• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Czerwiec 2010

reklama
dziewczyny jak jest z mową Waszych dzieci? Mój mówi mama ale chyba na wszystko i wszystkich, mówi też po swojemu halo, am i brum brum. trochę się niepokoję :(((

ta pogoda taka dołująca :((

Nie ma czym kochana. Mój Jasiek mówi tata, mama, da, am i jak mach to zamiast "pa" mówi "aaaa", a mam nagrane na kam ile Ola w tym czasie mówiła to normalnie Jasiek przy niej zacofany jest. Każde dziecko ma inne tempo, a chłopcy to podobno mają "ciężką mowę". Więc myśle ,że jeszcze sporo czasu zanim naprawdę zaczną ''mówić " :)

....i mamy kolejnego zęba - ostanią czwórke :) Czyli razem 12 zębalów :)

Serdeczne gratki kochaniusia :)

emalia a na taką podobno fajnie Rejsy statkiem -

Nie wkleił ci się cały link , ale widzę ,że chodzi o rejs statkiem, więc na pewno super sprawa.Zrób jakieś fotki :)

Kasiu- trzymamy kciuki za maleńką i za Fifiego. Bidulka pewnie boli ten pazurek. Wielkie buziaki dla Was kochani :*

Dzień Dobry

pierwsza??????

Kochane moje dla wszystkich Magd, Magdalenek które obchodzą dziś imieninki wszystkiego najlepszego

Twoje imię w kalendarzu, To jest Twój szczęśliwy dzień,
Poczta kwiatów w korytarzu, Już za chwilę spotka Cię!
Życzeń pęki weź do serca, I uśmiechaj często się...
Smutków niech Ci nikt nie wkręca, Dziś są imieniny Twe!

Dzień dobry druga:)
Wczoraj dałam Jasiowatemu na obiadek kaszkę jęczmienną perłową A dzisiaj obudził mnie smród kupki... Wstał o 7 i juz 2 kupy mamy za sobą. Śmierdzące... I nie wiem czy nie przesadziłma...:( Jadł tę kasze jak nie wiem co zjadł ze 125g. Czy to nie za wcześnie an kasze? Niby krupnik jadł i nic mu nie było ale krupnik podałam z pęczakiem . Jak myślicie/?
Edit: :) Już doczytałam :) To błonnik spowodował poranne inhalacje :P Ufff wsio ok

Ostatnia edycja:
Dzień dobry druga:)
Wczoraj dałam Jasiowatemu na obiadek kaszkę jęczmienną perłową A dzisiaj obudził mnie smród kupki... Wstał o 7 i juz 2 kupy mamy za sobą. Śmierdzące... I nie wiem czy nie przesadziłma...:( Jadł tę kasze jak nie wiem co zjadł ze 125g. Czy to nie za wcześnie an kasze? Niby krupnik jadł i nic mu nie było ale krupnik podałam z pęczakiem . Jak myślicie/?
Edit: :) Już doczytałam :) To błonnik spowodował poranne inhalacje :P Ufff wsio ok
kochana kaszki sa bardzo zdrowe i mam na mysli te prawdziwe kasze, nie "dzieciece" Blonnik reguluje prace jelit, ciesz sie ze Jasiowi tak smakuje! Poza tym cala masa mineralow, taka dietka oparta na kaszach jest bardzo wskazana dla maluszkow (m.in wg kuchni 5 przemian):tak: U nas wczoraj znowu byl krupniczek :-D :*

Witam po nie przespanej nocy :/
Niestety przez sąsiadów, który postanowili sobie zabalować na balkonie i nie pozwolili zasnąć calemu osiedlu. W końcu o 2-giej sie wkurzyłam i wezwałam policje...jeszcze jakby dzisiaj był weekend....ciesze się tylko, że Krystianka nie obudzili...

mama kubulki - gratuluje ząbka :)
KasiuJ - trzymam kciuki za operacje! Daj znać jak sie udała.
emalia82 - czaderski fotelik :) Niestety my juz nie mamy miejsca, ale małemu wystarcza dorosły Ikeowski fotel - to jest jego miejscówa :)

Nie wiem jak u was z pogodą, ale u nas tak średnio - lata to to nie przypomina...
Pomimo tego życze i tak miłego dnia :)

Która z Was nie decyduje się na szczepienie dziecka? W szczególności chodzi mi o odrę-świnkę-różyczkę. Wiem, że ktoś nie szczepiący jest na forum ale nie pamiętam kto...

U nas już lepiej wychodzimy na prostą, Nela praktycznie zdrowa, dziś nawet zjadła pół porcji kaszki, po raz pierwszy od tygodnia się to udało. Więc chyba wróci jej apetyt.
Ważyłam ją dziś wyszło mi 9,8 kg więc przez ostatnie dni ma co najmniej 0,5 kg mniej.

A jutro wybywamy nad morze, trzymajcie kciuki za pogodę :)

cześć dziewczyny

Ignaś probuje właśnie zasnać więc mam chwilkę. Głowa mnie dzisiaj bardzo boli :(
Zrobiłam sobie kawkę, wypije ktoś ze mną? :) U nas drugi dzień caly czas pada, ale kiepskie wakację :( mam nadzieję że pogoda się poprawi bo za tydzien wyjeżdzamy do Karpacza.

Asnecja- współczuję nieprzespanej nocy :(
kasiaj- kciuki zacisnięte za maleńką i za Filipka
zyrafka- ignaś tez za duzo nie mówi; mama, tata ale to raczej poprostu a nie do nas, mu, chal chał. Ja podobno do dwóch lat nic nie mówilam (nawet mama, tata) a potem zaczełam całymi zdaniami mówi.
emalia82- fajny fotelik :)
Lencja- do dobrze że Nelci już lepiej, trzymam kciuki za pogodę.
Nad szczepieniem tez sie zastanawiam (świnka, odra, różyczka), rozmawiałam ostatnio o tym z lekarka ale przekonywała mnie że jest ona bezpieczna. Sama nie wiem...
Od środy mam już spacerówkę którą polecałaś- jest bardzo fajna, dobrze sie prowadzi:) :) Ignaś też ją polubił :)

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry