reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2011

Dzieńdoberek :))

Uff przeżyliśmy jakoś tą noc. Okno mieliśmy tylko uchylone żeby młodego nie przewiać ale nie było tak źle, za to od rano z nowu żar z nieba:szok:

Noc superowa :) Mlody o 20:40 już chrapał i tak do 4, a potem po karmieniu do 7. Teraz budzi się po 20 min. drzemce i wali taką kupę, że męża aż odrzuciło:-D

O 12 wracamy do Wrocławia i o 16 idziemy na tą osimenastkę więc odezwę się raczej jutro:tak:
AgatkoR dziekuję za co napisałaś i masz rację , jakby człowiek tak wszystko przemyślał 100 razy to by nigdy niczego nie zrobił.
A tak przynajmniej przez chwilę było fajnie :-D:-p

reklama
dzień dobry :-)
U nas pogoda bardzo się popsuła, na dworze są 23 stopnie a wczoraj było ponad 30. Na dodatek teraz zrobiło się strasznie ciemno, zaraz pewnie będzie lało :-(. A ja pakuję się do wyjazdu do Świnoujścia, mam nadzieję, że pogoda choć trochę się poprawi!

Sobotnie dzień dobry kobitki i maluszki :)

U nas taki upałże aż szkoda siadac do kompa tylkojakieśjeziorka uskuteczniamy !!

Kuma ja też już miałam traUME ZE ZNOW JESTEM W CIAZY... bo czulam sie ostatnio tak paskudnie jak na poczatku ciazy... ale na szczescie obyło sie na strachu... tzn stary byłbyy happy, ale ja bym chyba utonęła w potoku łez !! Po mojej boskiej ciąży to ja sie chyba psychicznie powinnam leczyc i tak za 5 lat nie wczesniej !! chociaz znajaC ZYCIE BEDZIE WCZESNIEJ, taka ze mnie fuksiara...

doris moja mała ostatnio sypia od 22 - 8.30 !! tak to spała około od 22-6/7 a teraz codziennie do 8.30, szalone dziewcze, ale za to w ciągu dnia robi sobie ze 2 drzemki po 20 minut i sobie gada i chichra sie i potem nocki spokojne

saffi moja nienawidzi lampek i zyrandoli,kiedys z nia chodzilam i jej pokazywalam wszystko w domu i jej opowiadalam co jest co to na lampki sie krzywila i zaczynała płakac... ale za to uwielbia swoje odbicie w lustrze:p narcyzik mały po tatusiu rośnie:p

blusia wspołczuje problemów spacerkowych !! Moja coprawda na spacerach nie spi, ale jest bardzo grzeczna, rozmawia do mnie i smieje sie. a jak w parku jestesmy ma odsłonieta bude i patrzy zachwycona na drzewka... i my tak spacerujemy po 1,5h napijemy się obie wody w między czasie i łazuimy i gadamy :)

Wczoraj byliśmy na jakimś festynie czy cuś (coś na wzór jarmarku świętojańskiego) nazywa się Jakuby... cały zgorzelec i gorlitz sięzeszło wiec tłumy nie z tej ziemi... oczywiście z mężem urządzilismy sobie pijactwo we dwoje, hahahah uwielbiam się napic Z moim mężem,w ogóle my jestesmy niemalze identyczni charakterowo, podobne upodobania, lubimy sporty więc kurde ja nie znam pojęcia NUDA przy starym :)

uffff jak gorąco, uffff jak śmierdząco :p

hej, wpadłam pomarudzić;)
dopiero drugi dzień upału a ja już nie wyrabiam... W dodatku niezeimsko boli mnie brzuch, plecy i gardło:( Polecacie coś na gardło/ przeziębienie dla matki karmiącej? Poki co zaserwowałam sobie wodę z solą, tantum verde i malinki. Buziaki, nadrobię wszystko potem:*

Aestima u was dopiero drugi dzień upałów, u nas już od tygodnia taka masakra. Podobno od jutra ma być lepiej, oby!

Marysia ostatnio codziennie zasypia w ciągu dnia na łóżku! Wcześniej to było nie do pomyslenia, albo wózek albo chusta. A tu proszę! Wczoraj jak zasnęła przed południem to spała równe 4h. Może dzisiaj też mi zrobi taką niespodzianke? Byłoby miło, bo muszę nas wszystkich spakować.

Hej:-)
U nas też dziś masakryczny upał. Wrócilam właśnie z zakupów, 33 stopnie miałam na termometrze. Temperatura nie do wytrzymania. Całe szczęście, że w domu mam niecałe 25 stopni. Urok okien od wschodu :-)
Pomimo gorąca udanej sobotki Wam życzę :-)

Witam się dziewczyny, dawno mnie nie było chociaż czasami podczytuje co u was przez komórkę ale nie da tam sie nic pisać.
U nas dzisiaj znów upał masakryczny i druga nocka mega gorąca, wczoraj miałam koszmarny dzień bo przez upał nie mogłam spać i mała też się budziła a dzisiaj zrobiła mi mega niespodzianke (chyba na urodzinki) i spała od 21.30 d0 4.30 a po karmieniu spała do 7.30 !!!!!!!! Na co byłam w szoku. Może moja powoli powoli zaczyna wydłużać swoje drzemki!!! :-)

Teraz Pati kima na górze w sypialni wiec mam nadzieje że chwilke da mamusi odpocząc a ja na kompie :)

Doggi - witaj !!!!

Jeśli chodzi o rytuał spania to my ją zawsze kąpiemy ok 20-20.30 -na szczęscie od kilku dni uwielbia wodę i się śmieje ślicznie (mamy troszkę cieplejszą niż termometr pokazuje ) potem jest karmiona i usypia nam ok 21.30 sama w łóżeczku przy właczonym szumie lesnym z karuzelki. Oczywiście smoczek beee tylko paluszki są cacy :-) i zawsze śpi min 3 godz. Przed kąpaniem karmiona jest min 2 godziny wcześniej żeby dużo zjadła.

Ojej jakie tu pustki:szok:...wszystkich wywiało nad jezioro czy jak? U nas bardzo się ochłodziło i chyba zaczyna grzmieć. W domu zaczyna się wychładzać ale to dobrze bo była "niewyróbka z niewytrzymką". Trochę mi smutno bo Julka powiedziała że wolała by żeby Zuzię miał ktoś inny i że jej nie kocha:-(. Czy czterolatek mówi takie rzeczy świadomie? Wcale małej nie faworyzujemy więc nie wiem skąd takie słowa u niej. Łoo cholera ale burza zaczyna walić...idę się przytulić do mężulka bo się boję.

Mamusiacóreczki moja Emilka ma 3 latka i czasami mówi, że mnie nie kocha(fakt robi się strasznie przykro)ale wiem, że ona nie rozumie, co to znaczy kochać albo nie. Tak samo jak gdzieś wyjeżdżamy to mówi, że nie chce żeby Asia z nami jechała. Wydaje mi się, że jak Zuzia troszkę podrośnie i bedzie w stanie pobawić się z Julką to takie słowa nie padną. No chyba, że zaczną się kłócić, ale to już bardzo odległa przyszłość;-)Nie przejmuj się, dzieci potrzebują dużo czasu, żeby zaakceptować nowego członka rodziny, z czasem zaczną się dogadywać potrzeba tylko cierpliwości i dużo rozmów:tak:

reklama
a ja dziś byłam nad jeziorkiem, pojechaliśmy tylko na 2h a spaliłam sie jak raczek w sumie to najbardziej twarz ramiona i dekolt poza tym jestem dalej biała, boje sie ze skóra mi będzie schodzić smaruje sie czym mogę by do tego nie dopuścić, ale fajnie było się wykąpać w jeziorku (1y raz w tym roku)
całuje i do juterka, miłej nocki wszystkim życzę i szybkiego spania ;)

Ostatnia edycja:
Do góry