reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2010

A może kasa za zwolnienie?

Ale to by było dziwne, bo dostałam wypłatę za grudzień w prawie pełnej wysokości. Czekałam tylko na uzupełnienie tego z ZUS. Ale myślałam że może to będzie 200zł.
I właściwie nawet myślałam że mi to listonosz przyniesie, a oni skojarzyli moje konto bankowe:-)
Moja renta to napewno nie jest, bo ona ma inny opis w przelewie.
Więc coś dziwnego.
Dlatego dziewczyny proszę te które już dostały świadczenia z ZUS, żeby mi powiedziały, wygląda na to że tam jest literka na końcu i jaką macie?

reklama
Witaj marzena w naszym gronie!
Mam pytanie jakby ktoś znał odpowiedz czy jak się wróci z wychowawczego do pracy to można iść odrazu na drugi dzień na zwolnienie czy to za szybko?

Zdec- jestesmy prawie na tym samym etapie. Ja jestem w 17 tyg i 6 dniu ;) Czyli skoro zaczełas juz 18 tydzien to mowisz ze jestes w 5 miesiacu czy w 4tym? bo kazdy mowi cos innego juz sie gubie z tymi miesiacami:confused:

Jak się mnie o miesiące pytają, to zawsze odpowiadam tygodniami.:-)
Bo niby od 18 tygodnia powinien się zacząć 5 miesiąc, ale jakoś nie czuję tego, że to już tak daleko:-D

cześć kochane!
nemezizaki-Usg połówkowe jest bardzo szcegółowe, sprawdzane są wszystkie pomiarey- główki, serduszka i wszystkich narządów, lekarz ocenia rozwój maleństwa i sprawdza, czy wszystko rośnie miarowo:-)

ja mam wizytę w czwartek- już się nie mogę doczekać mojego usg.

Poza tym ewus- wszystkiego nananannananananjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj!!!!!!!!!!!!

Bo mój lekarz co miesiąc robi mi USG, które zawsze trwa koło 40 minut i zawsze wszystko mierzy, słucha przepływów itp itd. Ostatnio nawet rozmiar stópek mierzył :-). Czyżby to znaczyło za mam nadgorliwego lekarza???? :confused:Aż trudno uwierzyć :cool2:

i idź to człowieku zrobić susiu i już masz dwie i pół strony do nadrobienia :-D:-D:-D

zdec Ty się nie zastanawiaj tylko się ciesz:-):-D i już prędziutko na zakupy, bo się jeszcze ZUS rozmyśli ;-):-D

witaj marzena :-)

zdec fajny taki bonusik - oj i mi by sie przydał bo ten początek roku jakiś taki kiepski w kasę :tak:

karo ja też mam w czwartek wizytę, liczę, że maluch się ujawni :tak:

reklama
moja siostra urodzila wczoraj blizniaczki- chlopca i dziewczynke;) mala wazyla zaledwie 2100 a chlopczyk 2300.ale sa zdrowiutkie i maja sie dobrze. Duzo tu czerwcowek- to jakis magiczny miesiac, hehe

Do góry