reklama

Czerwiec 2010

Hej :)
U nas też witaminka D3 odstawiona od maja, w październiku dopiero zaczniemy podawać ponownie, to że jest w mleku i słoneczku zupełnie wystarcza.

Szczepimy dopiero w sierpniu, jak mały będzie miał prawie 14 m-cy

Zyraffka
- właśnie byłam na NFZ na pierwszej wizycie i więcej nie pójdę, czekaliśmy 2 godziny- wizyta trwała może z 6 minut podczas których niczego się nie dowiedziałam, kazał tylko zrobić test na mleko -gdzie małego odczuliliśmy już na mleko pod koniec czerwca super metodą, bez żadnego kłucia, wszczepiania alergenu itp, zostało nam jeszcze odczulenie na pszenicę bo na jabłko i banana może niby samo zniknąć po odczuleniu głównych alergenów, i koszt w porównaniu do normalnego odczulania bardzo mały... a młody pałaszuje już jogurciki i ZERO czerwonych plam :)

A my w środę rano mykamy nad morze- jak któraś będzie w okolicach Jarosławca, Helu i Gdańska to proszę dać znać :)

reklama
Hej :)
U nas też witaminka D3 odstawiona od maja, w październiku dopiero zaczniemy podawać ponownie, to że jest w mleku i słoneczku zupełnie wystarcza.

Szczepimy dopiero w sierpniu, jak mały będzie miał prawie 14 m-cy

Zyraffka
- właśnie byłam na NFZ na pierwszej wizycie i więcej nie pójdę, czekaliśmy 2 godziny- wizyta trwała może z 6 minut podczas których niczego się nie dowiedziałam, kazał tylko zrobić test na mleko -gdzie małego odczuliliśmy już na mleko pod koniec czerwca super metodą, bez żadnego kłucia, wszczepiania alergenu itp, zostało nam jeszcze odczulenie na pszenicę bo na jabłko i banana może niby samo zniknąć po odczuleniu głównych alergenów, i koszt w porównaniu do normalnego odczulania bardzo mały... a młody pałaszuje już jogurciki i ZERO czerwonych plam :)

A my w środę rano mykamy nad morze- jak któraś będzie w okolicach Jarosławca, Helu i Gdańska to proszę dać znać :)

kurcze a my musimy na 8:30 jechać do Szczecina- 100 km w jedną stronę :/ jak nas tak samo potraktują to nie wiem.
Napewno Łukasz ma uczulenie na truskawki i na pomidora- A SZKODA BO MAŁY BARDZO CHĘTNIE JE POMIDORÓWKĘ :(((

ale jestem zmęczona, już mam dosyć zajmowania się samej \łukaszkiem, ale co zrobić :(((

co do witaminy d to mamy już dawno odstawioną i tylko podaję zestaw witamin- vibomil, tam też jest d ale w mniejszych ilościach.

DSC03827a.jpgPokażę trochę zdjęć podczas zabawy z kotem, no i matrixa:) Postaram się zaraz wrzucić na youtube filmik i pokażę na zamkniętym co to moje dziecko robi temu "biednemu" kotkowi:(
DSC03848a.jpg
DSC03800a.jpg

hejuś !
Moje dziecko dzisiaj spało jakieś 15 min w wózku na zakupach i w tej chwili zamiast spać to walczy:no::wściekła/y:
BButterfly ja będę w czwartek na helu może uda nam się jakoś spotkać

Zyraffka- jak tak lubi pomidorki to może też spróbuj go odczulić, my odczulaliśmy BICOMem, nasi znajomi też i jesteśmy bardzo zadowoleni, jedyne co trzeba było zrobić to przestrzegać żeby dziecko nie zjadło alergenu przez 2 tyg, później czary-mary i żegnaj alergio na białko krowie :) Jeszcze odczulę pszenicę i w końcu będziemy mogli jeść wszystko :)

Zdec- widzę że Natalka tak terroryzuje kota jak Julek psa :)

Izia-kurcze nie zgramy się, bo my w Jarosławcu będziemy od środy do niedzieli, w niedzielę uderzamy na Hel i jak się uda jeszcze do Gdańska

Hahahaa terroryzuje generalnie wszystko co się rusza... mrówki, robaki, ostatnio idzie idzie, ja coś się do przodu zapatrzyłam obracam a ta kuca i już ściska ślimaka... bleeeeeee....

Emalia Lena super wycieczka moi rodzice plauja Olafa i bratanice zabrac do Wroclawia do zoo ostatnio bylismy jak jeszcze nie bylo Olafa i srednio mi sie podobalo zbyt rozlegly teren zeby zwierzaki poogladac w Opolu bardziej mi sie podobalo ale po tylu latach pewnie i we wroclawiu sporo sie zmienilo

Agi piekne zdjecia babcia zadowolona z wycieczki wyraznie widac

Milusia gratuluje dzionka super ze mialas okazj sie pobawic

Mamkubulki i jak twoj maly Chopin zagral cos?

Ola ja mys;lalam ze te kciuki o 15 to juz wczoraj byly moze uchylisz rabka tajemnicy??

Mimi Ola ja tez pare lat temu musialam przemeblowac kuchnie pod zmywarke myslelismy nad tym chyba z rok jak to zrobic zeby nowych rur nie ciagnac, okazalo sie ze bez pracy wystarczy przelozyc piekarnik na druga strone kuchni a zmyware pod plyte gazowa:))

BButerflay testy dopiero po 4 urodzinach wczesniej podobno nie ma sensu

Kasiek lepiej Ci dzisiaj ?? u eryka ani sladu ciemiaczka. Nam kazali dawac wit D mimo slonca w piatek ide na szczepienie to sie dowiem czy dalej podawac

Gosiargo a juz mailam pytac gdzie przepadlas

Milusia ja kiedys kupowalam olafkowi szelki do fotelika okazaly sie wlasnie ze smycza kupilam w zwyklym dziecinnym

Zdec alez jej to slonko swiecilo:))

reklama
My też mamy odstawioną wit D, podajemy tylko witaminy. Lekarka mówiła ,że do D wrócimy w październiku.ga
Gosia, Aga, Zdec- cudne fotki :) Dziewczynki i mamusie śliczne laski :)

w urzedach załatwiłam połowe, jutro znowu maraton, za to ząbki po ciąży i karmieniu zdrowe :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry