reklama

Czerwiec 2011

witajcie.

Kuma a mozna tak połączyć zwykłą szczepionkę a potem skojarzoną?bo mi przy Antim pielegniarka mówiła,że jak dostał skojarzoną to nie może zwykłej i odwrotnie.

Kalina własnie wypiła 120 NAN i jeszcze głodna:szok:

u nas piękna pogoda,ale zapowiadają burze- plan na dziś:
skopać resztę ogródka
kupić i posypać korą
pozamiatać igły ze świerków,co opadają
prasować
zamieść taras i schody
wytrzeć kurze
powiesić karnisz i dwa kinkiety-to D.
w między czasie zrobić koło siebie,dwójki dzieci i wyprowadzić je na spacer....

życzę sobie powodzenia:-)

p.s. po wczorajszym incydencie z Antim i jego koleżanka strasznie chce mi sie zapalić mentholowego papierosa:-(

kupiłam sobie takie firanki :
Firanki Firany CEKINY Makaron 300x250 + GRATIS (1775139853) - Aukcje internetowe Allegro
wybieram jasne złoto

miłego dnia

reklama
justynka - firanki bombowe zawsze mi sie takie podobaly i mam zamiar tez sobie takie sprawic ale jeszcze nie teraz, na razie najpotrzebniejsze rzeczy a dekoracje na koniec, a jak juz sie wprowadzimy wreszcie do naszego mieszkanka to chyba porobie zdjecia by sie Wam pochwalic (a jeszcze troche do zrobienia zostalo, we wrzeniu w jego 2 połowie sie wprowadzimy)

Dziewczyny normalnie szok! Byłam dziś z małą u pediatry (miałyśmy się szczepić ale idziemy dopiero popołudniu bo nie było jeszcze piguły, więc pediatra zostawiła kartkę że jest zgoda na szczepienie). Byłam u pediatry z małą też 2,5 tygodnia temu i ważyła 4940g (miała wtedy miesiąc) a dziś waży 5900g!!! Czyli 1kg w 2,5 tygodnia. Podkreślę tylko że mała jest na cycu i nigdy jeszcze nie dostała mm. Pediatra zadowolona ale mówi że mam karmić nie częściej niż co 3h a jak będzie się domagać częściej to samą wode podać bo inaczej rozciągniemy jej żołądek i może być nadwaga. Ale jestem dumna z mojego mleczka:-)

hej ja jak zwykle nie w temacie..
widze ze doggi wrocila - super !!

my po szczepionce 5w1 mielismy gorączke i wielki krzyk był :-( cały wieczor mały płakał że go boli coś i miał stan podgorączkowy..daliśmy paracetamol i poszedł spać bida..ale na drugi dziń już wszystko ok :-)

wczoraj jadł swoją pierwszą kaszke i na początku był zdziwiony ale potem to aż mlaskał tak mu smakowała ;-) dzisiaj dostanie kaszke na kolacje :D

teraz śpi bidulek bo takie u nas gorąco że sozk a ja załatwiam złobek bo pani powiedziała ze to i tak pozno sie za to wziełam ;-( i może nie byc miejsca w zadnym złobku w krakowie i co ja wtedy zrobie?!! nie stac mnie zeby wydawac 800 zł na prywatny :-(

Justynka tą na żółtaczkę to dostał drugą dawkę, jakby kontynuację tej co dostał w szpitalu więc lekarka dała nam ja za darmo bo trzeba było już szczepić. A te skojarzone to już będzie musiał dostawać od początku do końca. Zastanawiałam się nad tym właśnie żeby część wziąć z sanepidu, a resztę kupić no ale tak się nie da :(

U nas w Poznaniu jest niby jakaś akcja że jeden ze szpitali daje za darmo skojarzoną szczepionkę dzieciom "zdrowo urodzonym" jak to określili. W mojej przychodni powiedzieli mi że trzeba się zalogować na stronie internetowej i podać dane dziecka i szpital sie skontaktuje jak i gdzie odebrać szczepionkę. Oczywiście strona internetowa nie działa więc dupa blada. Dzwoniłam do mojej przychodni kilka dni z rzędu, oni do lekarki która ma patronaż nad akcją i okazuje się że niby strona jest źle zrobiona. W konsekwencji przestałam już czekać i sama wykupiłam ale tylko na krztusiec. Aha, podobno jakiejś lasce udało się tam zalogować ale po dwóch tygodniach i tak nikt się nie odezwał.

reklama
Witam! Zeszlej nocy mielismy straszna burze :szok: , nic sie nie wyspalam. Teraz pizdzi strasznie i pada co chwile, piekne mamy lato tego roku... Dziewczyny czy wasze dzieci tez chca stac? Moj uwielbia stac na sztywnych nogach, a ja sie obawiam ze jest na to jeszcze za maly. Mysmy mieli szczepionke skojarzona i nic sie nie dzialo, teraz 30.08 mamy kolejna.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry