reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

Nie mogę zasnąć. Mam przed oczami najgorsze scenariusze ach.
Kasiu Filipek Ci wystarcz, ale kiedy umrzesz on zostanie sam. Zresztą nigdy nic nie wiadomo. Chyba głupoty pisze, idę popatrzeć na Kamila może przynajmniej na chwilę przestanę myśleć o jutrze.

reklama
Nie mogę zasnąć. Mam przed oczami najgorsze scenariusze ach.
Kasiu Filipek Ci wystarcz, ale kiedy umrzesz on zostanie sam. Zresztą nigdy nic nie wiadomo. Chyba głupoty pisze, idę popatrzeć na Kamila może przynajmniej na chwilę przestanę myśleć o jutrze.
jak ja umre, to mam nadzieje, że on już będzie miał żonę i dzieci :) a jak się przydarzy rodzeństwo dla Filusia to bedę je równie mocno kochał, tylko nie ma tgeo w planach :)

No i po weekendzie :-D SLiczna pogoda ale jakos tak mrozno u nas, co prawda 13 stopni ale mialam wrazenie ze to juz definitywny koniec ciepelka. Lila w swojej nowej ocieplanej kurtce po raz pierwszy na sobie wygladala jak pianka marshmellow :-D Mniam!

Moja je kleik ryżowy, jabłko, ostatnio podaję jej też soczek marchwiowo- jabkowy a teraz przymierzam się do zupki
I ja się pochwalę moim łobuzem:

Zobacz załącznik 286759Zobacz załącznik 286758

Zobacz załącznik 286757Zobacz załącznik 286756Zobacz załącznik 286760
Zobacz załącznik 286755
sliczny lobuz a jak fajnie dmucha na kwiatka :-)

raz lepiej raz gorzej.... mam nadzieje ze przejrzy na oczy i wezmie sie w garsc i zacznie myslec przyszlosciowo.....;]
oj cie bede dalej za jezyk ciagnac, z trojka dzieci to chyba powinien przyszlosciowo myslec?? A co on wyprawia :confused::confused:
Igusia dzisiaj grzeczniutka do 14, przespała się i wstała z rykiem:no:i już do wieczora była niespokojna i znowu coś z brzuszkiem nie tak, już mam dość tego karmienia piersią i patrzenia jak się męczy, buuuuuu Jakoś nie bardzo jej pasuje moje mleko, może to przez skazę. A teraz oglądam mam talent i jeszcze przede mną 4 dzień A6W...dziewczyny jak Wam idzie??Mnie kiepsko, niby robię ale tak mnie mięśnie bolą że masakra.
tez mam czasami takie wrazenie ze Lili za malo, albo nie smakuje..itp..ale dzielnie dajemy rade, chociaz jutro dostanie porcje Nana bo mnie nie bedzie prawie caly dzien a nie zrobilam zbyt wielu zapasow
Co do cwiczen to u mnie porazka :szok:
Koriander zamykaja Aniola, wczoraj ostatnia impreza byla:-:)-:)-(
czytalam w Wyborczej :-:)-( Strasznie szkoda, wiele wspmnien, mam nadzieje ze nie zamienia go na jakis wypolerowany lokal dla zuli albo kolejny kebab-bar :baffled: A skorzystalas z akcji Torun za pol ceny? Podobno bardzo udana :tak:
a z jakiej okazji ten wywiad?
trudno to opisac ale tak w skrocie to maz wylansowal projekt o samowystarczalnosci lokalnej i swietnie sie tu rozwija :blink: (ten projekt, nie maz:-D) Poszlo mu super, rezyser zadowolony, 25 pazdziernika na antenie :cool2:
Promotor przyjął mi w poniedziałek pracę:szok::szok: z łaską bo z łaską ale to już nie ważne :-) i jutro mam obronę
powodzenia
W czwartek kupiliśmy samochód :) (forda mondeo) i wczoraj pojechaliśmy go zarejestrować .
super, oby sie dobrze sprawowal!
byliśmy dzisiaj we trójkę na rodzinnym spacerku i oczywiście pięty poobcierane od nowych butów:((
na pewno sie rozchodza!
byłam na mieście z przyszła bratową, objadłam się i opiłam słodkości :) Toruń za pół ceny :) fajna taka akcja :) a do tego dokupiłam (już nie za pół ceny) korale x2

już się nie mogę doczekac, aż pójdę w odwiedziny i zobacze małego bąbelka :)
hehe wlasnie pokazywalam mojemu m ta akcje w Toruniu. Co do drugiej ciazy to ja wysiadam :baffled:
przeslicznie, jaki Natanek zadowolony patrzy na wielka wode. Tez musimy sie kiedys ruszyc nad morze, w sumie pol godziny samochodem... :dry:
A to my z dzisiejszej niedzielki
ale fajna niedzielka, a te winogrona to wasze? :-p:-p

porażka przez duże P: po kapieli Filiup nawet nie chciał dotknąc mojego cyca, darł się w niebogłosy jakbym mu krzywdę robiła :( a butlę wyciągnął w kilka minutek, jak po butli chciałam dac cyc, to samo- darcie na maxa, druga butlę (90ml) wyciagnął migiem idalej na widok cyca i próbe przystawienia reagował krzykierm :( mam mi mówiła, że jak dam mm to odrzuci pierś, ale przecież dawałam butlę zawsze po cycu i nie po każdym karmieniu............ porażka jak dla mnie, płakac mi się chce............ mam dośc tej walki o pokarm, karmienie, nie wiem- poddac się, próbować jutro znów....... podawać w butli moje ściągnięte mleko? :(:(:(

dzis na przymus piłam 0d rana wodę, aż mi niedobrze było, wypiłam dzis już ze 4 litry wody, soku, ziół mlekopędnych, wszystko aby mieć więcej pokarmu i powoli odstawiać mm, jak zalecił lekarz a tu taka porażka......dlaczego?? cop robhię źle??

Ostatnia edycja:
Kasiu nie stresuj się tak tym. Nasze maluchy to cwane bestie i szybko przyzwyczajają się do wygodnego sposobu ssania. Spróbuj jutro podać mu pierś jeszcze zanim zacznie się złościć z głodu. Powalcz jeszcze trochę o karmienie piersią, wiem że to nie będzie łatwe bo sama przez to przechodziłam. Jeśli mały nie będzie chciał wrócić do cyca to odciągaj mu mleko i podawaj w butelce, zawsze jeszcze przez jakiś czas będzie dostawał to co najlepsze :-) Nie stresuj się, karmienie z butelki ma sporo plusów wiem to z autopsji :-D

Katarzynajanicka polecam Ci wejść na forum "karmienie piersią" na gazecie, jest wiele wątków dotyczących takich właśnie sytuacji. Dziecko łatwo się przyzwyczaja do butli, no bo nie musi się napracować, a mleko leci, więc odrzuca pierś, bo wie, że dostanie butlę. Chyba będziesz musiała odstawić butlę i podawać jak najczęściej pierś, na pewno będzie się buntował i łatwo nie będzie, ale chyba warto zacisnąć zęby i przetrwać, choć czytając Twoją historię o przejściach z lekarzami i wagą to nie dziwię się, że się stresujesz i masz dość.
Powodzenia i nie poddawaj się.

reklama
hweheh ale niedziela Was maluszki budzily o swicie a mnie starszaki :)) Olaf wstal ok 5.30 i nie mogl zasnacercio obudzil sie przed 6 i zasnal spowrotem wstal po 8 , gdyby nie Olaf to bym moze spala...

ja zaliczam rano jedna kawe kofeinowa pilam juz i rozpuszczalke i parzona i z ekspresu po poludniu juz pije bezkofeinowa

Anecznik ja zauwazylam !! nawet chcialam pytac czy dalej sie zmagasz z obrona. Anecznik trzymam kciuki pokaz sie jutro i zdaj relacje

Hefi gratuluje zakupu. To Wy mieliscie wypadek i propblemy z ubezpieczalnia ?? jesli tak to jak sie skonczylo

Nadinka widze ze naprawde pogoda dopisala

Ewela naprawde tomaszek jest pokazny :))

Katarzynajanicka moze to tylko jednorazowy wybryk przy cycu i jutro bedzie ok. Troche parszywa metoda ale moze jak mu nie dasz butli to wkoncu zalapie z glodu cyca

My zaliczylismy dzis ta rewie mody Oli fajnie sie prezentowal do tego wygral konkurs na prace z takich klockow chrupkow, Ercio spal znow w halasie a potem mu sie syrena glodowa wlaczyla i karmilam go na dworze pod sciana w kucki bo w kinie bylo za glosno a na dworze padalo. a z ciekawostek bylo laboratorium kriminaistyczne i policjanci robili odciski rak i butow Olaf sobie zrobil a ja zrobilam erciowi bedzie super pamiatka.

Przespanej nocy !!

Do góry