wreszcie piękna pogoda! Nie ma upału a świeci słonko. Szkoda, że nie jest weekend bo od razu wybralibyśmy się w góry a tak mąż w pracy siedzi. Wybrałam się więc na spacerek, Marysia zasnęła a ja poczytałam sobie gazetkę na placu zabaw. Sielanka

Uwielbiam te odgłosy bawiących się dzieci na placu. Pomyśleć, że kiedyś mnie to irytowało...
Icak no wiesz, coś za coś. Marysia łądnie śpi za to gorzej przybiera bo przesypia masę posiłków. Doszliśmy do 6, 7 karmień dziennie a wszędzie czytam, że powinno być minimum 8. Próbuję ją przystawiać częściej do piersi w ciągu dnia ale nie ma szans, nie chce i koniec. Je co 3h przez 5 minut i dziękujemy. Tylko po kapieli potrafi siedzieć przy cycu nawet 20 minut, chyba zbiera siły na nockę. Ciekawe skad ona to wie, że akurat wtedy ma zjeść więcej
Ironia mamusine mleko jest najlepsze dla dzieci tak długo, jak długo będzie się karmić, nieważne czy przez miesiąc czy przez 2 lata

Ja nie widzę nic złego w karmieniu piersią dwulatków, a to, że mleko jest potem mniej wartościowe to mit. Podziwiam te kobiety, że mimo presji społeczeństwa (ciekawe... czyżby producenci słoików chcieli więcej zarobić?) karmią tak długo. I wsółczuję bardzo, że mimo swojego poświęcenia spotykają je głównie kąśliwe uwagi na ten temat. Ja chyba dla własnej wygody nie dałabym rady tak długo pociągnąć

Choć tak jak rozumiem publiczne karmienie niemowlaka, tak dwulatkowi przy publice cyca bym nie podawała

Intrygowałą mnie ostatnio jedna rzecz... czasem kobieta karmi i jednocześnie jest w ciąży z kolejnym dzieckiem. To co... jak urodzi się to drugie to kobieta będzie miała siarę na początku? CHyba nie, bo przecież karmiła cały czas starsze? Nie wiecie jak to jest?
mamusia widzę, że twój maluszek też wchodzi do grona długodystansowców nocnych

SUper!
justynka ta butelka to calma medeli. Jeśli chcesz potem wrócić do piersi to bardzo polecam!
Zołza super, że spotkanie z księdzem udane! Mnie zawsze przerażają takie spotkania. Czy przed ślubem, czy kolęda, czy teraz przed chrztem... jakoś niedobrze się czuję. Może moje sumienie się odzywa
Zebbra dziękuję ci za słowa o karmieniu piersią, popieram w całej rozciągłości!
Madzioolka ja mam podobne odczucia! Nie przypuszczałam, że macierzyństwo może być tak cudowne. Już powiedziałam mężowi, że jak tylko choć trochę staniemy na nogi finansowo to chcę drugie dziecko

A najlepiej, żeby on zarobił kilka razy więcej i żebym ja mogła zostać z dziećmi przez dłuuuugi czas. To dla mnie piękny okres, każdy uśmiech, każde karmienie, przytulenie powoduje u mnie wzruszenie. To zdecydowanie najszczęśliwsze chwile mojego życia. I wolę nie myśleć o tym, że za 3 tygodnie wracam do pracy bo mi się płakać chce.
U mnie kupa schodzi w normalnym praniu, śladu nie ma. A piorę w 40 stopniach w Loveli albo Białym Jeleniu. Możesz zamoczyć w vanishu, wypłukać i potem normalnie wrzucić do pralki z resztą ubranek. Ja zawsze daję podwójne płukanie w pralce.
Baśka moja miała takie dwie kupki jak najadłam się jagód. NIe pomogę specjalnie, może lepiej zapytać lekarza...