reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Czerwiec 2011

reklama
Hejka :-)
U nas dalej upał, 33 stopnie w cieniu na dziś zapowiadają. Teraz jest 32 i już masakra..
Miłego dnia Wam życzę :-)

hej, wróciłam :)
Egzaminy zdałam spiewająco, nieskromnie powiem, że dostałam "excellent" z wszystkiego :zawstydzona/y: grania, nauczania i teorii:) Podobno to ich najlepszy egzamin, miło mi bardzo:-D
Tęskniłam bardzo za Marysią, ale starałam się o tym nie myśleć, żeby jakoś przetrwać ten tydzień.Miałam jeszcze prosto z Kaszub jechać pod Tarnow grać koncert ale odwołałam. Troszkę się pochorowałam i sił brak... zatem byłam w domu już wczoraj przed północą. Marysia wydała mi się taka duża! I włosy jej urosły :-D Jest super usmiechnięta, dzielnie zniosła cały tydzień. Tata też spisał się na medal.
Ale po razkolejny dłużej niż na 3 dni nie pojadę bez niej nigdzie!
mam masę roboty, pranie, obiad, sprzątanie, potem może jakiś spacer więc póki co chyba się żegnam. I raczej nie mam szans was nadrobić więc mam nadzieje, że u was wszystko w prozadku.

no i pogoda nie wytrzymała, popadało, pogrzmiało, nawet raz sie błysnęło, ale fajne powietrze teraz przez okno wlatuje :-) mam ochote na spacer, ale Mati marudzi i zbliza sie jego drzemka
traschka
witaj, gratuluje to super ze wszystko poszło po twojej mysli i ze rozłąke z córcią obie zniosłyście dobrze :-)

Cześć :)
Miałam zajrzeć wczoraj ale nie dałam rady... urlop zaczął nam się bardzo pechowo: T zgubił portfel a w nim dowód osobisty, prawo jazdy , karty bankowe... przez to ja będę w najbliższym czasie szoferem rodzinnym - Warszawa w środę albo czwartek to mały pikuś bo już sama jechałam, ale w sobotę jedziemy na Mazury ponad 400km... ale to nie wszystko, w piątek T zrzucał koledze klucze do naszego samochodu i tamten nie złapał - teraz samochód raz się otwiera a raz nie (zamek centralny)... no i do tego Maja... o biegunce to już nie mówię nie dokucza zbytnio ani Majce ani nam (już jakby lepsza kupa) ale od wczorajszego ranka non stop ma gorączkę, po podaniu leku spada na ok 4 godzi znowu wraca dlatego stosuję zamiennie paracetamol i nurofen żeby nie przekroczyć dopuszczalnych dawek dobowych, jednak noc była straszna, temp wcale nie chciała zejść po podaniu panadolu, Maja aż parzyła, obwiesiliśmy łóżeczko i pokój mokrymi pieluchami, w drzwiach ustawiliśmy wiatrak żeby schładzał pieluchy, ja cały czas robiłam Mai zimne okłady na głowę, przez sen i wcale się nie obudziła ale nic nie skutkowało... w końcu obudziłam Ją i dałam nurofen forte dla dzieci (matko jak Ona płakała, spróbowałam a to było takie paskudne że mi się niedobrze zrobiło, uczucie przeżerania gardła, biedna Maja)... dopiero po tym gorączka zaczęła spadać, noc przespana ale rano zniwu byłą ciepła więc znowu panadol... i to wszystko przez zęby... prawie przebyło się obie prawe czwórki... tylko że rano miałam wrażenie że Maja jest jakby żółtawa, tak jakby wątroba gorzej pracowała jednak potem już tego nie widziałam i nie wiem już sama czy mi się wydawało czy jak... martwi mnie to strasznie ale przynajmniej humor Jej dopisuje bo cieszy się że jesteśmy wszyscy w domu :)
Mieliśmy dziś jechać do mojej babci na wieś ale w związku z powyższym zostaliśmy w domu...
Idę pozamykać okna bo zbiera się na burzę i zaraz będą trzaskać

Marta cześć! fajnie że wyjazd nad jezioro udany :)
Soksy bardzo łądne łóżko, kolory nie moje (będzie białe) ale sam wygląd i to że jest szuflada pod spodem :tak:
Doris fajnie że jesteś, na długo przyjechałaś do domu? rodzina się nie buntuje że tak wybywasz czy może korzytsają z wolności? :)
Trasia gratulacje za zdane egzaminy i to z najlepszym wynikiem jak rozumiem! :):):) Super babka z Ciebie i tyle! :)
Aestima STO LAT!!!!! :*:*:*:*:*

Madzioolka współczuje tych wszystkich pechowych przebojów, jakos tak wszystko na raz wam sie narobiło...
Maja da rade i napewno szybko jej minie, wyjdą 4 i bedzie ok
a nurofen forte jest okropny tez próbowałam i nie wiem jak dzieci takie paskudztwo przełykają skoro nawet dorosyłym niedobrze po kruszynce

Trasiu...gratulacje!!!! patrzę na Twoj suwaczek ciązowy i nie wierzę jak czas szybko leci!

Madzioolka....mam trochę spraw do pozałatwiania w Szczecinie więc musialam przyjechaćna kilka dni. Poza tym pranie trzeba zrobić porzadnie, bo mam dość ręcznego prania!. Mówiłam rodzicom, zeby pralkę tam wstawić ale tata krzyczy ze szambo za małe jest.
A rozpoczęcie urlopu masz naprawdę pechowe ale potem będzie już super

Aestima...sto lat!!!!

reklama
Trasiu, gratuluję! Nooo, zdolniacha z Ciebie! :-) Super! I fajnie, że juz jesteś w domku, a Rodzinka sobie świetnie poradziła :-)

Madzioolka, jej, współczuję... Mam nadzieję, że to zęby i niedługo przejdzie... A nurofen w ogóle miał okropny smak, kupiliśmy ibum bananowy i jest kolosalna różnica. Może spróbujcie?

Soksy, dziękuję za podpowiedź!

Pogoda taka, że tylko nad wodę, ale K. źle się czuje i mówi, że zbyt niepewnie, żeby wsiąść za kierownicę. Szkoda, ale cieszę się, że mam odpowiedzialnego Męża. Nic mi się nie chce, Ediś kończy jeść i będzie szedł spać, ja chyba też się kimnę...

Do góry