reklama

Czerwiec 2011

reklama
My też się wybierzemy nad morze, ale pod koniec września dopiero... Aestima bawcie się dobrze! I fotki róbcie dla ciotek z bb :)

Bartek już 6030g, a Miesio? Bo nie pamiętam...

Gaga przesikana w niecałe 3h, jestem wściekła, wielorazówki lepiej trzymają... masakra... Jeszcze po założeniu sprawdzałam czy dobrze przylega.. Może jednak ona jest za duża, bo przy dwójce dada naprawdę ogromna...

No Miesio ok. 6900:szok::-D
U lekarza byliśmy 29.07, to wtedy ważył 6340, a teraz ważę go w domu (zwasze jest lekka rozbieżność między wagą lekarza a naszą)

Ja dzisiaj mam już serdecznie dość- prawie cały dzień nam wrzeszczał:-( Tzn. na rękach jest w miarę ok, ale w łóżeczku czy wózku już rozpacz wieeelka:baffled:

NO właśnie Zeberka, a jak to z wielorazówkami? Codziennie używacie? Dajesz radę??

Witajcie! U nas super dzień:) Rano poszliśmy ze znajomymi na spacer po lesie, niestety trafiliśmy na oberwanie chmury. Oni też z wózkiem z dwutygodniowym noworodkiem i bez żadnego parasola ani folii przeciwdeszczowej... POratowaliśmy ich naszym parasolem. Myślę, że jeszcze dziś skoczą do sklepu po folię:)
Za to po południu zrobiło się ślicznie i wybraliśmy się wreszcie z Marysią w góry. Zachustowana od razu usnęła a my wdrapaliśmy się na przełęcz. Poczułam się naprawdę cudownie, nie pamiętam już kiedy ostatnio byłam w górach:) W planach więcej takich wypadów. CO prawda mąż w plecaku niósł nizły ekwipunek dla małej, ale warto!

Co do pieluch my lecimy tylko na Dada 2 i jestem zachwycona. Nigdy nam nic nie przeciekło, a wcześniej w pampersie zdarzało się. Dada utrzymuje nam wielkie pływające kupy i 10godzin snu nocnego. Tak sobie myslę, że chyba trzeba dobrać odpowiednią pieluchę do budowy dziecka. Przecież każde jest zupełnie inne! Skońćzymy paczkę 2 i kupię paczkę pampersów 3, bo Dada 3 jakaś wielka mi się wydaje, znacznie większa od pampersów w każdym razie.

Zeberko dziękuję, że pytasz, u nas dziś znacznie lepiej:) Chyba głównie dlatego, że ja wyluzowałam i stwierdziłam, że co ma być to będzie. Ile zje tyle zje, jak w ogóle nie będzie chciała to nie umrze z głodu, w ostateczności dostanie z butli. Ale jadła pięknie cały dzień, bez wrzasku. Przed nami jeszcze ostatnie karmienie dzisiaj.

Justynka już dawno miałam cię pytać. Co to jest to usunięcie, o którym piszesz? Kompletnie nie wiem o co chodzi...

Aestima Marysia też ma dziś dzień niespania, ale grzeczna jest. Spała w sumie 2,5h. OStatnio przesypiała prawie całe dnie więc to naprawdę malutko jak na nią:)
Co do grzechotek z Lamaze - rewelacja!!! Marysia dziś przeleżała w foteliku z wielkimi oczami wpatrzonymi w osę na ręce, potem w ruch poszła biedronka na nóżce. Ale tylko w foteliku się nimi interesuje, pewnie lepiej widzi.

Misialina wymiekam... ty robisz przeciery i szorujesz dom a u mnie taki bajzel... wolę iść na spacer niż sprzątać, straszna jestem. ALe obiecałam sobie, że jutro coś porobię. ZObaczymy co z tego wyniknie...

Justynko, gaga to pieluchy tescowe...

Aestima, wielorazówki jak dla mnie rewelacja. schną króciutko, piorę razem z ubrankami, świetna sprawa zwłaszcza jeśli dziecko ma mniej więcej uregulowany czas kupowy ;) Kupę łapię w pampka, a potem resztę dnia wielorazówki :)
No, no Miesio ma całkiem słuszną wagę :) ale mój pewnie za 2-3 tygodnie osiagnie podobną, a przecież między nimi jest 2 tygodnie różnicy...

Traschka, super, że dzisiaj lepiej! Dobrze, że wyluzowałaś trochę :)

Dziewczyny trochę się martwię, bo Bartek nie wyciąga jeszcze rączek do zabawek, jak jest u Was? Niby mam mu korygować wiek o te 4 tygodnie, ale mimo wszystko mam czarne myśli...

Zebrra Marysia dopiero zaczyna wyciągać rączki ale tylko do karuzeli i w zasadzie wcale nie jestem pewna czy to prawdziwe wyciąganie czy ot takie sobie podnoszenie... W każdym razie chyba nie masz się czym przejmować:)

reklama
Moja Oli też jeszcze nie wyciąga łapek do zabawek ale się tym nie martwię bo każde dziecko rozwija się w swoim czasie :)
Jeszcze wszystko przed naszymi maluszkami :P i pewnie nie długo będą nas zaskakiwać tym co już potrafią:>

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry