reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

gosiu i jak zakupy, udalo sie wszystko? :-)

eagle 38 tydzien :szok::szok: az mi ciarki po plecach przeszly :-)

Klementinko ja nie daje ze skorka ze wzgledu na to ze wszystko pryskane jest, jak latem bede miala jablka czy winogrona z pewnego zrodla to raczej bede dawac

reklama
Gosiaczku ale sié cieszé .... czyli kciuki nadal zacisniete!!! Jestem caly czas myslami z Wami....Bedzie dobrze, zobaczysz!!!!
Co do plytek, przyznaje szczerze ze ostatnia morfologie mialam w lipcu i wtedy plytki byly w normie 180tys....co do kolejnej ciazy nikt nie moze dac mi gwarancji na nic....wiec to bedzie loteria...i stad ten ból....no ale pozyjemy zobaczymy co przyniesie los.....Jeszcze raz mocno trzymam kciukasy za Was!!!! Usciski dla Majeczki!!!!

no właśnie, ciekawe co wam los przyniesie;-)

Gosia ja wysylam te fluidki co ze mnie podwojna mamusie zrobily niespodzianie rok temu:-)
prosze myslec pozytywnie i wyobrazac sobie siebie z dwojeczka, pozytywne nastawienie najwazniejsze
a kciuki zacisniete

Jasiek wlasnie zrobil sobie maseczke z jablka i gruszki, tak u nas koncza sie proby samodzielnego jedzenia ale musi sie nauczyc bo niedlugo do przedszkola a tam nikt nie bedzie go karmil.
Dajecie juz dzieciom owoce ze skora? winogrona, jablka itd?

a kiedy Jaś do przedszkola idzie?
ja daje na razie bez skórki

gosiu i jak zakupy, udalo sie wszystko? :-)

si:-) farby i tapeta kupiona:tak:

to mam wreszcie chwilkę
jedno oglada bajki, drugie już dawno śpi:-)

u nas dziś mały zawrót głowy, zaczęły sie ferie wiec młoda w domu, małż też jak na złość 2 dni wolnego ech a ja to bym najchętniej uciekła od całego towarzystwa:baffled:

olavip no prosze więc już wszystko jasne gdzie Cię wciągnęło w weekend, a jak po dzisiejszej wizycie, mam nadzieje ze wsio ok i jeszcze do szpitala Cie nie zabierają, a wyjazdów męża nie zazdroszczę w takim stresowym okresie faktycznie lepiej by było żeby był gdzieś pod ręką

Agi oj to faktycznie u Was nieciekawie wygląda sprawa drugiego malucha, właśnie ta niepewność najgorsza i to że nikt nic nie jest w stanie zagwarantować, ale wierze że po odpowiednich konsultacjach i Ty kiedyś oznajmisz nam "radosną nowine"

Nadika i jak wymyśliłaś coś dla męża na walentynki? ja dziś stwierdziłam że mój nic nie dostanie, chyba na to nie zasłużył:-p

Koriander jak wypad na sanki?

Milusia ale wiesz że sny się odwrotnie interpretuje? trzymamy kciuki za udane spotkanie a później liczymy na obszerną relację:tak:

Julia jak romantyczna kolacja? mmmmmmmmmm torcik pysznie wygląda chyba też powinnam sobie takiego zażyczyć od męża:-p:-D

Zyrafciu i jak zaginęła przy sprzataniu? zostawić dwóch facetów na kilka dni w domu samych;-)

Gosiagro super że i z mieszkankiem tak się układa a połowa marca to już tuz tuż

Klementinka oj tam chłopak wie jak dbać o cerę od najmłodszych lat, a do przedszkola to od września czy wcześniej chcecie go wysłać?

ot i tyle.... pora zmykać cos zjeść, jakaś kąpiel i do łóżeczka

kolorowych snów

Koriander jak wypad na sanki?

kolorowych snów

Lila zakochala sie w sniegu :-) trzeba ja bylo na sile ciagnac do domu, biegala piszczala z radosci turlala sie az milo patrzec :-) Fajnie widziec jak dziecko potrafi czyms sie tak niezmiernie cieszyc

milusia co u was?? Co wymyslilas za przysmaki> Na pewno oczarujesz tesciow, zreszta chyba juz ich serca zdobylas!

zyraffko dobrze ze juz w domku, mam nadzieje ze brzuch juz nie bedzie doskwieral. Jak czytalam twoj opis jak Lukasz je to normalnie jakbym Lile widziala, potrafi upchac spaghetti do szklanki i potem to popijac i wyciagac z tej szklanki i tak w kolko :baffled: Chociaz ostatnio (chyba wplyw babci) zaczyna ladnie jesc widelcem i lyzka.

Agi mam nadzieje ze bedzie po waszej mysli...pamietaj (i kazdy lekarz ci to powie) ze na kazda ciaze kobiecy organizm moze reagowac inaczej, moze tym razem nie bedzie zadnych problemow..bardzo wam tego zycze!!

gosiagro a widzialas babeczki tiramisu? Jak ciasto na jutro, juz sie piecze? Ja kupialm A. lizaka :-p:-p

u nas dziś mały zawrót głowy, zaczęły sie ferie wiec młoda w domu, małż też jak na złość 2 dni wolnego ech a ja to bym najchętniej uciekła od całego towarzystwa:baffled:

już niedługo uciekniesz .... na porodówkę:szok::szok::-p:-D

gosiagro a widzialas babeczki tiramisu? Jak ciasto na jutro, juz sie piecze? Ja kupialm A. lizaka :-p:-p

noooo widziałam!!!!!!!! mniam mniam:tak: to już wiem co niedługo zrobię:-p:-p:laugh2:
super, ze Lilcia taka w śniegu zakochana, chyba macie go tam dużo? my na weekend jedziemy na wieś, i mam nadzieje, że tam będzie więcej, bo tu w mieście to bida:sorry2: i tam tez mamy sanki

Eagle niestety kolacja szybka byla;/ poniewaz przed chwila P. wyjezdzal... spagetti i na deser torcik wcinal az sie uszy mu trzesly haha:)

AGi nie znam twojej histori ciazowej,ale tak jak dziewczyny pisza,kazda ciaza inna a nie dowiesz sie jak nie sprobujesz:) ja tez ciezko przechodzilam ciaze,bo Amelia jest moim drugim dzieckiem (takze o nia walczylam) i wiem ze jesli bysmy sie zdecydowali na nastepne strach bylby ogromnie! MAm nadzieje ze jesli sie zdecydujecie to UDA sie WAM:):) bede trzymac kciuki

Zyrraffko ciesze sie ze wrocilas do domku,a tego sprzatania nie zazdroszcze;p
mam nadzieje ze juz masz ogarniete;)

Kasiu to rzeczywiscie musial byc niedawno otwarty bo ja zawsze wchodze do sklepow z odzieza dla dzieci:) teraz bedzie na mojej liscie:)

Klementinko ja takze narazie daje bez skorki, Amelia je widlecem i łyzka ale czesto reka sobie pomaga haha, najlepsze jest jak wcina platki z mlekiem,jak juz platkow jest malo to bierze miseczke w raczki i niej pije!! musiala podpatrzec jak tatus to robi heh

eagle nic nie wymyśliłam na walentynki, kupić raczej mu nic nie kupię, pewnie skończy się na tym że zrobię jakąś kolację a zresztą może toniech mąż zrobi kolację :) poprostu posiedzimy razem wieczorkiem i tyle :)
julia Natan tak każdą zupę kończy jeść, przechyla miseczkę i pije :)

Mój mąż był dzisiaj o 20 w tesco specjalnie po sanki dla Natana bo trochę śniegu napadało i jutro mam nadzieję uda się pójśc na sanki, Już wiedzę jaki Natan bedzie szczęśliwy dla niego wszystko co jeździ jest najlepszą zabawą :)
idę prasować :-( bo sterta prania czeka

Dziewczyny, wczoraj myślałam że zabije człowieka, wierzcie mi że gdybym tylko miała coś ciężkiego w pobliżu to byłoby jednego idioty mniej na świecie. Na pasach by nas samochód potrącił, nawet nie zwolnił nas widząc. Wiem już jak to jest kiedy wszystko widzisz w zwolnionym tępię. Nawet nie chce myśleć co by się stało gdybym wózka nie popchnęła. Du.... przejechał między mną i wózkiem z młodym. Jak w tanich filmach. Cały czas mam ten obraz przed oczami, nawet się nie zatrzymał widząc co zrobił. Mam nadzieję że gdzieś w rowie wyląduje i będzie pozbawiony auta przez dłuższy czas. Same wulgaryzmy mi się na usta cisną kiedy sobie przypomnę :-( :-(

o rany, Anecznik masakra, ze takie cymbaly prawo jazdy maja, nawet nie chce sobie tego wyobrazac

dzieki za odpowiedzi, ja tez mu ze wszystkiego skore sicagam, pomidory, winogrona parze itd ale od lata idzie do przedszkola a wiem jak tu jest, myja owoce i to wszystko, boje sie ze tam naje sie tych skorek i bedzie go bolal brzuch

a do przedszkola chcielibysmy juz od wiosny go dac choc na 4 godziny ale po dzisiejszych rozmowach nie wiem jak to bedzie z miejscami, juz nawet biore na chwyt ze pracuje w tej samej firmie i musze miec miejsce dla dziecka, jedna powiedziala ze moze bedzie jakis bonus skoro jestesmy z tej samej firmy

co do samodzielnego jedzenia to jakas doopa, wszystko co w kawalkach potrafi zjesc ale lekko plynna konsystencja jest porazka,

Koriander Jas podobnie reaguje na snieg, tarza sie, przewraca, smieje, je itd. szkoda ze tu wszedzie odsniezaja
Gosia a ja jutro chce po farby jechac, do sypialni tapety juz przyszly teraz tylko farba, ale ciagle nie wiem jaki kolor do dzieciecego

reklama
ja tylko na chwilunię zameldować,że jestem po wizycie.
Waga dziecka na chwilę obecną to 3080g:szok: jejku ja się boję porodu... pewnie dobije do 4kg:szok: (a Jagoda urodzona w 41tyg i miała 3200g):no:
Ogólnie to lekarz zapowiedział wcześniejszy poród i duże dziecko.... mam wytrzymać na Asparginie jeszcze 3 tyg i odstawić i niech się dzieje co chce....

Do góry