reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Perfekta- poprostu jest strasznie marudna. Nosić źle, w bujaczku też, a w łóżeczku to już wogóle nie chce być. Uspokoi się trochę i odnowa. Najgorsze że mąż w biurze ma spotkania z klientami i dziś niemoże wyjść wcześniej.

Teraz ponad godzinę już śpi.

kurczę,
moja od wczoraj marudna - wszystko na "nie" ... ;(, ale moze coś wisi w powietrzu skoro u Was też ... ????

kochane, nie kłóćcie sie i nie denerwujcie ... wiemy, że karmienie i pokarm to trudny temat ... jak zwykle w życiu ... ten kto nie ma lub ma mało - chciałby karmić, tem kto ma - świadomie rezygnuje .... ehhhhh .... dlatego to tyle emocji budzi ...

a wiecie co - juz wiem od czego moj dzinks wczoraj był taki marudny i płaczliwy - bo ja mama chciałam cos lepszego zjesc do kanapki i zjadłam serek topiony i mialam cały dzien zryty :/

mi w szpitalu dawali ketonal :) ja na bol łykam Apap ,bo wiem,ze to bezpieczny lek

My po lekarskim rajdzie, wczoraj ortopeda i USG bioderek a dziś poradnia neonatologiczna (gdzie na wizytę czekałam miesiąc). Ortopeda stwierdził że z bioderkami wszystko ok (uff :-) ) ale to co on robił z nóżkami malucha to aż mnie zimne dreszcze przeszły :-( za to nie podobało mu się ciemiączko małego że niby zbyt duże jak na trzy miesięczne dziecko i że bioderka zbudowane z samych chrząstek a w tym wieku powinny już kostnieć :-( W poradni sympatyczna pani doktor zastanawiała się po co przyszłam ze zdrowym dzieckiem :-D nie wiedziała czym jest uzasadnione skierowanie :-) co do ciemiączka to stwierdziła że faktycznie jest spore, ale u każdego dziecka jest z nim inaczej u jednego jest mniejsze a u innego większe i na razie niema się czym martwić :-) a co do skazy to ona żadnej skazy nie widzi u malucha :-) i bądź tu mądrym ach. Dała skierowanie na USG główki i tam wyszło że ciemiączko ok jedynie półkule są niesymetryczne, cokolwiek to znaczy. Stwierdziła że najprawdopodobniej to taki urok dziecka i niema się czym martwić wystarczy malucha obserwować, ale jak będę chciała to za miesiąc można powtórzyć USG. Oczywiście że powtórzę, mimo że mój facet nawet nie chce o tym słyszeć :-D ale mi się nie podobało sformułowanie "najprawdopodobniej".
Obecna waga to 6820g :-D :-D

a ja jem ciągle to samo więc raczej coś innego jest przyczyną marudzenia mojej panny ... ;(

a wiecie co - juz wiem od czego moj dzinks wczoraj był taki marudny i płaczliwy - bo ja mama chciałam cos lepszego zjesc do kanapki i zjadłam serek topiony i mialam cały dzien zryty :/

mi w szpitalu dawali ketonal :) ja na bol łykam Apap ,bo wiem,ze to bezpieczny lek

ja jem wszystko, jezyny,camemberta,pizze,kebab,sliwki,lody orzechy etc .nic malemu nigdy nid bylo

anecznik - a ile razy bylas na usg bioderek?2?ja w koncu poszlam prywatnie,b terminy dalekie,a tak malam tego samego dnia

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Właśnie jest w INTERWENCJI jest o księdzu ze Stężycy który bierze 1500zł za sam pogrzeb do tego musi się brać kościelnego do wykopania grobu który bierze 2000 i organista 500zł czyli pogrzeb wynosi 4000!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Rany a to tylko parę km odemnie-szok!!!!

reklama
Dziewczyny przepraszam, że nikomu nie odpisze, ale pisze na komórce i z synem na ręku. Czy po szczepieniu skojarzoną może pojawić się zaczerwienienie wokół miejsca wkłócia? I czy dzisiejsze wrzaski mogą być z tym powiązane? Zaznaczam, że gorączki nie ma.
To nasze pierwsze szczepienie poza wcześniejszymi na żółtaczkę, po których nic szczególnego się nie działo i trochę mnie to wszystko martwi...

Do góry