reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

hej hej:)czy ktos mnie tu jeszcze pamieta?
sorki dziewczyny ze tak dlugo sie nie odzywalam ale najpierw to paskudne chorobsko a potem doszly jeszcze plamienia:(od tyg wracamy do normalnosci...pare razy juz nawet sie logowalam zeby cos naskrobac ale jakos weny brak...
Ksawus dostaje jeszcze wziewy i zyrtec bo prawdopodobnie jest alergikiem po mamusi ale naszczescie 'wrocilo'moje zlote dziecko bo podczas choroby to byl taki upierdliwy ze...dobrze ze maz mial opieke...Ksawerek ladnie zaczol jesc ale niestety w nocy bardzo zle sypia kilkanasie pobudek to standard szczegolnie ok 24 i 4 to co 5 mni sie budzi i tak przez godz potrafi:(w dzien w sumie tez malo sypia ok 40 min dziennie wiec brak mi czasu bo ciagle wymaga mojej uwagi a jak ladnie buziaczki daje...z rehabilitacje podczas choroby przerwalismy bo tak plakal niemilosiernie a pozatym pani dr tez mowila zeby przystopowac....nadal tylko 2 zabki ...
a ja sie pochwale jak zaczelam plamic 8lutego pojechalam na IP i zrobiono mi tam usg widzialam bijace serduszko dzidzia miala wtedy 11.98mm byl to siodmy tydz a termin porodu mam na 24 wrzesnia jestem bardzo ciekawa kto mieszka w moim brzuchalu marzylaby mi sie coreczka -w zasadzie zupelnie inaczej sie czuje anizeli w ciazy z Ksawciem mam co prawda mdlosci ale takie lekkie bez wymiotow odrzuca mnie od mies i wedlin...ale jestem ciagle ogromnie zmeczona

to tyle o nas nie bede Was wiecej zanudzac ide troche podczytac co naskrobalyscie:)

reklama
wszystkim chorym dzieciaczka zycze duzo duzo zdrowka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sealet-u nas to samo co wpadnie w 'paszcze'pogryzione
Magda-Kacperek slodki a ta fryzurka ekstra Ksawus ma podobna
Lena - ja myje Penatenem,nie podawalam jeszcze rosolku w takiej kombinacji
Alusia-gratuluje zabkow!a z ta praca to nieciekawie wyszlo
Agi-fotki superasne a Polcia jaka zadowolona

dziewczyny ktore chodzicie z dzieciaczkami na rehabilitacje jak wrazenia?widzicie jakies postepy i jak czesto cwiczycie?

a mam jescze jedno zmartwienie corka sasiadki ma szkarlatyne i niestety mielismy z nia kontakt a dzis maly mial na obu policzkach taka dziwna wysypke ale nie goraczkowal a w sumie po poludniu ta wysypka zniknela ale bardzo sie boje zeby nas tez nie wzielo..
zycze Wam milego wieczorku :)

agusia fajnie ze widziałas serduszko i z malenstwem wszystko ok;-)))
u nas ok ale jakos nie mam weny do pisania.......
wszytskim chorutkim zycze zdrówka i szybkiego zakonczenia choroby.......
co do ząbków to Soni idą dwójki na dole, juz przezroczyste dziasła sa, ciągle dłubie tam paluszkami i popłakuje, dałam na noc Camilie i jest ok;-) ale na górze nie mamy zębolków żadnych;-)ma któres z maluszków tak???????

ja cały weekend na uczelni od rana do poxnego wieczora wiec mała zostanie z Tatusiem;-)))

dziewczyny ktore chodzicie z dzieciaczkami na rehabilitacje jak wrazenia?widzicie jakies postepy i jak czesto cwiczycie?
zycze Wam milego wieczorku :)

No cóż, efekty są bo Hania zaczęła się przewracać z pleców na brzuszek i odwrotnie, ale sądze, że raczej sama do tego doszła niż pomogła jej rehabilitacja na której ryczała, hehe

Ja tylko staram sie z nią robić to co mi pokazywała baba na lalce :-) ale czy często - to bym nie powiedziała

Cześć cześć, dziś dłłługi dzień w pracy, jestem padnięta, więc dużo nie popiszę
agusia- mój Piotrek jest z 23 września- wrzesniowe dzieciaczki są super (tak jak czerwcowe ;-) :tak:

Kupiłam dziś w lumpku prześliczną sukienkę dla Gosi, to jeden z plusów powrotu do pracy- to już świecka tradycja, że w "okienkach" biegam szperać ;-)

i muszę sie pochwalić, przyszła dziś nagroda dla mojego synka, został wyróżniony w konkursie plastycznym. Jestem z niego taaaka dumna
Dobrej spokojnej nocy wszystkim

Agusia oby juz palmienia sie nie pojawialy

MagdaM ale gfryzura

Agi super fotki

Agast buziaki dla biedroneczki

Asia u nas wysypka pojawila sie w 3 dobie od pierwszej goraczki

Lena my uzywamy od poaczatku kostki na poczatku bambino teraz Kajtka rumiankowego zreszta tym samym myje Olafa

Kajdusia gratulacje dla Piotrka ja zawsze tak samo przezywam wszytskie osiagniecia Olafa

U nas strasznie zmino a mialam nadzieje na wiosne. Olaf od wczoraj ma goraczke cos go dopadlo do kompletu Ercio ma katar pierwszy raz w sumie sukces ze tak dlugo sie uchował

Agi - super plac zabaw!!!
Agusia - mam nadzieję, że plamienia juz nie wrócą :) Co do rehabilitacji to my chodziłyśmy przez dwa tygodnie i widzę efekty ćwiczeń - teraz w domu muszę korygować jeje nóżki i pleki przy siedzeniu i staram się o tym pamiętać, ale Agatka jest tak żwawa, że trudno o długotrwałe poprawne siedzenie
Kajdusia - gratulacje dla Piotrusia i Tobie za udane polowanie

cześć dziewuszki:)

mąż na delegacji i zabrał lapka, czuję się jak bez ręki, wszakże mamy w domu stacjonarny komputer ale baaardzos stary i zamula a mnie to strasznie drażni, nie mam czasu czekac aż coś się załaduje:no: więc mam u Was duże zaległości.
a my dziś kończymy 9 miesięcy:-D wow jak to zleciało, i jesteśmy cały czas szczerbaci, ani jednego ząbka nie widać:confused2::confused2::confused2: ale chyba do roczku musi wyjść więc nie mam czym martwić się.

byłam dziś z Tymciem na lumpku i kilka ciuszków mu wyszperałam:-) teraz to rzadko chodze na lumki bo z Małym cięzko.

musze pochwalić się że w piątek wybrałam się do znajomych, pojechaliśmy z Tymciem pociągiem(samochód stoi a ja bez prawka:cool::szok:) kurcze wyprawa taka że hoho, miał być pociąg przystosowany do przewozu osób niepełnosprawnych i rowerów, więc stwierdziłam że zmieszcze się z moim wózkiem(w dodatku wzięłam xlandera bo śnieg padał i było dośc zimno więc stwierdziłam że w wiekszym wózku będzie cieplej) a wiecie co podjechało...zwykły pośpiech, bez dodatkowego wagonu, i stałam przy wejściu, wózek ledwo wszedł bez składania...ajć co za wyprawa... ale ważne że u znajomych było miło:-D

kochane buziaczki dla Was, jakoś smutno mi bez Was pije się poranną kawusie:eek:

ale jestem zła.. mąż przyniósł zaproszenie z pracy na bal karnawałowy teraz na sobote a ja nie mam z kim Natanka zostawić, kurczę od 9 miesięcy pierwszy raz gdzieś byśmy się wybrali a tu zonk :wściekła/y: teście dzisiaj do maroka se polecieli a moja mama akurat zajmuje się córką siostry bo oni tez idą na bal

szkoda:-(a jakiś znajomych z dziećmi nie macie, może mogliby popilnować?

No i po lekarzu.
Podobno to wlasnie 3dniowka, ale o tym sie przzekonamy w piatek, czy wysypka wyjdzie.
Mala infekcja gardła.

to dobrze, ze nic poważnego, zdrówka!

wspinać się godzinami.....Kilka fotek z dzisiaj + Polcia w nowej bryce.....

super zdjecia, widac, że Polcia i rodzice zadowoleni:-)

Dziewczyny czy któraś już z Was podawała dziecku rosołek na lanych kluskach??

ja rosołku jeszcze nie robiłąm

a ja sie pochwale jak zaczelam plamic 8lutego pojechalam na IP i zrobiono mi tam usg widzialam bijace serduszko dzidzia miala wtedy 11.98mm byl to siodmy tydz a termin porodu mam na 24 wrzesnia jestem bardzo ciekawa kto mieszka w moim brzuchalu marzylaby mi sie coreczka -w zasadzie zupelnie inaczej sie czuje anizeli w ciazy z Ksawciem mam co prawda mdlosci ale takie lekkie bez wymiotow odrzuca mnie od mies i wedlin...ale jestem ciagle ogromnie zmeczona
)

mam nadzieję, że więcej plamień nie będzie!!

Kupiłam dziś w lumpku prześliczną sukienkę dla Gosi, to jeden z plusów powrotu do pracy- to już świecka tradycja, że w "okienkach" biegam szperać ;-)

i muszę sie pochwalić, przyszła dziś nagroda dla mojego synka, został wyróżniony w konkursie plastycznym. Jestem z niego taaaka dumna
Dobrej spokojnej nocy wszystkim

zdolnego masz synka! Gratuluje:tak: a ta sukienka to jakaś strojna?

musze pochwalić się że w piątek wybrałam się do znajomych, pojechaliśmy z Tymciem pociągiem(samochód stoi a ja bez prawka:cool::szok:) kurcze wyprawa taka że hoho, miał być pociąg przystosowany do przewozu osób niepełnosprawnych i rowerów, więc stwierdziłam że zmieszcze się z moim wózkiem(w dodatku wzięłam xlandera bo śnieg padał i było dośc zimno więc stwierdziłam że w wiekszym wózku będzie cieplej) a wiecie co podjechało...zwykły pośpiech, bez dodatkowego wagonu, i stałam przy wejściu, wózek ledwo wszedł bez składania...ajć co za wyprawa... ale ważne że u znajomych było miło:-D

to miałaś wyprawę, podziwiam sama w podróż polska koleją;-);-)

Najlepsze życzenia dla Tymcia

reklama
to miałaś wyprawę, podziwiam sama w podróż polska koleją;-);-)

Najlepsze życzenia dla Tymcia

dziękuję za życzenia w imieniu Tymcia:-) a podróż hmmm, jakoś trzeba sobie radzić, mąż znów korianderkowych stronach:-( a ja nie mam zamiaru siedzieć w czterech ścianach;-)

Do góry