reklama

Czerwiec 2010

dziewczyny z tymi danonkami to nie jest tak ze ja na wlasna reke podaje Ksawciowi bo w zyciu nie chcialabym zrobic mu zadnej krzywdy!!! jest naszym dlugo wyczekiwanym dzieckiem!!!!bylam na konsultacji u lekarza i pani dr mowila ze mam sprobowac na poczatku zaczac od jednej lyzeczki i obserwowac no i tez tak robilam a ze jest ok i mu smakuje wiec dostaje czasem...

reklama
agusia44 odpisz mi na post ,zadalam ci tam pytanie,a z reguly nie lubie sie powtarzac

No ja dzisiaj tez udka robie.Myslalam,ze robisz jakis smakołyk. A własnie, zanacie moze jakis łatwy i dobry przepis na zapiekanke?

agusia ale po co te danonki? jak juz to nie lepiej jogurt naturalny z owocem? przeciez tam pelno chemicznego swinstwa
poza tym dzieci moga jogurty dopiero kolo 8 m-ca.
na pewno nie chcesz zrobic krzywdy, nikt cie o to nie posadza
zastanowilabym sie nad zmiana lekarza gdybym takie cos od mojego uslyszala

Lenka tyle to dopiero stan podgoraczkowy w pupci, paracetamol podaje sie jak jest kolo 38, tak mi przynajmniej moja lekarka mowila

Gosia to bedzie super koncert, na Massive tez bym sie wybrala, podobnie jak na Faithless i mase innych podobnych, moze za kilka lat spotkamy sie na jakims koncercie bo widze ze podobna muzyka nam sie podoba:)
na open tez wybieralam sie kilka lat, ciagle mialam czas az tu czas sie skonczyl i trzeba poczekac ale jak Jasiek podrosnie to zostanie na pare dni z babcia a mama przypomni sobie co znaczy mlodosc

kto wie może się spotkamy:-D fajnie by było, ja jeszcze lubię Thievery Corporation, Hooverphonic, Royksopp

Ale dziś szaro i ponuro :-( na szczęście nadal ciepło, więc zaraz pójdziemy na spacerek:tak:
Moja Małgoś też wcześnie wstaje, ale ją przekupuję, przekupuję i jeszcze raz przekupuję (cyckiem oczywiście) Ostatecznie na dobre wstajemy ok 11 :-D

szkoda, że ja tak przekupić nie mogę:-( widzę, że trzymasz się spacerkowego postanowienia:-D

Tak więc do 20 grudnia w domciu na pewno, a potem do pracy, no może jakoś poprzeciągam żeby na same swięta nie wracać tylko od 01.01.

z kim planujesz zostawić dziecko?

Gaja ma goraczke 37,5 w pupie dałam ibum myslicie ze to od zebów????na obiad udka z ziemniakami i sałata

to jeszcze nie gorączka, u niemowląt gorączka zaczyna się powyżej 38 stopni

agusia ale po co te danonki? jak juz to nie lepiej jogurt naturalny z owocem? przeciez tam pelno chemicznego swinstwa
poza tym dzieci moga jogurty dopiero kolo 8 m-ca.
na pewno nie chcesz zrobic krzywdy, nikt cie o to nie posadza
zastanowilabym sie nad zmiana lekarza gdybym takie cos od mojego uslyszala

zgadzam się z tobą, po co 5 miesięcznemu dziecku danonek? Agusia a co innego podajesz jeszcze dziecku?

Agusia sorry,ze tak zapytam ,ale czy ty jestes normalna,ze podajesz dziecku danonki ?????? Wiesz od kiedy sie wprowadza mleczne produkty od krowy ? 10-12 miesiac .

masz na mysli tego posta?
wiesz przykro mi :( zielonych papierow nie mam pediatra Ksawcia to bardzo dobry lekarz wiec nie mam zamiaru go zmieniac a i malemu nie dzieje sie absolutnie zadna krzywda!!!!!!!!!!!!!!!!!!

a tak to podaje jeszcze kaszke i kleik bo niestety innego jedzenia nie toleruje ani sloiczki ani zrobione przez ze wszystkim wymiotujemnie jedzenie

masz na mysli tego posta?
wiesz przykro mi :( zielonych papierow nie mam pediatra Ksawcia to bardzo dobry lekarz wiec nie mam zamiaru go zmieniac a i malemu nie dzieje sie absolutnie zadna krzywda!!!!!!!!!!!!!!!!!!

a tak to podaje jeszcze kaszke i kleik bo niestety innego jedzenia nie toleruje ani sloiczki ani zrobione przez ze wszystkim wymiotujemnie jedzenie

agusia spokojnie nikt cie nie oskarza :) po prostu jako mamy jestesmy wyczulone na takie dziwne zalecenia lekarza, ale widac mial jakies podstawy by tak zlecic. A Ksawus malo przybiera? bo nam lekarka zalecila sinlac dzieci go ponoc uwielbiaja:tak:

37,5 to nie goraczka ja bym ibumu nie podawala od razu (w pupci jest zawsze 0,5 stopnia wiecej niz pod pacha albo w uchu)

my po spacerku teraz pionizujemy po jedzeniu i czytamy bb story:-D

Ale z czym ci przykr, poczytaj w necie jak mozes zaszkodzic dziecku podajac mu produkty z krowim mlekiem. A jak pediatra ci kaze skoczyc z mostu to tez to zrobisz???

Cytuje wypowiedz znaleziona na necie
"Zaleca się , że mleka krowiego nie powinno się podawać dzieciom do 3 lat ze względu na zbyt dużą zawartość białka .A także podawane zbyt wcześnie może wpływać na to że dziecko będzie mieć alergię w przyszłości ... Jeśli w twojej rodzinie nie ma alergików - możesz po 1 roku ale w niewielkich ilościach np. kaszka manna na mleku , budyń itp "

Dziewczyny wejdzcie na watek "Z"
'

Ostatnia edycja:
reklama
A ja danonkom mówię TAK!!!!! Bezmlecznym i bezglutenowym ale:-)
Specjalistą nie jestem ale na danonki dla naszych maluchów to chyba za wcześnie, gdyby można było podawać zwykłe mleko to w jakim celu byłyby mleka modyfikowane?

agusia - fajne te ubranka, a te danonki to może skonsultuj z jakimś innym lekarzem

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry