliśmy m.in. kombinezon zimowy 80-tkę w C&A (ciemnobrązowy z błękitnym polarem w środku) oraz uroczą czapkę - "rosyjską" uszatkę w H&M.
Nie moge się doczekać aż go w tym zobaczę :)))

Dzień dobry

trzecia? załapałam sie na podium:-)

faktycznie mało wczoraj naskrobałyście i dzięki temu nie ma zbyt duzych zaległości :)
ja wczoraj niemal cały dzień na zakupach lub spacerku, chyba tak jak większość wykorzystujemy piekna pogodę

a wczorajsze zakupy baaardzooo udane, a ile kasy wydanej:szok::szok:

w każdym razie Tomus obkupiony znalazłam śliczny komplecik do chrztu. do tego białe rajtuzki, body i cudowne butki, aż się nie moge doczekac jak go w to wyubieram, Asi też sie coś dostało:-)
a dziś cos dla mamy - jadę odebrać sukienkę:tak::-D

wrzuce Wam później fotki

a póki co zbieram sie nieco ogarnąć

Miłego Dnia :-)

Ostatnia edycja:
Witam wszystkich:)
Karolinka najedzona, trochę się pobawiła i teraz śpi:-). A ja nastawiłam pranie i też jeszcze się położę na trochę:tak::tak::tak:

Witam nowe mamusie na forum bo jeszcze tego nie uczyniłam:-)

Mało ostatnio się tu odzywam. Wybaczcie mi to ale jestem całymi dniami sama z Karoliną, a ona ostatnio bardzo domaga się aby się z nią bawić. A jeszcze w między czasie coś ugotować, posprzątać i takie tam inne robótki domowe.

Karolina ostatnio przestawiła sobie godzinę spania na 23.30-0.30:no::no::no:. Poprzedniej nocy dopiero po 1 nam zasnęła:no::-(. Więc dla siebie z mężem wogóle nie mamy czasu:-:)-:)-(.

W piątek byłam zanieść do pracy podanie o te 2tyg. macierzyńskiego. Mam do 2listopada, a potem do roboty. Niewiem jak się znów przyzwyczaję jak mnie tam prawie rok nie było. A najgorsze że okazało się iż moją oddziałową jest moja koleżanka ze studiów. Jak teraz się zwracać do niej?

Miłego dnia:-):-):-)
Jak będę miała chwilę to odezwę się:-):tak:

reklama
Ja również się witam. Ostatnio wpadam tylko na chwilkę do was, podczytuje conieco i uciekam bo mała jest strasznie absorbująca i w domku conieco też trzeba zrobić. Dzisiaj dzień u teściowej, mąż pojechał do pracy i kończy dopiero o 22 więc teściowa zaproponowała że przyjedzie po nas i bede mogła chwilę odsapnąć a one (mama, babcia i ciotka mojego męża) zajmą się Julką. Przyda mi się trochę nic nie robienia.

Do góry