reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

Lena - śnieg?? <wow>;) U nas nie ma, ale to może i lepiej:)

Gosiagro - to już rozumiem czemu Maja jest teraz taka ruchliwa;) Nieźle Ci dawała popalić;)

emalia- przykre z pieskiem:( Ale mam nadzieję że uda Ci się utrzymać przy życiu tego maluszka;)

Wróciliśmy ze spaceru, masakra jak zimno na dworze, chyba muszę zainwestować w termometr naokienny:) Mała jeszcze sobie dogorywa na dole przy drzwiach, a matka przy otwartych drzwiach nasłu****e;)
Dziewczyny przepraszam, ale trochę nie mam czasu na doczytanie w wątku o karmieniu o glutenie? Kupiłam małej dzisiaj słoiczek Warzywa z kurczakiem i kaszką przenną, jest po 5.miesiącu no i jest z tym glutenem. Czy wy już dajecie takie słoiczki dzieciaczkom?

reklama
u nas tez pruszy snieg
zapowiadaja mrozy i snieg
w srodkowych niemczech zasypalo drogi
zima sie rozkreca

Zdec ja nie daje takich sloiczkow i nie podam puki nie wprowadze glutenu

nadika - ja ze skazą walczę już dobre 4 miesiące. Musisz mieć świadomość tego, że białko krowie lub jego pochodne mogą być w bardzo bardzo wielu produktach. musisz wyeliminować wszystko. Pamiętaj, że w margarynie jest serwatka więc wszystkie produkty zawierające choć trochę margaryny odpadają, uważaj na jakiekolwiek wędliny bo w nich to jest cała masa uczulających składników. Dodatkowo obserwuj czy nie pojawia się alergia i na inne produkty,m u nas np. wyszło uczulenie na banany. Powodzenia...
A co do krostek to trochę czasu musi minąć aby poginęły. Diprobase jest ok, ładnie natłuszcza skórę,a to ważne

askut - ja też się czasem zastanawiam ile wytrwam ale w sumie po tylu miesiącach to się można przyzwyczaić :)
izia- jak kręgosłup?? lepiej?
Eliza
- śliczny Mikołajek!
Karo - chyba każda z nas się nie raz czuła tutaj pominięta, pisze nas tu kilkadziesiąt, pewnie jakby zliczyć to ponad 50 będzie,a czyta w ukryciu pewnie z dwa razy tyle! jak Milenka?
emalia - smutne wieści od Ciebie, powodzenia w zajmowaniu się szczeniaczkiem!
Lena - nie strasz tym śniegiem! A dużo go tam u Ciebie???
Konniczynka - super, że Emilka się obraca, mój leniuszek nie zamierza jakoś, za to się rwie do siedzenia...!
Koriander - oooo jaaaaaa rzeczywiście tylko miesiąc! nie strasz tymi zaspami! :) Udanego wyjścia! Oj jak ja bym chciała móc coś z cukierni zjeść.. Póki co marzenie ściętej głowy

Uciekam bo Nelcia obudziła się po drzemce,a le ma dobry humorek, leży i gada do siebie :)

Lencja]a jakiej margaryny używasz? rozumiem ze dajesz malej inne jedzonko niz mleko tak? bo moj lekarz odradzil i w sumie nie wiem co mam robic.
qq87cwa1hz3qambd.png
[/url]

Ja też walczyłam i nadal walczę ze skazą. Margarynę bratowa poleciła mi Ramę z Oliwką i generalnie małej przechodziło.

Lena - śnieg?? <wow>;) U nas nie ma, ale to może i lepiej:)

Gosiagro - to już rozumiem czemu Maja jest teraz taka ruchliwa;) Nieźle Ci dawała popalić;)

emalia- przykre z pieskiem:( Ale mam nadzieję że uda Ci się utrzymać przy życiu tego maluszka;)

Wróciliśmy ze spaceru, masakra jak zimno na dworze, chyba muszę zainwestować w termometr naokienny:) Mała jeszcze sobie dogorywa na dole przy drzwiach, a matka przy otwartych drzwiach nasłu****e;)
Dziewczyny przepraszam, ale trochę nie mam czasu na doczytanie w wątku o karmieniu o glutenie? Kupiłam małej dzisiaj słoiczek Warzywa z kurczakiem i kaszką przenną, jest po 5.miesiącu no i jest z tym glutenem. Czy wy już dajecie takie słoiczki dzieciaczkom?

Ja już Jaśkowi dawałam taki smak Bobo Vity i jak na razie nic się nie stało :)

emalia - przykro mi z powodu suczki:-(, mam nadzieję, że szczeniak przeżyje! To czekamy na Jasia ząbki:tak:

Lena - zagłosowane

koriander - z chęcią bym do Brazylii pojechała <marzy> szczególnie ze zima się zbliża; ciacho mniam, mniam korzystaj zanim cie zasypia:-D:-D

ewela
- moja tez tak czadu nie dawała:)

zdec
- na filmiku to nie mój brzusio;-);-) ja słoiczków z glutenem jeszcze nie daje

Lencja]a jakiej margaryny używasz? rozumiem ze dajesz malej inne jedzonko niz mleko tak? bo moj lekarz odradzil i w sumie nie wiem co mam robic.
qq87cwa1hz3qambd.png
[/url]

Używam margaryny Beviva omega jest ok, Raisio Polska Foods Beviva Omega 3 i 6 - Margaryna - Opinie.e-commerce.pl - Raisio Polska Foods Beviva Omega 3 i 6
Co do jedzonka to ja już podaję bo za 3 tygodnie wracam do pracy i musi już coś jeść. Podaję już marchewkę, marchewkę i ziemniaki, ziemniaki i dynię a z owoców jabłko i jabłko ze śliwka suszoną, dodatkowo dostała już 2 razy odrobinę kaszki manny,a teraz dostaje kaszkę orkiszową, glutenową, bezmleczną.

emalia-przykro mi z powodu suni:-(
gosiagro-oj jak się szybko zapomina te brzuszkowe harce
koriander-marysia ma 4 latka:-Dale to i tak wcześnie wie jak ten sprzęt wygląda:-D
zdec-ja wczoraj dałam jakieś warzywka z kaszą jaglaną ale niewiem czy tam jest gluten:baffled:

reklama
emalia-przykro mi z powodu suni:-(
gosiagro-oj jak się szybko zapomina te brzuszkowe harce
koriander-marysia ma 4 latka:-Dale to i tak wcześnie wie jak ten sprzęt wygląda:-D
zdec-ja wczoraj dałam jakieś warzywka z kaszą jaglaną ale niewiem czy tam jest gluten:baffled:

Na słoiczkach jest zawsze z tyłu napis "zawiera gluten" lub "produkt bezglutenowy". Ja się tego doszukałam dopiero dzisiaj, przy okazji zgłębiania tematu glutenu ;P

Do góry