reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

Kasiek1983 - super chłopczyk, a jaką ma bujną czuprynkę
Lena - Gaja prawdziwa księżniczka i taka grzeczniutka
Paula24211 - ja bym się zdecydowała na ściągnięcie koloru, ale ja już takie rzeczy ze swoimi włosami robiłam że nic mnie nie przeraża:-)

Konik morski zrobił na bb furorę, też się nie mogłam oprzeć a akurat zamawiałam zawieszki do wózka i dorzuciłam do zakupów konika:-)

Kurcze nie mogę zaszczepić Igi bo ma cały czas bilirubiny za dużo:-/ Niby cały czas spada, ale już prawie 2 m-ce i trochę się martwię. Ma któraś z Was też tak?

Pokażcie konika morskiego??

reklama
A kiedy to wesele?

28 sierpien :sorry:

Paula haha to masz problema teraz, a takie ładne włosy miałas wczesniej :sorry: to zachciało ci sie czarnego noo :baffled:

Dzieciaczki super , a to moj dzinks z rana :)
IMG_7151.jpg IMG_7146.jpg IMG_7148.jpg

IMG_7160.jpg i z konikiem na zyczenie :)

Czyli mój je sporo bo zawsze ponad 900 ml a wogóle jakoś słabo przybiera na wadze...może dlatego że rośnie w górę. tylko że mojemu zdarza się raz zjeść na raz 140 a raz 40ml w nocy je raz 140ml za to w dzień czasami je i 9 razy po troszeczku...i niestety nie da się go przetrzymać żeby jadł co 2,5 - 3 godziny bo by się zapłakał.

u mnie je w miarę regularnie co 2,5-3 godziny, w nocy jest jedna przerwa 7 godzinna, średnio wychodzi 7 karmień na dobę, max zjada 130 ml na jeden posiłek, min 90 ml zazwyczaj

Dzieciaczki super , a to moj dzinks z rana :)

fAJNY dzinks:-D:tak::-D

Maje znudziła rozmowa z koleżanką i zasnęła:-D:-D

Ale fajna ta mata,ja mam ta druga prostokatna rainforester i jeszcze karuzelke,a mały jak ja lubi , fajnie,ze juz maluchy reaguja na kolory

Gosia, a ile Maja przytyła przez te 2 miesiące??

w 7 tyg ważyła 5120gr, jak wychodziłyśmy ze szpitala miała 3840gr, czyli wyliczając średnią wychodzi około 183 gr. Średnia słaba, bo na początku słabo przybierała, teraz jest lepiej. A do tych centyli chyba trzeba mieć wzrost? Ja nie mogę wyliczyć tych centyli bo nie wiem ile mierzy:-(

Athena Twój maluszek wcale nie przybiera mało, 200 tygodniowo to w sam raz
Lena jest jeszcze różowy konik FISHER PRICE Konik Morski Przytulanka Usypiacz 20% (1142843743) - Aukcje internetowe Allegro
Ewela28 z tym konikiem to chyba zaczęło się od Ciebie z tego co pamiętam:-) Świetny uśmiech strzelił dzinks, i tak patrzę na te zdjęcia i konik dość spory jest

Chyba ode mnie,ale jaka furrore zrobił i naprawde działa jako usypiacz tylko baterie strasznie zżera .
A dziekujemy , usmiechac sie dopiero nie dawno tak zaczal czesciej. Moj D to zabronił mi juz kupywac cokolwiek z allegro. hehe ci faceci, wiec powystawialam jakies swoje rzeczy na aukcje ,zeby miec kase na zabawki :-D

Kurcze nie mogę zaszczepić Igi bo ma cały czas bilirubiny za dużo:-/ Niby cały czas spada, ale już prawie 2 m-ce i trochę się martwię. Ma któraś z Was też tak?

u nas podobnie. kolejny termin szczepienia mamy wyznaczony równo po skończeniu 3 miesiąca. przedtem musimy powtórzyć bilirubinę i morfologię, bo obie wykluczyły nas z poprzedniego szczepienia :crazy: Mam nadzieję, że tym razem będzie już ok.

Pytanie do koleżanek stosujących sab simplex -ile razy dziennie podajecie? Tak jak w ulotce- przed każdym karmieniem? czy co 4-6h- czyli co drugie karmienie? a może rzadziej?

reklama
Do góry