reklama

Czerwiec 2010

Jezuuuu tylko kilka godzin mnie nie było a tu taka produkcja!
Koriander - super gratuluję dorosłej Lilusi tak pysznej pomidorowo szynkowej zupy:) A zmiksowałaś to? Ja się szykuje do gotowania samej dla Jasia i zbieram przepisy:) Może otworzymy wątek nowy hę? Kazda coś wrzuci:) No chyba że już jest a ruda blondi nie zauważyła:P:P
Adorea, Ewelinka - podziwiam:)
hefi - mam nadzieję że to ząbki!!!
Kochane pózniej nadrobię bo Jasia musze uśpić
ODMOWA szczepienia znów:( Jas wygląda na zdrowego i po wynikach krwi zdrowy,. ale lekko powiększone węzły ma na szyjce i zwróciłam jej uwage że rano ma troszke sine pod oczkami więc zleciła badanie moczu i jak bedzie ok to dopiero szczepimy
BARDZO MI SIE TA DOKTOR PODOBA. Nic nie bagatelizuje!!! Świetna:) Jasiek oczywiście OCZAROWAŁ wszystkie pielegniarki bo bylismy sie ważyć i po woreczki na siku:) Dostał 4 nalepki :) Aż wychodziły do niego na korytarz pózniej. Ze takie uśmiechnięte , super dziecko:) Kokietek mały no !:)
Adorea - Engerixu NIE BĘDZIE do końca marca - załamana jestem chyba zaszczepię normalną bo nie będę ryzykować.

reklama
hej!
a ja nic nie poczytam,nic nie napisze...tylko wpadłam prosic o kciuki,bo jutro zdaje egzamin na prawko.... Nie zdam pewnie,ale kciuki by nie zaszkodziły :)

kciuki zaciśnięte!!!

Ja już załatwiłam wczoraj wszystko.....na ślub....Kamerzysta i fotograf....Także najważniejsze juz mam....Ach...!!!!!

fajnie:-) a kiedy ten ślub?/

Kochane proszę trzymać kciuki - jedziemy na kwalifikację do szczepienia...

powodzenia!

Muszę faktycznie go zacząc uczyc ale ten weekend odpada bo to wesele mamy.

miłej zabawy:-)

A narazie schudlam 3kg na mojej diecie a'la dukkan :-)

gratki u mnie już 6,5 kg na minusie:-)

Czy Wy też macie trudności ze zmianą pampersów u Swoich dzieci??? mój mi ucieka i pręży się jak mu chcę założyć świeżego pampersa :( a ja ostatnio jestem taka nerwowa że krzyczę na niego i płaczę razem z nim bo nie mam sił... to chyba nie jest normalne... GDZIE TA WIOSNA?????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!

tak:tak::tak: coś o tym wiem, zmieniania pampersa to teraz wyższa szkoła jazdy połączona z akrobatyka:szok:

A u nas nocka jak zwykle - mala w koncu wyladowala obok mnie bo ryk nie z tej ziemi. Od marca odstawiam od piersi bo i mnie i Lili to powoli na zdrowie przestaje wychodzic :baffled:

czyli podjęłaś już decyzję, a jak Lila toleruje mm?? pewnie jak odstawisz to problem nocnego wstawania zniknie

no nieźle, ja się modlę, żeby wystopował, bo nie mam siły..niech go inne czerwcowe dzieci dogonią najpierw ;)

Madzi Kacperek to nawet Filipka przegonił;-);-) ma 7 ząbków:-)

A my mieliśmy pojechać z Julką na basen ale d...pa bo mała ma 37,9st :/ i cos pofurkuje.. mam nadzieję że to od zębów a nie od choroby...

buu:-(, dużo zdrówka!!

A u nas dzis jedzeniowy sukces!! Ugotowalam makaron ryzowy (na oko 1,5 garsci), dolozylam do tego 2 lyzeczki koncentratu pomidorowego, 2 miarki NAN, i drobno posiekana szynke domowej roboty, szczypte soli. Lila zjadla wszystko!!!:-):szok: Tak na oko 220g, ale mam radoche :-p

brawo dla Lilci i dla mamusi kuchareczki:-D:-D

Perfecta - watek już jest :) pt Gotujemy naszym maluchom:)

Dzięki dziewczyny za ciepłe słowa:) Hanka dzielna, cala obsypana, nawet w buzi ma krosty i w uszach i we włosach duuzo, a włosy po pas to nie taka prosta sprawa... Najgorsze pewnie przed nami bo najbardziej chyba to swędzi jak juz są strupy i się goi...

Koriander
- gratuluję sukcesu jedzeniowego :)) Brawo dla Lili!!

Aniu- jak egzamin?? Ja zdalam za 4 razem...ale uwazam ze dobrze się stało bo jak bym zdala za pierwszym to z tym co wtedy umiałam juz bym pewnie sie porozbijała nie źle..

Kasiu- ale Filip idzie jak burza z tymi ząbkami!!Jagoda ma 4, a Hanka w tym wieku nie miała jeszcze ani jednego!!! Odpoczniesz chwie jak bedzie miał wszystkie jedynki i dwojki czyli 8sztuk..

Perfecta- jak tam? Po szczepieniu jestescie?? Mieli szczepionke??
edit. doczytalam i juz wszytko wiem..

Ewela- 3,5 kg, gratuluje!! Tyle to i ja bym chciala schudnąć..

Gosia- 6,5 to super efekt!!! Brawo!! Jak długo chcez jeszcze byc na tej diecie?Czy to juz koniec a ja nie doczytalam??

Ostatnia edycja:
Hej Dziewczyny!
My już dzisiaj po rehabilitacji i obiadku :) Mała od tygodnia zjada po dużym słoiczku - ale to chyba dlatego, że je dopiero po 4 godzinach od porannej kaszki, a nie próbuje jej wcisnąć obiadku już po 3 godzinach :)
U nas dzisiaj ze spaceru nici, wiatr jest tak silny, że boję się, ze mi wózek przewróci. Mało mi dzisiaj nie wyrwało drzwi w samochodzie - miałam problem z ich zamknięciem. W Gdańsku często mocno wieje, ale to już przegięcie....
Perfecta - faktycznie bardzo skrupulatna ta lekarka...U mnie tylko patrzy czy nie churchla, czy gardło ok i szczepienie.
Kasiu - 6 ząbków?!??!??! WOW...nic dziwnego, że taki marudny....Komunie to faktycznie zonk - ja mam 3 chrześnice - pierwsza komunia za 2 lata i już się boję co trzeba będzie kupić...zwłaszcza, że komputer, aparat i rower już ma!
Koriander - taka zupka niezle brzmi :)
Agi - gratulujemy przespanej nocki i udanego załatwienia przygotowań
Agast - na krosty ospowe najlepiej działa gencjana NA WODZIE (niekiedy jest na spirytusie - trzeba patrzeć). Hania będzie wprawdzie cała fioletowa, ale po posmarowaniu gencjaną wszystko ładnie przysycha i nie swędzi tak mocno.
Kasiek - a jak nie płacze i nie jest śpący to nie łapie za to ucho? jak wtedy naciśniesz za uszkiem to nie boli? Co do przewijania to u nas też są cyrki - póki jest na przewijaku to pół biedy, ale kiedy przewijam ją u kogos na łóżku lub na podłodze....czysta akrobatyka i 8 rąk niewystarcza...

Ostatnia edycja:
Agast - na pewno masz w domu dzielna dziewczynkę....Powodzenia w walce z krostkami...Ja miałam ospe dopiero w wieku 22 lat....Pamietam jak dzis 22 grudnia to było...Całe świeta przeleżałam w domu, Sylwester....ponad 3 tygodnie z tym badziewiem walczyłam....i miałam zakaz wychodzenia z domu bo były wtedy mrozy a nie mogłam tego przeziebic...Koszmar!!!!!
Gosiu - ślub mamy 9 czerwca 2012....ale z racji tego że rzadko bywamy w PL trzeba za każdym razem jak jesteśmy coś załatwić....W lipcu przylatujemy razem....więc szukam sukni, zaproszeń i innych pierdoł....Obrączki kupujemy w UK.....
koriander - zuch z Lilci....220 gram tyo niezły wynik...Moja narazie zjada cały słoiczek 130 gram obiadku ale są dni tak 2 dni w tygodniu że zjada 1,5 słoiczka albo nawet i 2.....ale z reguły to tylko 1 słoiczek!!! :-(

a my już po spacerku, dzieciaki pojedzone juz śpią, mama czeka na tatę, bo ma wrócic wcześniej i jak wstaną te małe robaczki to jeszcze wyjdziemy bo mężuś chciał gdzieś podejść coś zobaczyć w jakimś sklepie
a tak swoją drogą przymierzamy się do remontu łazienki, tak rozmyślamy co? gdzie? i jak? a przede wszystkim za ile?
macie jakieś pomysły na urządzenie małej łazieneczki a najlepiej jakieś stronki....ja nieco poszukałam na necie ale niektóre to kosmos....albo są 3 razy większe od naszej albo za takie ceny że szok....jakby któraś miała to dajcie znać:tak::-)

emalia domyślam się że Tobie to szaleństwo nie w głowie;-), a pomysł z namiotem rewelacyjny, pogoda napewno będzie świetna to po co się kisić w domku, a na ile osób się przymierzacie?
ja mam dwójkę chrześniaków i to z tego samego roku, komunia już za rok i sie śmieję do mojego że chyba juz czas najwyższy odkładać na nie, mam nadzieję że będzie duża rozbieżność w czasie między nimi bo jak wypadną w jedną niedzielę to będzie problem do kogo jechać
adorea a co to za kaszka disneya? nie spotkałam się z taką jeszcze?
ewela nono piekny spadek wagi, ale chcesz jeszcze zrzucić?
Kasiek oj taaaaaak u nas już od dawna zmiana pampka to mega wyczyn, konkurencja na czas, bo jak tylko poczuje że ma gołą dupkę to szaleje na całego:-)
koriander powodzenia w odstawianiu, u nas już się kończy karmienie bo już teraz jest raz-dwa na dobę a mi troche tego szkoda, ten błogostan jak się maluch wtula i sobie ciumka....ech ale facet coraz większy i ma inne potrzeby;-)
Perfecta szkoda że nie udało się zaszczepić ale może lepiej wszystko sprawdzić przed, fajna ta lekarka
gosiagro a Ty to idziesz jak burza w pozbywaniu sie kg

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry