reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2010

reklama
Hehe, znacie ten program "Ciąża z zaskoczenia", leci czasem na Discovery Travel, właśnie teraz oglądam... Przypadki kobiet, które nie zauważyły, że są w ciąży i dopiero dowiadują się o tym w momencie rodzenia:szok: Mamy w naszym muzycznym bydgoskim środowisku taki przypadek , ale dotychczas myślałam, że to ściema... A to się jednak zdarza :szok:

Witam raniutko:-)
Ja po wczorajszej wizycie szczęśliwa Kacperek nadal jest Kacperkiem:tak: waży 1370 wszystkie pomiary są prawidłowe:-) kręcił się niemiłosiernie i w ciągu tego badania co chwile zmieniał położenie raz miał główke z prawej strony a za chwile pod moim żołądkiem.
Bardzo mi miło że mogłam poznać Zdec :-)
Co do dzieciaczków to mój Szymek ma w przedszkolu religie i codziennie sie mnie pyta skąd sie wział bóg?, kto stworzył ludzi? i takie tam. A najbardziej mi sie chce smiać jak sobie włączy radio i skubaniec tak kręci gałką że ustawi sobie radio maryja i potrafi tak siedzieć jak zahipnotyzowany przez pół godziny i go słuchać:szok:

My już po wizycie i po pizzy:-):-)
Mała fikała koziołki jak szalona, waży dopiero 850g, co przy waszych kruszynkach wydaje mi się marnym wynikiem:-) Ale wszystko jest w porządku.
Łożysko poszło w górę i jest dobrze na przedniej ścianie. Mała jeszcze jest pupą w dół, ale lekarz mówi że to jeszcze się sto razy może zmienić:-)
Według pomiarów ma dokładnie swój wiek, oprócz pomiaru brzuszka z którego wyszedł 27tydzień:szok: Na to powiedziałam lekarzowi, że pewnie się najadła:-D:-D
Poznałam też Magdę:-):-) Lekarz się śmiał że się znamy:-)
Wymaz obiecał mi zrobić na następnej wizycie po świętach:-) Na razie dostałam czopki żeby "wyczyścić" wszystkie ewentualnie "glony" do momentu pobrania wymazu:-)
Zapytał się mnie też czy chcę odpocząć i wrócić do pracy:-D Na co ja oczywiście że NIEEEE:-)
A teraz tak patrzę na zwolnienie, które mam już do 16.05, że mam tam 1B, czyli wygląda na to że znowu mam zwolnienie leżące:-( W sumie to nie wiem dlaczego..... i tak mnie w domu nie zatrzyma:-)

Gratuluje udanej wizyty i zdrowej Natalki:)

Dziewczyny, znalazłam stronkę z porodami i właśnie jeden obejrzałam.

Ja nie rodzę, hehe

Nikt mnie na to nie namówi

Ciąża - poród naturalny. Film - naturalny poród. Poród w domu
Poród - Film z porodu - Poród naturalny
Damy rade dziewczyny, jak Anik chyba napisala to faceci by nie dali rady ale my ????? Jasne ze damy:) Dla maluszków wszystko:)
Ja właśnie po wizycie. Wszystko wygląda dobrze. Brzuszek miękki, szyjka długa, ptaszek nadal na miejscu :) Pomiarów małego nie robił, mówi że następnym razem zrobi takie dokładne USG z wszystkimi pomiarami. Nadal mam brać Magnez + B6, 3x1, ale dzięki Bogu mogę spróbować odstawić Luteinę dopochwową!!! Hura!!! :) Jeśli się nic nie będzie działo to już do niej nie wrócę... :) Pytałam o przyrost wagi, że mam już prawie 10 kg do przodu, on mówił że jak jestem już po półmetku to nie mam o co się martwić... :)

Gratuluje udanej wizyty:)
Intensywny długi dzień dziś był, ale fajny :-) W przerwie w pracy byłam w lumpku i kupiłam mnóstwo ciuszków dla Małgosi, piżamę dla Piotrusia, a sobie bluzkę, dwie tuniki i śliczny czerwony płaszczyk wiosenny- zapłaciłam za wszystko niecałe 70 zł :-D, jestem mega zadowolona :-)

Mam tylko problem, bo nie umiem wolno chodzić :baffled:, zawsze wszędzie maszeruję prawie biegiem i dziś po raz pierwszy poczułam twardnienie brzucha, czy coś takiego...., próbowałam zwolnić, ale za chwilę łapałam się na tym, że znów uciekam jakby mnie ktoś gonił...:baffled:

Słuchajcie, jak mnie rozśmieszył wczoraj mój synuś, on chodzi do przedszkola katolickiego i widocznie omawiali Wielki Post, bo oznajmił nam, że "Źli ludzie przykręcili do krzyża śrubkami Chrystusa" :-D A później jak sie na coś na nas obraził wszedł pod fortepian z krzyżem w ręce ( takim małym co stawiamy na stole jak jest kolęda) i powiedział, że nikt go nie lubi, nikt go nie kocha, za to Chrystus go uspakaja :-D:-D Ten ma pomysły :szok:

Wybaczcie, że dziś nie poodpisuję nie mam siły
Gratuluję tylko udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne!

A Ewuś pojechala dotego szpitala, czy zasnęła po prostu? Mam nadzieję, że wszystko u niej ok!
Dobranoc!
Ekstra zakupki za mała cene, Synek zabawny he he sie uśmialam, ja tez maszeruje zawsze jak ktos mnie goni a moja tesciowa zawsze stwierdza bopze jak Ty wszystko szybko robisz chodzisz tak szybko jakbys w ciazy wogole nie była he he

:wściekła/y:z tego wszystkiego zapomniałam lekarza poprosić o ten wymaz, mimo ze przed rozmawiałam o tym z Zdec:wściekła/y:
ale przy nastepnej wizycie nie zapomne

kurcze tak piszecie o tych wymazach a ja nie mialam ani jednego robionego w ciaży:((((

a Tak to witam sie z rna u nas 6 stopni wiec po mału chyba wiosna idzie , dziisaj mam zajecia a tak mi sie nie chce isc strasznie:(((( ale moze pojde to jutro sie zerwe wczesniej i nie pojde na to co mamy dzisiaj he he a co tam bede siedziec do 20 prawie he he
ciesze sie ze wizyty udane tylko ciekawe co z Ewus bo sie od poludnia wczoraj nie odzywa:( mam nadzieje ze wszystko jest u niej oki bedziemy czekac na jakies wiesci

Dzień dobry z rana :)
Ja dziś jak rzadko kiedy wyspana, całą noc przespałam, co ostatnio się raczej mało kiedy zdarza.
Jestem już po prysznicu, teraz zrobiłam sobie śniadanko i zabieram się do nadrabiania lektury BB a mam co czytać, bo produkcja idzie w niezłym tempie, chyba wyrabiacie 300% normy:-D
Jakieś dziwne rzeczy dzieją się z moim ciśnieniem :baffled:
2 tygodnie temu dostałam leki na jego obniżenie, w poniedziałek byłam u gina z wynikami i stwierdził, że ustalona dawka jest ok, a biorę tylko po pół tabletki rano i wieczorem. Jednak wczoraj w ciągu dnia miałam niskie jak na mnie ciśnienie 110/70, wieczorem w ogóle dziwne bo 105/80, nie wzięłam tabletki na noc, bo nie bardzo byłoby chyba to jeszcze obniżać... A rano miałam 100/60 takiego niskiego to ja jeszcze nie miałam:szok: W sumie z tego co czytam lepiej niskie niż za wysokie ale wygląda mi to dziwnie :confused:
Zabieram się za nadrabianie zaległości:tak:

dzień dobry!
po wizycie mam mieszane odczucia. morfologia znowu gorsza od poprzedniej, w moczu jakieś kryształy (co podobno w ciąży może się zdarzyć), ale najgorsze to ciśnienie. jeśli nie obniży się samo, to w przyszłym tygodniu znowu szpital. pocieszające, że mam bardzo troskliwego lekarza, który się tam mną zajmie, ale z drugiej strony kto chce spędzać czas w szpitalu :-(
do tego problemy z kręgosłupem (jestem po operacji), więc konieczna konsultacja z ordynatorem, który podejmie decyzję o sposobie rozwiązania -prawdopodobnie cc ze znieczuleniem ogólnym jak już maluch będzie wystarczająco rozwinięty, z wcześniejszym kilkudniowym przygotowaniem na patologii.
na szczęście chociaż z szyjką wszystko ok..
eh, oby jakoś dotrwać do końca! :sorry2:

powodzenia na wizytach i miłego dnia!

Cześć brzuchatki,
Ja właśnie po wizycie. Wszystko wygląda dobrze. Brzuszek miękki, szyjka długa, ptaszek nadal na miejscu :) Pomiarów małego nie robił, mówi że następnym razem zrobi takie dokładne USG z wszystkimi pomiarami. Nadal mam brać Magnez + B6, 3x1, ale dzięki Bogu mogę spróbować odstawić Luteinę dopochwową!!! Hura!!! :) Jeśli się nic nie będzie działo to już do niej nie wrócę... :) Pytałam o przyrost wagi, że mam już prawie 10 kg do przodu, on mówił że jak jestem już po półmetku to nie mam o co się martwić... :)

Super:-) Gratulacje:-) Mi też już odstawić duphaston, i mówił żeby aspargin też odstawić, ale chyba tego nie zrobię:-p Będę brała chociaż jedną dziennie:-p

zdec,
co do duzego brzuszka u dzidziusia, to mialas juz ten test na cukier?

Tak miałam obciążenie glukozą robione, wszystko w porządku.
W ogóle lekarz się ze mnie śmieje, bo co wizyta to robię pełen zestaw badań:-)

:wściekła/y:z tego wszystkiego zapomniałam lekarza poprosić o ten wymaz, mimo ze przed rozmawiałam o tym z Zdec:wściekła/y:
ale przy nastepnej wizycie nie zapomne

Spokojnie Ci zrobi pewnie:-) Mówił że nie ma z tym problemu, szczególnie u mnie jak spojrzał w historię, że wtedy zaczęło się od gronkowca:-)
Ja z tego wszystkiego zapomniałam wziąć recepty, już prawie wyjeżdżamy a on do mnie dzwoni, czy nie mogłabym wrócić do receptę:-) Nie wiem skąd miał mój numer:-p

Uciekam dzisiaj, muszę coś zrobić na mieście, a potem może wyląduje w jakimś sklepie z ciuszkami:-) Może coś fajnego będzie..... tym razem dla mnie:-p

cześc dziewczyny,
ja dziś znów nie wyspana, całą noc nie mogłam znaleźć sobie pozycji do spania, a rano musiałam wstać o 6 by męża do pracy odwieź bo potrzebuje autko bo dziś wizyta.
Z tym wymazem z pochwy to mnie zaskoczyłyście nigdy mi lekarz nie robił a niby jeden z najlepszych lekarzy w mieście. Dzisiaj go przycisnę o ten wymaz, ciekawe co powie.

co do butelek to zgadzam sie z jednym, dzis jest szum o BPA a za kilka lat okaze sie ze w butelkach bez BPA jest jakies inne swinstwo. Mysle ze zdowy rozsadek jest najwazniejszy. Same dcodzinnie pochlaniamy mnostw jedzenia i niech ktoras powie ze kupuje tylko ekologiczna. Wszedzie sa konserwanty a w powietrzu zanieczyzczenia. Straszne ale prawdziwe. Oczywiscie trzeba eliminowac ryzyko do minimum ale wielu rzeczy sie nie uniknie. a zgadzam sie, ze przez taki okres czasu sie uzywalo i nagle ktos wpadl na genialny pomysl o BPA. Skoro to takie hiper toksyczne czemu nadal sprzedaja te butelki w sklepie? To mnie wkurza, przciez powinni je wycofac.
Z tymi butelkam to faktycznie można zwariować, gdyby człowiek się tak bardzo wszystkim przejmował to wcześniej czy później i tak nie będzie wiedział o co w tym wszsystkim chodzi. Oczywiście trzeba eliminować to co szkodliwe w miarę możliwości więc zapewne będę szukać butelek bez BPA.

liliti dobrze że juz wiedzą co ci dolega i opieki tylko pozazdrościć

Klementinka te testy PH można kupić w aptece???

Dziewczyny, znalazłam stronkę z porodami i właśnie jeden obejrzałam.

Ja nie rodzę, hehe

Nikt mnie na to nie namówi

Ciąża - poród naturalny. Film - naturalny poród. Poród w domu
Poród - Film z porodu - Poród naturalny
kasiulka co Cie tknęło by oglądać te porody, ja nawet tam nie zaglądam, wolę nie widzieć co mnie czeka, i tak porody różnią się od siebie :-)

kajdusia ale się uśmiałam z Twojego synka, hehe pomysły ma super, niesamowita pociecha z Twojego synka

zdec, kasiek1983, magda m, yoshe gratuluje udanych wizyt :-) dzisiaj ja wizytuje

Miłego i wiosennego dzionka życzę no i oczywiście udanych wizyt :-D

reklama
Do góry