reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

Witajcie,

Wstałam rano ale mąż mnie porwał na "podróże" po naszym mieście. On załatwia różne sprawy na mieście i tym razem mu towarzyszyłam. Przy okazji załatwiliśmy trochę swoich spraw ... no i czas szybko minął - a dziś to ważne bo mam wizytę.
O 16 więc jestem pierwsza! I właściwie tylko zjem zupkę i lecimy na USG ...
Trzymajcie kciuki, proszę ....

A ja trzymam za pozstałe mamy na dzisiejszych wizytach!

A ja się odezwę jak wrócę ....

Co do rozmowy o pracę, to chyba powiedziałabym prawdę, między innymi dlatego, że ktoś Cię wkręcił i pomógł. Jeśli dowiedzą się jak Ciebie zatrudnią - to ta osoba może mieć nieprzyjemnie a Ty wyjdziesz na osobę nieszczerą. A jak nie teraz to może zostawią Twoje CV na później???

Zaczyna boleć mnie gardło więc chyba zwolnienie się przedłuży ... ale co by tu nie mówić - dobrze mi w domku :-):-):-):-):-).

reklama
Magdalena26 więc rozumiesz mój ból;-).Jak sobie radzisz z tą totalną nudą? Koleżanki z pracy mi zasugerowały żebym poszła na jakiś kurs, szkolenie, studia, cokolwiek:-).
Z racji bardzo ładnej pogody chyba zapakuję psa do samochodu i pojadę na lotnisko na spacer, dotlenię siebie, Niunie i psina skorzysta.
Ja znam już cały program tv:-D gram jak zdec na kurniku w literaki i tysiąca, śpie i jakos leci ale czasami myslę że zaraz zwariuję:szok:
Masz piękna pogodę na spacer, ja mam daleko do lotniska ale chodzę na spacerki po osiedlu, lekarz kazał mi unikać skupisk ludzi ze względu na grypkę:sorry:

kpi23- trzymam kciuki, daj znać jak wrócisz:-)

dziewczyny ja jestem na zwolnieniu od 19 października, i szczerze mówiąc dopiero jakoś od tygodnia odczuwam nudę, może dlatego,ze wcześniej dużo pracowałam i na początku zwolnienia po prostu odpoczywałam:-), dobrze,ze nie muszę leżeć to sobie zaplanowałam małe wycieczki w późniejszym czasie:-):-), a teraz odliczam czas do świąt i sylwestra, więc jakoś leci :-)

No to zazdroszczę braku nudy.
Ja dzisiaj się paskudnie czuję, jak nigdy tym razem już mnie nie mdli tylko czuję powoli wymioty:-:)-(

OlaPio pracodawca nie może zwolnić kobiety w ciąży nawet jeśli ma umowę zawartą na czas określony. Wtedy taka umowa automatem jest przedłużana do dnia porodu ( art. 177 par.3 KP ) lub jeśli pracodawca jest naprawdę ok to sam przedłuża ją na inny okres. ochrona ta nie dotyczy tylko kobiet w ciązy, które mają umowę na okres próbny krótszy niż miesiąc.
Natomiast sądzę, że powinnaś poinformować pracodawcę o swoim stanie, może nie na tej pierwszej rozmowie. Zawsze to będzie wyglądało fair wobec niego i może będziesz tam mogła przyjść później.
Co by nie było trzymam kciuki za rozmowę, żebyś oczarowała potencjalnego przyszłego pracodawcę:tak:.

A tak z drugiej strony - czy was też tak od lodówki odrzuca??? Otwieram ją i natychmist zamykam. Fuuuj te zapachy...

OlaPio
A tak z drugiej strony - czy was też tak od lodówki odrzuca??? Otwieram ją i natychmist zamykam. Fuuuj te zapachy...

Wygląda na to, że ja na szczęście mam już to za sobą :-) Lepiej jednak nie będę krakać :-)

Ja się na szczęście tym wirusem lenistwa nie zaraziłam, wręcz przeciwnie, zaczynam się już sama siebie bać. Robię porządki, chciałam jeszcze umyć dziś okna jak mąż będzie w pracy ale niestety poinformował mnie że jeśli po jego powrocie okna będą umyte to będziemy mieć w najlepszym wypadku ciche dni :-D ach Ci faceci :-) ale na szczęście o myciu podłóg nic nie mówił :-)

reklama
U mnie wymyśliłam dziś chińszczyzne pierś z chińskimi warzywkami już gotowa tylko czemu ten ryż się tak długo gotuje chyba musze wmiędzyczasie przekąsić ogórasa:tak:

Do góry