• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2010

Kochane dacie radę!!!!
Kasiek - Pelasiek !!!!!!!! Łer ar ju. Ja rozumiem pare dej ofów ale aż tyle!:) Kochana wszystko gra u Ciebie?????? Odpowiedz wysyłając sms o treści "TAK" pod numer ....:) Aj hołp ju'r fajn!!!!

reklama
kasiu litości hehe, dopiero nie będę spac w nocy martwiąc się o jego przyszłość hehehhe

konniczynko- już mam prawie wszystko kupione do dekoracji stołu, jeszcze jakieś kwaity muszę kupić, może zgapię od klementynki szafirki, jeśli nie uda mi się kupić to będą tulipany

Ostatnia edycja:
kasiu już jestem tak zdesperowana ze tak muszę zrobić inaczek się nie da, już próbowałam. Tylko nie wiem czy ja dam radę :((

ale potrafi w ogole pic z butlli?mysle ze jakby byl glodny to by wypil.. kuba nie chcial np pic samej wody,tylko herbatki, ale kiedys sie skonczyla i z braku laku woda tez dobra;)

Ja Jagode odstawiałam stopniowo ale ona miała 3 miesiące jak skończyliśmy cycanie więc to inna bajka. Hankę zaś najpierw odstawiłam od dziennego cyca bo wróciłam do pracy a od nocnego drastycznie krótkim cięciem po prostu postanowiłam ze od dzisiaj nie daje i koniec. Jedną noc płakała az straz miejska przyjechała, a następnej nocy zaciągnęła modyfikowane z niekapka aventu. Z butli ze smokiem nie nauczyła się pić nigdy! No i smoka zaczęła używać dopiero jak cyca odstawiłyśmy. Trzeba się na to odstawianie nocne przygotować psychicznie i być gotowym ze kilka nocy bedzie baaardzo słabych, ale im później się za to weźmiecie tym gorzej bedzie bo dzieci z dnia na dzień mądrzejsze są.
A no i ja miałam "ułatwienie" bo połamałam żebra na nartach i nie byłam w stanie leżeć na boku i karmić a ona tylko na leżąco jadla.

agast- straz miejska :szok: "fantastyczne" ułatwienie wolałabym bez takich :)) , połamane żebra:szok:
lena jakoś wam się udało to moze i nam:(( \
najgorsze te noce, bo ja nie mam tyle wytrwałości, najłatwiej dać cyca i iść dalej spać:(((

Dla mnie to cyckanie to już tez zaczyna się robić drażliwy temat:baffled:teraz zamierzam już po niedzieli zacząć odstawianie najpierw ograniczając zobaczymy czy się uda ze starszą też chciałam powoli odstawiać ograniczając i wyszło tak że ssała2 lata i 3 miesiące i po wielu próbach odstawiania postanowiłam że koniec nigdy już jej nie dam płakała godzine a już w nocy spała normalnie poprostu chyba czuła że jej nie dam i tyle :happy2:Jak ja bym chciała Zośke odzwyczaić bez stresu ale tak mi jej szkoda bo ona jak widzi cycka to tak się cieszy przecierz to jej ulubiona rzecz jest i jak tu jej to zabrac:-D
koriander-ja też chyba nigdy się na podium nie załapałam:no:
zyraffka-też się boje nocy tego że będe śpiąca i dla spokoju jej dam

reklama
Dla mnie to cyckanie to już tez zaczyna się robić drażliwy temat:baffled:teraz zamierzam już po niedzieli zacząć odstawianie najpierw ograniczając zobaczymy czy się uda ze starszą też chciałam powoli odstawiać ograniczając i wyszło tak że ssała2 lata i 3 miesiące i po wielu próbach odstawiania postanowiłam że koniec nigdy już jej nie dam płakała godzine a już w nocy spała normalnie poprostu chyba czuła że jej nie dam i tyle :happy2:Jak ja bym chciała Zośke odzwyczaić bez stresu ale tak mi jej szkoda bo ona jak widzi cycka to tak się cieszy przecierz to jej ulubiona rzecz jest i jak tu jej to zabrac:-D
koriander-ja też chyba nigdy się na podium nie załapałam:no:
zyraffka-też się boje nocy tego że będe śpiąca i dla spokoju jej dam

Właśnie mi też się wydaje, że chyba od razu lepiej odstawić....No ale każde dziecko jest inne:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry