reklama

Czerwiec 2011

Hej hej :)
U nas też nocka przespana, całe 7 godzin. O 5 pobudka na jedzonko i z powrotem do łóżeczka, choć myślałam już, że nie zaśnie, bo oczy jak 5 zł a poza tym już jasno się robiło ;) No ale zasnęła i spała do 8 :) Luksior normalnie. Teraz znów kima w leżaczku. Szkoda tylko, że wielkie problemy mamy z wieczornym zaśnięciem :( Ale mam nadzieję, że i to opanujemy :)

Ironia, udanych wakacji :)
Niekapki to od 5,6 miesiąca. Musisz zobaczyć w sklepach, na nich jest przedział wiekowy 6+, 12+ :)

Co do karmienia piersią, to dla mnie rok to już max. Później jakoś niesmaczne mi się to wydaje. A już w ogóle masakra jak kilkuletnie dziecko podchodzi i bluzkę matce podciąga, bo cycusia chce :szok: No, ale to moje zdanie :)

Lecimy dziś do pediatry. Ciekawe ile Adka przybrała przez tydzień :)

reklama
ironia - 2latka odstawiła od piersi, to dla mnie chore żeby tak długo karmić :eek:
aha no i udanego wypoczynku u rodziców

Też bym tyle nie karmiła, ale uważam, że to trochę za ostre słowa - każda matka ma prawo sama zdecydować, ile będzie karmiła. Nie lubię tylko, kiedy 2-3latek przy gościach podchodzi do mamy i rozciąga jej dekolt, bo chce cyca.

Byliśmy w tej kurii [dzięki za kciuki] - ksiądz był na szczęście ludzki i pozytywnie do ludzi nastawiony ;-) ale dostaliśmy tylko wytyczne, teraz trzeba iść do proboszcza i ruszyć całą machinę. Mam nadzieję, że nie potrwa to jakoś bardzo długo...
Pogoda dzisiaj jesienna, ale nie narzekam - oby nie lało, to damy radę, zwłaszcza że mój synek nie lubi przegrzania, to dobrze mu zrobi chłodniejszy dzionek :-)

A na długi weekend przyjeżdża moja mama z moim chrześniakiem - faaajnie :-D

Hej,

My dzisiaj na szczepienie się wybieramy, mam nadzieję, ze wszystko pójdzie gładko. Póki co noc koszmarna, strasznie mnie bolała głowa, wymiotowałam, a Jasiek wstał za wcześnie...

Ironia, Jasiek używał kubeczka od 4 mca, ale najpierw to był kapek (musiał załapać o co chodzi), a dopiero potem niekapek.

Co do karmienia, to uważam, że to najlepsze co może nas spotkać. Po więzi jaką miałyśmy z dzieckiem w brzuszku, to druga, która jest niepowtarzalna i niesamowita, dla mnie po prostu magiczna. Pomijam już pozostałe aspekty karmienia, np to, że jest to wygoda. I zupełnie nie przeszkadza mi, że ktoś (zazwyczaj przy usypianiu) karmi swoje dwuletnie dziecko...
Oczywiście bywają też sytuacje, kiedy mama karmi np. czterolatka, ale myślę, ze to wynika z niezdrowej chęci "przywiązania" do siebie dziecka i jest to sytuacja kiedy mama powinna spotkać się z psychologiem. Często wynika to z własnych przeżyć w dzieciństwie...
Nie umiem natomiast zrozumieć mam, które odstawiają dziecko od piersi dla własnej wygody...

Dzień dobry :)

Moja Pszczoła też dziś prawie 8 godzin przespała u siebie a potem przy cycu jeszcze 3 więc nie narzekam :)

Wczoraj naszła mnie chwila refleksji i stwierdziłam że dla mnie i ciąża i macierzyństwo to dobry pomysł na życie :) (oczywiście o ciąży i porodzie mówię tak teraz z perspektywy czasu bo już wymazałam z pamięci wszystkie minusy i o traumatycznym dla mnie pobycie w szpitalu po porodzie nie chcę pamiętać i póki co mi to wychodzi :) ale co tam :) ). Ogólnie to ciążę zniosłam dobrze, bez mdłości, bez żadnych komplikacji, dziecko też mam super, wiadomo że jak każdy maluszek ma swoje gorsze momenty ale ogólnie jest bardzo grzeczna, siedzenie z Nią w domu też mi bardzo odpowiada więc jeśli przy następnym dziecku też by to tak wyglądało to dla mnie bomba :)

Justynka Tobie chodzi chyba o tą butelkę Medela Calma: MEDELA - Butelka CALMA 150ml + smoczek (2495) (1750462383) - Aukcje internetowe Allegro

witajcie przeczytałam co u was teraz nie mam czasu odpisać każdej ale sie poprawie następnym razem :-)
musze ogarnąć domek bo znów odwiedziny tym razem kuzyn z rodzinką :-) nawet fajnie :-)

napisze tylko ze ja nic nie robie żeby Mateusz długo spał, ale i ja i mój mąż jesteśmy śpiochy i w dzieciństwie też długo spaliśmy :-) więc może Mati jest obciążony genetycznie długim spaniem ;-)

Kati to u nas chyba też jest genetycznie "obciążona" długim spaniem, bo ja uwielbiam się wylegiwać do południa :)

Mam pytanko: jak doprać ubranka po kupie??? żeby nie zostawały żółte plamy? próbowałam waniszem ale nie pomógł do końca... wczoraj Maja śmigała w hugisach (kompletna porażka jak dla mnie te pieluszki) i każda kupa nam wypłynęła przez co trzy komplety ubranek mam ufajdane...

Zeberka, a jakiego dokładnie kubka używałaś?? I co tam Małemu wlewałaś? wodę? bo ja bym też chciała w 4 m-cu dać kubeczek, ale nie wiem z czym jak Młody tylko na cycu...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry