reklama

Czerwiec 2010

A dlaczego odtsawiłaś wit D??

No bo latem nie trzeba dawać bo vit d3 jest w słoneczku, a za dużo też nie jest zbyt dobre... ja tak słyszałam, ale nie wiem jaka prawda :(

Perfecta - dziękuję Ci kochana... muszę zadzwonić dowiedzieć się... najgorsze jest to że ta szczepionka powinna być robiona w 13tym miesiącu życia, a młody za 2 tyg będzie miał 14... :( już zgłupiałam... Ci lekarze są niemożliwi... u nas to by nawet chore dziecko przepuścili na szczepionkę... ehhhhhh szkoda gadać :(

reklama
Witajcie,

emalia, lena super zdjęcia!:)) Wczoraj byłyście??:)
Ja niestety nie przyjadę, bo nie jeżdżę samochodem, a stary to prawie cały czas w pracy, ale bardzo serdecznie zapraszamy do nas na wieś;)

Kasiek zdrowiej!:)

Agi Polcia jak zwykle przepiękna:)

milusia super że impreza udana;-) Ty jesteś nie do zdarcia, a rano do dzieci trzeba wstać;-)

gosiagro tak własnie podejrzewaliśmy, że na wsi wypoczywacie:-D:-D Super:-D:-D
U nas schodzenie "tyłkiem" opanowane do perfekcji inaczej byłoby mnóstwo siniaków:-D

Kasiek u nas jeszcze jest i to dość spore:-( I podobnie jak u Ciebie też pulsuje. Ale witanimę D daję cały czas, na krzywicę miała badania robione nie ma, też mnie t martwi ale jak pójdziemy do lekarza 11.sierpnia. to będę wiedziała więcej.
Moja jest całymi dniami na dworze, a wit D jednak wolę jej podać. Teraz i tak mniej, bo wcześniej na receptę dostawała Devikap, teraz tylko takie wyciskane.

Wróciłam z pracy, obiad zjadłam, a moje słoneczko dalej śpi;-)

Pójdę z małym do przychodni w środę to się wypytam wszystko... nawet jak by mieli nie szczepić to i tak pójdę.

Perfecta
- a skąd wiesz że trzeba odczekać??? strasznie mnie denerwuje ta niewiedza tych naszych lekarzy... strach się bać że oni nasze dzieci "leczą"... :(

Witajcie,

emalia, lena super zdjęcia!:)) Wczoraj byłyście??:)
Ja niestety nie przyjadę, bo nie jeżdżę samochodem, a stary to prawie cały czas w pracy, ale bardzo serdecznie zapraszamy do nas na wieś;)

Kasiek zdrowiej!:)

Agi Polcia jak zwykle przepiękna:)

milusia super że impreza udana;-) Ty jesteś nie do zdarcia, a rano do dzieci trzeba wstać;-)

gosiagro tak własnie podejrzewaliśmy, że na wsi wypoczywacie:-D:-D Super:-D:-D
U nas schodzenie "tyłkiem" opanowane do perfekcji inaczej byłoby mnóstwo siniaków:-D

Kasiek u nas jeszcze jest i to dość spore:-( I podobnie jak u Ciebie też pulsuje. Ale witanimę D daję cały czas, na krzywicę miała badania robione nie ma, też mnie t martwi ale jak pójdziemy do lekarza 11.sierpnia. to będę wiedziała więcej.
Moja jest całymi dniami na dworze, a wit D jednak wolę jej podać. Teraz i tak mniej, bo wcześniej na receptę dostawała Devikap, teraz tylko takie wyciskane.

Wróciłam z pracy, obiad zjadłam, a moje słoneczko dalej śpi;-)

Ja sie pisze tylko rzuć termin:)W tym tygodniu pasuje??

hej,
u nas piękna pogoda, nad jezioro nie pojechaliśmy ale za to mam u siebie 6-letnią siostrzenice na wakacjach.Narazie daję radę i młoda mnie słucha. Natan wczoraj cały dzień mi nie spał a dzisiaj z trudem znów próbowałam go uspic i niedawno zasnął - ciekawe do której pośpi.

gosiagro, perfecta - z Natankiem już lepiej, już rozwolnienie przeszło samoistnie no i apetyt wrócił, tak więc stawiam że to od ząbków, narazie nic sie nie przebiło ale myślę że lada dzień pojawi się coś nowego. (Dziękuję Kochane za troskę:)))))
Agi, gosia, emali , lena Fajne zdjęcia (ale z was laseczki fajne)

ja daje wit D ale dodaje młodemu do mleka i nieraz wszystkiego nie wypija tak więc nie wiem czy dobrze robię ale inaczej by jej nie przełknął

Ostatnia edycja:
Laski, czy Waszym dzieciaczkom zarosły się już ciemiączka????
Kasiu u nas ciemiaczko tez jest i tez pulsuje, i tez mnie to martwilo ale podobno to normalne. Ja nie podaje D tylko w sloneczne dni jak spedzamy duzo czasu na dworze.

Co do szczepionki to nic sie nie stanie jak ja podasz pozniej. Lepiej odroczyc ja w czasie niz ryzykowac grozne powiklania jesli Damis ma w sobie jeszcze jakies chorobsko. Kasiu ta szczepionak jest bardzo silna, lekarze nie informuja o skutkach ubocznych i nie dbaja o to by dzieci byly calkowicie zdrowe, dlatego jako rodzic powinnas sama o to zadbac. :tak:
A jak sie czujesz?

hej,
u nas piękna pogoda, nad jezioro nie pojechaliśmy ale za to mam u siebie 6-letnią siostrzenice na wakacjach.Narazie daję radę i młoda mnie słucha. Natan wczoraj cały dzień mi nie spał a dzisiaj z trudem znów próbowałam go uspic i niedawno zasnął - ciekawe do której pośpi.

gosiagro, perfecta - z Natankiem już lepiej, już rozwolnienie przeszło samoistnie no i apetyt wrócił, tak więc stawiam że to od ząbków, narazie nic sie nie przebiło ale myślę że lada dzień pojawi się coś nowego. (Dziękuję Kochane za troskę:)))))
Agi, gosia, emali , lena Fajne zdjęcia (ale z was laseczki fajne)

ja daje wit D ale dodaje młodemu do mleka i nieraz wszystkiego nie wypija tak więc nie wiem czy dobrze robię ale inaczej by jej nie przełknął
Ja tez czasami do mleka;)
Ale ona sie w tłuszczach rozpuszcza czyli jest ok:)

Kasiek - Kochana ja mam w Luxmedzie super pediatrę , która przed każdą szczepionką Jaśkowi wszystkie badania rozi od morfologii, przez mocz po kupkę nawet. Tak jestesmy "dogadane" że umawiam 2 wizyty w odstępie 1,5 tygodnia. Pierwsza jest właśnie kontrola, i pobieranie krwi , mocz i kał a po tygodniu wizyta kwalifikacyjna do szczepienia i jak badania ok to dopuszcza jak zoibaczy lekko zaczeriwnione gardełko czy uszko (nawet jak zadrapane) to mamy odroczenie szczepienia! Pod tym wzgledem jest super! I to ona mi mówiła że dziecko powinno się dopuszczać do szczepienia jak jest w 110% zdrowe , bo jest za duże ryzyko powikłań. Jeśli dziecko było chore to minimum 3 tygodnie nie może wziąć szczepienia żadnego a te które nas czeka teraz jest chyba najgrozniejsze bo to są zywe szczepionki. Co do miesiąca szczepienia to tylko u nas zalecane 12-13 miesiąc a w większości krajów europejskich jest po 14 miesiącu Ja też nie szczepię jeszcze. Pierwszą wizytę mamy na 2 sierpnia a szczepienie na 9.
Co do Wit. D to my odstawiliśmy już dawno nie wiem czy pamiętacie ale Jasiek miał podkrążone oczka właśnie od nadmiaru vit D , bo przecież w mleku jest dawka wit D a teraz to jak słoneczko świeci to wystarczy 10 minut do uzupełnienia dziennego zapotrzebowania witaminy D.

reklama
Dziękuję laseczki za cenne informacje! Pójdę i tak do kontroli, ale powiem że chce szczepić za 3 tygodnie, i tyle... no i muszę się dowiedzieć odnośnie tej vit d3.

Ja już lepiej, ale z nosa cieknie i w nocy ciężko było :( za 2 dni będzie git ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry