reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2011

hej hej :)

Trasia, udanego urlopu :)

Ja dziś średnio wyspana. Ada urządziła pobudki o 1,3,5. Po 5 przyszedł Jasiek, więc jeszcze w trójkę troszkę kimaliśmy, ale że Ada leżała w środku to ją odtransportowałam do łóżeczka, bo Jaś strasznie się wierci. A po 6 dzieciaki stwierdziły, że się już wyspały. Dobrze, że mała w łóżeczku się bawiła, to chociaż miałam czas młodego wyszykować.

Niestety jakieś wirusisko mnie przyatakowało. Zaczęło się od kataru, teraz lekko gardło pobolewa, a głos mam taki jakbym mutację przechodziła. Dzisiaj śmigam do lekarza.

Miłego dnia mamuśki :)

reklama
Słoneczne witaski:-)

Jeszcze żyje, ogórki przetworzone(50kg), dzisiaj kolej na papryke(20kg), a na jutro czekają buraczki tez 20 kg. Roboty dużo ale potem zostaje przyjemność jedzenia; kanapeczka z pasztecikiem własnej roboty i ogoreczek kiszone tez swój, pychota.

Biore się za papryke bo jeszcze czeka mnie spacer z dziećmi; dobrze ze zupa na obiad własnie się ugotowala; mięsko tez już prawie uduszone wiec zostanie mi tylko ugotowanie ziemniaków i podgrzanie tego co już ugotowane.
To tyle u mnie.

Miłego i ciepłego dnia życzę;-)

Dziewczyny- łączę się w bólu- ja też chora i to dość mocno mnie wzięło. Całą noc nie spałam tak bolało mnie gardło, klatka piersiowa, szyja, uszy... generalnie prawie wszystko:) Po południu śmigam do lekarza. Miesio chyba czuje, że z mamą coś nie tek, bo grzeczny jak aniołek.

Agata- podziwiam!!!!! Może też coś zrobię? Zainspirowałaś mnie:) Może ten przecier pomidorowy Misi...

agataka - 50 kg wowwwowww :szok:

a u nas mlody dzis spał od 21-6 i to bez żadnej pobudki !!! wow...az sie wierzyć nie chce zwłaszcza ze w dzien tez sobie pospał ;)

wstął o 6 zjadł ładnie 160 ml i pobawiliśmy sie chwilke i jeszcze śpi a ja w tym czasie: zrobiłam śnaidanie, posprzatałam w kuchni, zrobiłam sałatke, zrobiłam miesko w sosie na obiad, puściłam pranie, ogarnełam łazienke, zamówiłam dywan, przglądnełam neta i wgrałam na serwer zdjęcia dla babci :-)

niezły wynik jak na to że przez ostatnie tygodnie nie miałam sily na nic :D w planach mam jeszcze poprasować, wywiesić pranie, odkurzyćm zrobic ziemniaki na obiad, umyć okna i bawic sie z maaałym cały dzien i może jakiś spacerek :-)

Turbo matka mi się włączyła :D

Hej Hej
Blusia Mamusia Aestima zdrowiejcie dziewczyny :)
Agata o matko, masz dziewczyno siły :)
Ironia ty już masz tyle zrobione a ja potrzebuje kilku godzin, żeby dobrze się rozbudzić:zawstydzona/y:
W piątek byłam u dentysty bo ząb mnie lekko ćmił, okazało się, że potrzeba leczenia kanałowego, ale jak krzyknął mi cenę to z fotela spadłam 400E:szok: stwierdziłam, że za tą cenę polecę do Polski zrobię ten ząb i jeszcze mi zostanie. Dodatkowo dostałam antybiotyk bo mam zapalenie dziąseł, i we wtorek na czyszczenia kamienia i kolejne 50 E:wściekła/y:

Blusia, Mamusia, Aestima - duuużo zdrówka dla was :-)

Agata, Ironia - WOW!!!! zainspirowałyście mnie i zanim napisałam to poszłam zrobić przepierkę ręczną, nastawiłam pranie, obiad, pozmywałam w kuchni a teraz pójde prasować, póki Mati jeszcze śpi - jakoś dziwnie długo ale nie zapeszam ;-)

Matko jak mi się dzisiaj nic nie chce...mała wreszcie zasnęła (nie spała już od 7.00) a ja mam dylemat: kimnąć się obok niej czy umyć włosy...Na szczęście obiad na dziś ugotowałam już wczoraj więc chociaż to odeszło. Dobra idę myć te włosy bo wyglądam jak jakiś chochoł. Miłego dnia.

Witam serdecznie!
Za bardzo nie jestem aktywna na forum ale często was podczytuję!
Zazdroszczę wam takich śpiochów! Maja Madzia najdłużej w nocy śpi od 21 do 2. Potem już co 2 godzinki musi jeść. Nawet próbuję teraz w ciągu dnia ściągać mleko na wieczór i po kąpieli po cycku daję jeszcze buteleczkę i niewiele mleczka. Troszkę to pomaga i śpi dłużej ale do waszych 8-10 godzin to nam jeszcze daleko! W ciągu dnia też jest kiepsko: ok 10, 14, 16 krótkie drzemki 30-45 minutowe. I to wszystko.
Coraz gorzej mam z karmieniem. Jakoś mało chętnie je z cyca. Po przebudzeniu ładnie bez marudzenia wyciągnie nawet 2 piersi. A przed spaniem robi się marudna i nie chce złapać cycka. I muszę ściągać w buteleczkę i karmić z butelki. Piersi mam nabrzmiałe i pokarmu chyba nie brakuje bo nawet udaje mi się co kilka dni zamrozić buteleczkę.
No i spacerek też już bywa męczący. Uśpi się ładnie a jak się obudzi musi mieć koniecznie jedzonko bo inaczej wracamy na syrenie. A raczej nie mam możliwości żeby usiąść i nakarmić. Tylko muszę na spacerek mieć butelkę z mlekiem.

reklama
Hej Hej
Blusia Mamusia Aestima zdrowiejcie dziewczyny :)
Agata o matko, masz dziewczyno siły :)
Ironia ty już masz tyle zrobione a ja potrzebuje kilku godzin, żeby dobrze się rozbudzić:zawstydzona/y:
W piątek byłam u dentysty bo ząb mnie lekko ćmił, okazało się, że potrzeba leczenia kanałowego, ale jak krzyknął mi cenę to z fotela spadłam 400E:szok: stwierdziłam, że za tą cenę polecę do Polski zrobię ten ząb i jeszcze mi zostanie. Dodatkowo dostałam antybiotyk bo mam zapalenie dziąseł, i we wtorek na czyszczenia kamienia i kolejne 50 E:wściekła/y:

Dubeltówka!
W ubiegłym roku też miałam kanałowe leczenie w prywatnej przychodni. Zapłaciłam 3 razy (3 wizyty) po 200zł.

Do góry