reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2011

traschka nie znamy sie ale gratulacje zdnaego egzaminu z postu wynika ze grasz na czym??

Cześć :)
Miałam zajrzeć wczoraj ale nie dałam rady... urlop zaczął nam się bardzo pechowo: T zgubił portfel a w nim dowód osobisty, prawo jazdy , karty bankowe... przez to ja będę w najbliższym czasie szoferem rodzinnym - Warszawa w środę albo czwartek to mały pikuś bo już sama jechałam, ale w sobotę jedziemy na Mazury ponad 400km... ale to nie wszystko, w piątek T zrzucał koledze klucze do naszego samochodu i tamten nie złapał - teraz samochód raz się otwiera a raz nie (zamek centralny)... no i do tego Maja... o biegunce to już nie mówię nie dokucza zbytnio ani Majce ani nam (już jakby lepsza kupa) ale od wczorajszego ranka non stop ma gorączkę, po podaniu leku spada na ok 4 godzi znowu wraca dlatego stosuję zamiennie paracetamol i nurofen żeby nie przekroczyć dopuszczalnych dawek dobowych, jednak noc była straszna, temp wcale nie chciała zejść po podaniu panadolu, Maja aż parzyła, obwiesiliśmy łóżeczko i pokój mokrymi pieluchami, w drzwiach ustawiliśmy wiatrak żeby schładzał pieluchy, ja cały czas robiłam Mai zimne okłady na głowę, przez sen i wcale się nie obudziła ale nic nie skutkowało... w końcu obudziłam Ją i dałam nurofen forte dla dzieci (matko jak Ona płakała, spróbowałam a to było takie paskudne że mi się niedobrze zrobiło, uczucie przeżerania gardła, biedna Maja)... dopiero po tym gorączka zaczęła spadać, noc przespana ale rano zniwu byłą ciepła więc znowu panadol... i to wszystko przez zęby... prawie przebyło się obie prawe czwórki... tylko że rano miałam wrażenie że Maja jest jakby żółtawa, tak jakby wątroba gorzej pracowała jednak potem już tego nie widziałam i nie wiem już sama czy mi się wydawało czy jak... martwi mnie to strasznie ale przynajmniej humor Jej dopisuje bo cieszy się że jesteśmy wszyscy w domu :)
Mieliśmy dziś jechać do mojej babci na wieś ale w związku z powyższym zostaliśmy w domu...
Idę pozamykać okna bo zbiera się na burzę i zaraz będą trzaskać

kurcze tak własnie ejst ze jak sie wali to wszytsko na raz współczuje i przesyłam pozytywne fluidy :) a z jazda soebie poradzisz:)
najbardziej szkoda małejh ze sie tak nacierpiała ale mniejmy nadzieje ze teraz bedzielepiej ;-)

u nas dzis caaaaały dzien pada dzieickai pojechaly do domu wiec tearz mam troche spokoju (hehe o ile mozna nazawc przebywanie z Oskarem spokojem)
musze pozalatwiac kilka spraw w tym tygodniu i kolo srody jade do Wrocławia :cool2:

reklama
Wieczór już bez gorączki, oby tak pozostało przez całą noc.......&&&&& Ale żeby nie było tak pięknie to już zasypiając Maja zwróciła pół kaszy - kolacja na szybko, szybkie kąpanie i szybko do łózka bo byłą tak śpiąca że przysypiała przy kaszy i przez to wszystko nie zdążyło Jej się nawet ułożyć w brzuszku i odbić... ehhh... niech zaśnie dobrze bo muszę się dokopać do czystego prześcieradła dla nas ;)

Soksy nasza Trasia gra na skrzypcach i uczy też maluchy gry na tym instrumencie :)

ile te nasze dzieci sie namecza przy tych zebach dobrze ze tego nie pamietaja ;-)

u nas od sierpnia rusza zumba w WOK-u bardzo sie ciesze bo wlasnie chialm sie gdzies zapisac bo trzeba wziąść sie za siebie w końcu :) ciekawa tylko jetsem jakie beda koszty ...:confused:

Witam się z Wami po ciężkim dniu w pracy.Wpadłam poczytać co u Was się dzisiaj działo:-)

Trasiu gratulacje!!Jesteś strasznie dzielna i wiedziałam ,że wyjazd i rozłąka z Marysią musi popłacić dobrym wynikiem.Brawoo.

Madzioolka biedna Maja tak mi jej szkoda :-( Kciuki oby się polepszyło jak najszybciej i żeby wyrosły jej te nie dobre zęby!!Ile te dzieciaczki jeszcze się namęczą zobaczcie...tyle zębów przed nimi:szok:Jeśli chodzi o te Wasze pechy dzisiejsze to jakieś fatum chyba...najpierw portfel, potem klucze...jak sie wali to wszystko już:nerd:

A wiecie ,że moja Gracja bardziej lubi to nurofen forte malinowe od np ibum pomarańczowego(przy połykaniu ibum była zawsze histeria!!)

A wiecie ,że moja Gracja bardziej lubi to nurofen forte malinowe od np ibum pomarańczowego(przy połykaniu ibum była zawsze histeria!!)

U nas właśnie chyba nurofen był pomarańczowy - okropny! A najbardziej małemu pasuje bananowy ibum. Truskawkowy panadol ujdzie ;-)
Ja wiem, że leki nie muszą smakować, ale takim maluchom chyba lepiej dopasować łagodny smak.

Zolza poleciałam zobaczyć do szafki z lekarstwami co my mamy i jednak jest ibufen malinowy:tak: A ten znienawidzony to był też nurofen pomarańczowy;-)Paskudny był i strasznie szczypał w gardło!

Zapomniałam Wam powiedzieć ,że skróciłam Gracce włosy dosyć spor i wygląda jak zarośnięty chłopak...hehe Tego sie bałam ,że dziecko będzie zupełnie inaczej wyglądać i tak jest...

2012-07-28-165.jpg2012-07-28-171.jpg

A tak wyglądała przed...

2012-07-27-151.jpg

Ostatnia edycja:
Traschka - gratulacje !!! Właśnie myślałam co u Ciebie :-)
Madzioolka - niezły hardkor u Was :szok: A co do szoferowania - mandat za brak prawa jazdy to 50 zł, ja jak mi ukradli torebkę jeździłam bez, odnośnie centralnego zamka bym sprawdziła styki i baterie też - wystarczy mieć odpowiedni śrubokręcik, w środku to dość prosta konstrukcja. :tak:
U nas lewa dwójka jako czwarty ząb coś przydługo się Młodej wyrzyna - jedzenie nie jest łatwe, Krysia wszystko próbuje pakować do buzi i ślinotok do tego. :baffled:
A my po upalnym weekendzie na działce - ale deszcz i burze też była. Wczoraj pojechałyśmy na babskie imieniny do mojej koleżanki - balowałyśmy do 22, Młoda niespecjalnie mocno była upierdliwa jak na tą porę, ale spać w wózku nie chciała. Gospodyni stwierdziła, że Krysia jest megawyluzowana - a co ja zrobię, że b. lubi imprezy i świetnie się wśród ludzi czuje :-p. Młodej Damie bardzo się podobała trampolina - całkiem sporo, z siatką - taki duży kojec był, jak stawiała kroki to się tak fajnie uginała.
edit: Aestima - lej na "koleżankę" .....

Ostatnia edycja:
U nas właśnie chyba nurofen był pomarańczowy - okropny! A najbardziej małemu pasuje bananowy ibum. Truskawkowy panadol ujdzie ;-)
Ja wiem, że leki nie muszą smakować, ale takim maluchom chyba lepiej dopasować łagodny smak.

ja na szczescie nie mam problemów z lekami mały bierze wszytsko co mu dam niezaleznie od smaku :)
Zolza poleciałam zobaczyć do szafki z lekarstwami co my mamy i jednak jest ibufen malinowy:tak: A ten znienawidzony to był też nurofen pomarańczowy;-)Paskudny był i strasznie szczypał w gardło!

Zapomniałam Wam powiedzieć ,że skróciłam Gracce włosy dosyć spor i wygląda jak zarośnięty chłopak...hehe Tego sie bałam ,że dziecko będzie zupełnie inaczej wyglądać i tak jest...

Zobacz załącznik 486550Zobacz załącznik 486551

A tak wyglądała przed...

Zobacz załącznik 486552

no włsoki rzeczywiscie bardzo długie miała a teraz i tak super wyglada :)

Traschka - gratulacje !!! Właśnie myślałam co u Ciebie :-)
Madzioolka - niezły hardkor u Was :szok: A co do szoferowania - mandat za brak prawa jazdy to 50 zł, ja jak mi ukradli torebkę jeździłam bez, odnośnie centralnego zamka bym sprawdziła styki i baterie też - wystarczy mieć odpowiedni śrubokręcik, w środku to dość prosta konstrukcja. :tak:
U nas lewa dwójka jako czwarty ząb coś przydługo się Młodej wyrzyna - jedzenie nie jest łatwe, Krysia wszystko próbuje pakować do buzi i ślinotok do tego. :baffled:
A my po upalnym weekendzie na działce - ale deszcz i burze też była. Wczoraj pojechałyśmy na babskie imieniny do mojej koleżanki - balowałyśmy do 22, Młoda niespecjalnie mocno była upierdliwa jak na tą porę, ale spać w wózku nie chciała. Gospodyni stwierdziła, że Krysia jest megawyluzowana - a co ja zrobię, że b. lubi imprezy i świetnie się wśród ludzi czuje :-p. Młodej Damie bardzo się podobała trampolina - całkiem sporo, z siatką - taki duży kojec był, jak stawiała kroki to się tak fajnie uginała.
edit: Aestima - lej na "koleżankę" .....

no to szykuje Ci sie mała imprezowiczka i bardzo dobrze :)

ech co z moimi manierami nei przywitałam sie tak więc dzien dobry :-)
zaraz jade du UP bo dostalm skierowanie na staż a ja na staż nie pojde bo raz za malo kasy a dwa od połowy sierpnia zaczynam pracę....
a pozniej znowu czekają mnie ogórki i jabłka a tak mi sie nie che:no::no:

Soksy - gdzie będziesz pracować ? W zawodzie ?
A Młoda to party girl od małego :tak:Jak miała 3 miesiące to pojechała ze mną i Babcią na dwudniowy wyjazd integracyjny z pracy i na kolacji była. :-p

Ostatnia edycja:
reklama
Hejka :)
Poranek bez gorączki... czyli kryzys chyba za nami :)

Forever a zgłaszałaś w bankach kradzież dokumentów??? Bo T zablokował karty bankowe po czym pojechał na policję zgłosić zgubienie dowodu i prawka a tam mu powiedzieli że oni się nie zajmują takimi sprawami, że dowód też zgłasza się w banku bo mają ponoć jakiś system komputerowy do tego... ale znajomi policjanci doradzili żeby na razie nie zgłaszać, że nie ma opcji że ktoś weźmie pożyczkę na jego dowód (a tego się baliśmy najbardziej) bo będzie musiał wyrabiać od nowa i czekać a potem powiadamiać banki itp o nowym dowodzie a aktualnie w 99% przypadków zagubień w ciągu tygodnia można znaleźć w skrzynce odesłane dokumenty... (dzizzz jakoś nieskładnie dziś piszę... wyszło mi jedno gigantycznie długie zdanie... mam jednak nadzieję że choć trochę zrozumiałe :))

Fajnie masz z Krysią - z Mają nie ma opcji że wysiedzi tyle czasu, po 19 musi być rytuał kolacja-kąpanie-spanie bo inaczej jest dramat...

Katamisz Gracjana ma teraz jeszcze więcej loków:szok::-) szałowo wygląda, wepniesz spinkę i od razu będzie widać że to nie jest zarośnięty chłopiec :-p:tak:

Zołza też uważam że leki powinny dziecku "podchodzić" bo zrazić łatwo i potem żadnego nie będzie chciała przyjmować a to już problem, wiadomo że można podać na siłę ale ja staram się nie doprowadzać do histerii... trochę stresu jest potrzebne (jak to mówi Ironia stres musi być żeby debil nie wyrósł :-D:-D:-D) ale jak mi się dziecko zapowietrza i sine z płaczu robi to chyba nie o to chodzi ;-)
U nas Panadol truskawkowy i pomarańczowy Nurofen cacy, tylko ten Nurofen Forte wyżerał gardło :no:

Soksy cześć :) My w tym roku nie robimy przetworów, zawsze i tak robiliśmy tylko ogórki kiszone ale zostało nam połowę słoików z zeszłego roku więc bez sensu robić nowe skoro tamte są ok :)

Maja śpi a u nas tylko 20 stopni i leje... w porównaniu do 35 st z weekendu to zimnica, siedzę w długich getrach i skarpetach :-)
Miłego dnia :)

Do góry