reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

reklama
cześć dziewczyny

żyrafka- jak tam nocka, mam nadzieję że mniej wstawalaś
emalia82- świetne zdjęcia :)
Agi78- dobrze że Polcia juz zdrowa i aniołek :)
Lencja- też własnie czytałam że umiejętności przewracania dziecko powinno nabyc do skończonego 6 m-ca więc Kormelka ma jeszcze czas :) A jaak dzisiejsza nocka??? Mala ladnie przespała?
Agentka- wszystkiego naj dla 4 miesieczniaczka Krzysia :)

Nam jakos nocka bez T. minęła
Ignaś wstal przed 7 :)
Pobawil się na macie, pokłócił się z zabawkami a teraz siedzi na leżaczku i chyba kupka jakas się szykuje (oby bo wczoraj nie było)
Chyba dzisiaj ladna pogoda będzie :) więc na jakis dłuższy spacerek sie wybierzemy

Hej
Zdrówka dla chorowitków.
Miki własnie zasnoł, a ja niewiem co zacząć robic.... do obiadu kartofle musze obrac, i mialam zrobic buraczki lub marchew ale nie mam weny.
W moim małżenstwie cos sie chyba wypaliło... Zostalo tylko przywiazanie:( niewiem sama co o tym myslec....... ehh
Nie bede wam zasmucac dnia...
Miłego weekendu...

cześć dziewczyny

żyrafka- jak tam nocka, mam nadzieję że mniej wstawalaś
emalia82- świetne zdjęcia :)
Agi78- dobrze że Polcia juz zdrowa i aniołek :)
Lencja- też własnie czytałam że umiejętności przewracania dziecko powinno nabyc do skończonego 6 m-ca więc Kormelka ma jeszcze czas :) A jaak dzisiejsza nocka??? Mala ladnie przespała?
Agentka- wszystkiego naj dla 4 miesieczniaczka Krzysia :)

Nam jakos nocka bez T. minęła
Ignaś wstal przed 7 :)
Pobawil się na macie, pokłócił się z zabawkami a teraz siedzi na leżaczku i chyba kupka jakas się szykuje (oby bo wczoraj nie było)
Chyba dzisiaj ladna pogoda będzie :) więc na jakis dłuższy spacerek sie wybierzemy

uwielbiam tekst " pokłócił się z zabawkami" hehehe super ;)

Witam wszystkich :) Moje ukochane słoneczko skończyło dziś 4-ty miesiąc i zaczęło 5-ty :) Jak ten czas leci...
sto lat dla Krzysia

my mierzymy tempke w pupci z zalecenia lekarza, ten pomiar jest podobno najdokladniejszy
ten do ucha sluzy nam do mierzenia temp w pokoju;)

Lencja ja tez mam ostatnio podobne odczucia do twoich

u nas kupki sie juz stabilizuja, marchew i kleik pomagaja

Eliza ja tez jeszcze do niedawna mialam takie samo wrazenie, to minie, teraz u nas jest swietnie, no, moze dobrze
pewnie wy tez przechodzicie te kryzysy malzenskie zwiazane z pojawieniem sie dziecka
do tego jeszcze zmeczenie i konflikt gotowy
zycze wam wytrwalosci a w zlych chwilach powspominajcie sobie swoje poczatki

aaaa ktos tu kiedys pisal o ryzu zapiekanym z jablkami (chyba KasiaJanicka), prosze o przepis:)

Ostatnia edycja:
Witam wszystkich :) Moje ukochane słoneczko skończyło dziś 4-ty miesiąc i zaczęło 5-ty :) Jak ten czas leci...
Witam się i ja z rana...
U nas nocka ok...Tzn Polcia zafundowała nam pobudkę już o 3.30:szok::szok::szok:...Nie pamiętam już kiedy ostatnio wstałam do niej o tej godzinie...zawsze minimum 4.15 była...no ale biorąc pod uwagę że w pieluszce była oczywiście (wciąż) niespodzianka to i tak nieźle....Zjadła 160ml i zasnęła i wstała o 7.10...i teraz gada jak najęta:-D:-D:-D:-D
no ale powinnam zacząć od życzeń dla naszego solenizanta:-):tak::tak:

Przede wszystkim:

Wszystkiego co w życiu najlepsze.....Oby każdy dzień Krzysia był pełen uśmiechu, radości i miłości!!!!
Rośnij zdrowo Kochanie
Ciocia i Polcia:-)

Dzień dobry :)
Mam wrażenie, że Emilka w nocy cofa się w rozwoju do okresu noworodkowego: o 23.30 i 2.30 karmienie, a 4.30 już pobudka :( Godzinkę pogadała w łóżeczku i zrobiła się głodna. Przy cycu przysnęła i myślałam, że już będzie spokój do rana, ale po pół godzinie koniec drzemki. Dobrze, że P. dał się wykopać z łóżka i się nią zająć chociaż przez godzinę. A potem znowu marudzenie ze zmęczenia. O 8ej padła i myślałam, że będzie spała trochę dłużej, a to znowu tylko półgodzinna drzemka i marudzi teraz.
Już się znudziło:
- Oglądanie i przekładanie smoczka z rączki do rączki
- leżenie na macie
- badanie rączkami oparcia krzesła i zawartości ust mamy,
Teraz bawi się swoją śliną i wcina rączkę, wydając z siebie dziwne dźwięki ;p ale zaczyna już narzekać. Chyba nadszedł czas na latanie i zabawę w "Kaczyńskiego" (leci, leci samolocik i spada), co zawsze wywołuje głośny śmiech :D

Eliza chyba każdego prędzej czy później takie myśli dopadają

Jak chcecie 5szt. pampersów, to wejdźcie i się zalogujcie:
Zamów Próbkę
kod streetcom: drymax

reklama
konniczynka -moim zdaniem mało śmieszna nazwa zabawy w samolocik, wręcz niesmaczna :no: Sama zabawa jednak wydaje się być fajna szkoda tylko, że mój Kamil taki ciężki :-)

Dawno mnie tu nie było, po prostu brak czasu :-)
Dziś idziemy z młodym na basen, ciekawe jak będzie :-) W czwartek było szczepienie a przy okazji ważenie i mierzenie, tak więc nasze szczęście waży 7,8 kg:szok::szok: i mierzy 65 cm :-)

Pytałam się lekarki o obracanie, bo mój jeszcze się do tego nie kwapi. Sprawdziła jak trzyma główkę leżąc na plecach i powiedziała że na obracanie się ma jeszcze czas. Jest dużym dzieckiem w dodatku chłopcem i samo to sprawia że może się później obracać w dodatku jest bardzo spokojnym dzieckiem co też ma na to wpływ. Mi to pasuje, nie muszę go jeszcze tak pilnować :-D Teraz trochę Was poczytam pułki mały śpi.

Do góry