reklama

Czerwiec 2011

reklama
i do mnie burza dotarła, wiatr straszny się zerwał, czarno jest i grzmi...dobrze, ze rano na spacer na godzinkę wyskoczyłyśmy...mam nadzieję, że już nie zobaczę 30st na termometrze...

Witam po kilku dniowej przerwie
Dzisiaj masakra jakaś, Mati od 13 do 15 cały czas płakał pił co godzine a potem padł i śpi...

Misialina chyba mamy podobnie od kilku dni
Anapi mój też tak robi jak chce żeby sie oparł o mnie główką to on nogi prostuje i sie odpycha.
A główke już twardo trzyma i zastanawiam sie czy w chuscie moge mu już rączki wyjąć? bo tak sie pręży i wygina i te ręce wyciąga sam...

hej dziewczyny :)

Bylismy dzis znow w szpitalu... ciag dalszy badan... dzis miala badanie dna oka... masacra!! okropnie to wyglada a placzu takiego nigdy u niej nie slyszalam...

dzis mala pierwszy raz zlapala grzechotke i sobia nia telepala a potem podgryzala... w ogole w szpitalu powiedzieli ze ona sie zachowuje jak zabkujace dziecko.... slini sie niemilosiernie i wszystko wpycha do buzi i gryzie..

anapi moja mala jest na etapoie trzymania pod paszkami bo lepek trzyma sztywno jak stara, ale giraskow jeszcze nie prostuje... ale za to jak lezy to tak fika nozkami ze przemieszcza sie po calym łóżeczku... a codziennie rano budzi sie w poprzek łóżeczka... szalona :)

Piękna jesień tego lata... To jaka burza byla i urwanie chm,ury ze to sie nie dzieje... ale ponoc na dolnymsląsku dzis miala przejsc jakas trąba powietrzna... i wichura w sumie byla koszmarna pogoda nie ma co, blehhhhhhhhh

Trasia u nas chyba też cycowy kryzys...napisz mi proszę jak go zwalczyłaś...ja już nie wiem co robić a MM nie chce jednak dawać...cycki moje to jak dwa wiszące worki...na dodatek puste bo Malwina wszystko wytrąbiła

Kati ja już jestem wykończona...może to skok rozwojowy...wg tabelki by się zgadzało

Dodam że Malwina przez dzień prawie wcale nie śpi...jestem mega zmęczona

Misia u nas Olina tez nhie spoi w ciągu dnia prawie wcale..... leze w lezaczku albo ko0łysce i cos sobie gada do siebie, ale jest mega grzeczna i czasem zapominam ze jest dziecko w domu bo mala taka cichutka i kochana.... ale daje o sobie przypomniec jak jest pora karmienia... wtedy bonanza w chacie ;)

Misia ja nie wiem ale póki co mleka mam duuuużo. Mati przestaje pić z jednego daje drugi (a pił z niego 2 godz temu ) i znów pije ok 6-8 min a jak odciągałam to było 90 ml więc mleko mam takie głodomory z nich. A dopajasz herbatkami? może dasz odpocząć cyckom aaa i dużo pij wody nie zapominaj sie.
Doggi fajnie ze jesteś :-) jestem taka mega zakręcona że cie pominełam ;-)

Kati pić piję ale z jedzeniem jestem na bakier...jakoś nie umiem się zmusić...żoładek mi się skurczył czy co...nie wiem...jak już copś wcisnę w siebie to potem żołąd mnie strasznie boli i znowu nie jem...ale wiem że muszę

reklama
a może faktycznie to ten skok właśnie to poczytałam i Mati robi dokładnie to :
12 tydzień

Jak wcześniej możesz zauważyc, że dziecko jest bardziej krzykliwe, marudne, spi i je gorzej lub jest cichsze niz przedtem. W wieku 12 tygodni dziecko wkracza w swiat zniuansowany: dziecko uczy sie rozumiec delikatne różnice i zachowywac sie zróżnicowanie. Może np. słyszec róznice w tonie głosu, zauważac jak zmienia sie światlo w pokoju, kiedy slonce skryje sie za chmure. Zauważysz, że ruchy dziecka są bardziej miękkie kiedy wyciaga rączki, by coś schwycić lub gdy odwraca głowe śledzac jakis ruch.

Nowe umiejętnosci:

- Potrafi skoordynowac ruchy oczu i glowy sledzac ruch
- Podnosci sie do pozycji siedzacej trzymajac sie Twoich dloni
- Odpycha sie obiema nózkami lezac w foteliku lub na kocu
- Łapie przedmioty obiema raczkami
- Wklada wszystko do buzi
- Oglada i bawi sie rączkami
- Zauważa, że może piszczeć i zmienia ton glosu
- Robi bąble ze śliny
- Wyraźnie daje do zrozumienia, że jest znudzone gdy np - zbyt dlugo patrzy na
ta sama zabawke

Nowe wątki