reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

po twoich postach w zyciu bym nie pomyslala ze jestes taka mlodziutka, bardzo dojrzala z ciebie mama
mi chodzilo o to ze to jakby przeznaczenie skierowalo Was ku sobie, no po prostu Nina chciala i juz:)
Bardzo miło mi to czytać :-) Nina jest najwspanialszym skarbem jaki mógł nam się przytrafić :-)

kreatorka ja podobnie też przyrzekłam sobie że będę młodą mamą:) Bo moja mama jak mnie urodziła miała grubo ponad czterdziechę... no i podobnie słowa dotrzymałam... mam 22lata;)
Moja miałam 33 lata i wg mnie to już trochę nie czas na dzieci... no przynajmniej nie na pierwsze dziecko... :happy:

Kreatorka Nina piekna a co do akcja z jabluszkiem to moj maz zawsze mnie upomina ze absolutnie nie mozna dziecka krztuszacego sie podnosic do gory bo to z czym walczy sila grawitacji wpychamy mu spowrotem. Wiem ze to jest odruch tez tak robilam teraz juz opanowalam i odwracam na bok nie podnosze do gory, ale wskazane jest wrecz obrocenie glowka w dol zeby pomoc . A moj maz jest ratownikiem medycznym wiec sie slucham :))
W sumie różnie mówią... mnie uczyli, żeby na ramię brać dziecko z głową w dół na kursie... najważniejsze chyba jednak, żeby dziecko na plecykach nie zostało i się nie zakrztusiło :tak:
ale słodziutka i jaki pulpecik:)
Powtarzam po raz kolejny!!! Nina nie jest pulpetem :tak::-D heh

a tutaj pierwsze swaty Lenki z Tomaszkiem (eweli):-D:-D:-D:-D:-D:-D
Zobacz załącznik 297436
Zobacz załącznik 297437
Śliczne dzieciaczki :tak::-D

My dziś od 7 nie śpimy... nie chce mi sie!

reklama
Zdec...a pamietasz jak narzekałyśmy że nasze maluchy nie chcą się urodzic ( naszym to już w ogóle się nie spieszyło)...a teraz są chwile ze sie marzy o przespanych nocach, wyjsciach w miasto....Ach....Ale i tak nie oddałabym żadnego dnia z Polcią za żadne skarby świata....Zresztą moje dziecie to Anioł...
Teraz leży obok mnie i piszczy niesamowicie już od 10 minut i smieje się przy tym...Nie wiem skad ona podłapała te dzwięki!!!! A tatus sobie smacznie spi (mimo ze to jego dzien na poranne wstawanie)...no ale niech ma! A co tam!

Jestem dzisiaj jakaś zamulona, miałam napisać hefi że bardzo się cieszę że to nie wrzody i zapomniałam:(
No i koniec spania:( Jezzuuuuuuuuuuuuuuuu......

Zdec - u mnie Kacperek wstaje o 6-30 i potem za cholerke nie da się położyć spać :-( zasypia dopiero po 10, przy cycku a do tej dziesiątej to daje popalić

a tutaj pierwsze swaty Lenki z Tomaszkiem (eweli):-D:-D:-D:-D:-D:-D
Zobacz załącznik 297436
Zobacz załącznik 297437

przecudna parka :-) a jak się za rączki trzymają :-)

Bardzo miło mi to czytać :-) Nina jest najwspanialszym skarbem jaki mógł nam się przytrafić :-)

Moja miałam 33 lata i wg mnie to już trochę nie czas na dzieci... no przynajmniej nie na pierwsze dziecko... :happy:

W sumie różnie mówią... mnie uczyli, żeby na ramię brać dziecko z głową w dół na kursie... najważniejsze chyba jednak, żeby dziecko na plecykach nie zostało i się nie zakrztusiło :tak:

Powtarzam po raz kolejny!!! Nina nie jest pulpetem :tak::-D heh

Śliczne dzieciaczki :tak::-D

My dziś od 7 nie śpimy... nie chce mi sie!

A powiedz Kochana dlaczego 33 lata to troche nie czas na pierwsze dziecko???? Ja mam 31 lat i to moje pierwsze dziecko a planuje jeszcze jedno mieć... I uważam że to jak najbardziej czas na dziecko... Myślę że to raczej kwestia indywidualna nie zalezna od wieku... bo wiesz różnie życie układam nam scenariusze , chyba najważniejsze jest to by być dobrym rodzicem i kochac swoje dzieci a nie wiek tutaj odgrywa rolę.
Moja mama drugie dziecko , moją siostrę urodziła mając 39 lat :)

IMG_7202.jpgIMG_7221.jpgjedna z minek Kacperka

Witam,

Mała śpi a ja próbuję Was doczytać, napisałam nawet posta ale coś nacisnęłam i cała strona się zamknęła. Jak mnie to wkurza!

Avena - fajne zaproszonka, a szukałaś może jakiejś ozdoby na tort? bo ja nie mogłam znaleźć ale ja noga z szukania jestem ;(

zdec - no ładnie mama zrobiła z torebką, zgłoście na policję koniecznie i weźcie kwitek - moze się przydać jakby coś ...

koriander - my też nie wiedzieliśmy, ze się przyda taka gondolka ale wózek nam sie podobał i po prostu miał taką funkcję ... czyli mamy w gratisie:-)

Agi78 - śliczne obie i widać, że spacerek udany!

Ewa - trzymam kciuki za pierwszy dzień w pracy, a często będziesz miała takie dyżury?

Perfecta - zgadzam sie z Tobą, wiek na dziecko nie gra roli, oby tylko rodzice kochali i byli w stanie zapewnić dziecku czego mu trzeba ...
a poza tym to ja też młodą mamą chciałam być ale życie napisało dla mnie inny scenariusz ... ;)

Karo - gdzie chodzisz z Milenką na basen? szukam jakiegoś dobrego w Warszawie ... , a pozostałe dziewczyny ze stolicy? macie jakieś godne polecenia miejsca?

właśnie gościu zaczął wiertarką wiercić ... ciekawe ile Natalcia pośpi ...

edit. już nie śpi ...:(

reklama
Paula - Lenka super , je zupełnie jak mój Jasiek a najfajniej jest jak sobie kichnie w trakcie konsumpcji zupki, śmiejemy sie wtedy że trzeba juz powoli pomyśleć o tym by naokoło wyłożyć folie malarską:p:)
Para piękna z Lenki i Tomaszka
zdec - tak piszą że laktator nie pobudza latacji tak jak dziecko natomiast czytałam tutaj że Aventa laktator jest całkiem dobry bo ma tę wkładke wspomagającą laktację
Agi - mój Jas obudził się i wydaje także niezidetyfikowane odgłosy typu "gggiiiiiiii" "gaaaaaaaaaaa" "auuuuuugggaaa" Ja sobie nagrałam te gadulstwo i mam fajny dzwonek na komórce:)
Madzia - Ale Kacperek minki strzela - super ! się usmiałam no:)

Aleście mi namieszały z tymi krzesełkami do karmienia wczoraj teraz już nie wiem które kupić ... Bo ze 3 bym chciała :p
Okis idę nakarmić mlecznego potworka :p

Ostatnia edycja:
Do góry