reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2011

no i ja juz PO
8 mnie bolała... i dentysta- sadysta wyrwal mi ją bo niby nie do uratowania.
Nie wierze mu bo biała byla.... skasowal 120zł za wyrwanie.
Oczywiscie moje pierwsze zdanie bylo, ni ktory ząb boli, tylko czy bedzie ze znieczuleniem bo inaczej nie wchodze dalej ;-) Znieczulił, nic nie bolało to fakt, ale prawie mu zemdlalam jak schodzilam z fotela. Spocona cała, trzęsące ręce...eehhh...
zawsze chodzilam do mojej dentystki ale na urlopie jest i juz u niej ratowalam jedna 8, a tez niby nie do uratowania byla a jednak sie udalo...a ten do mnie ze albo wyrywamy albo ide do innego bo on nie bedzie jej leczyc bo juz nie ma co niby. Jak dla mnie choc nie jestem dentystą ona byla ok, bo nie byla czarna, jak normalny ząb... no cóż. Zarobil 120zł lepiej to niz na kase chorych leczyć :baffled:
siedze teraz z gazą w buzi .. jeszcze znieczulenie dziala... pol szczeki nei czuje.

reklama
Hej dziewczynki.Witam sie z Wami z podrozy.Wyjechalismy o 6 z domu i jeszcze kawalek mamy.Gracka spi a ja sie nudze bo moj D nie chce zebym go zmienila za kierownica.Mam wielka nadzieje ze pogoda zapowiadana sie sprawdzi bo narazie szaro buro jest.Przepraszam ze tylko o nas ale pisze z kom i malo komfortowo sie czuje na tak malym wyswietlaczu.Pozdrjwiam i milego dnia wszystkim zycze.

Ostatnia edycja:
o kurka larvunia ale eksper! ja nigdy nie miałam wyrywanego zęba ale czeka mnie to nieuchronnie - do usunięcia mam wszystkie cztery ósemki, wyszły juz wiele lat temu i to że się psują na potęgę to nic, ale krzywią mi wszystkie zęby bo nie mam w buzi tyle miejsca. Tak więc w przyszłości najpier wyrywanie ósemek a potem aparat mnie czeka....

Katamisz pogoda na pewno dopisze bo wszędzie ładniej sie robi :) &&&&&&

Hejka!!
No niestety tragedia z tym moim lekarzem, a najgorsze jest to, że nie ma na kogo zmienić w Czechowicach, bo drugi prywatny, który bierze 120 zł za wizytę + za każde inne badanie, w tym usg dodatkowo 30 zł, a na to mnie nie stać. tym bardziej, że ten lekarz olewająco podchodzi do wszystkiego. I nie wiem co mam zrobić... Jestem dalej tak wściekła, że aż mnie brzuch boli z tego wszystkiego. Mam ochotę do Niego zadzwonić na komórkę i Mu nagadać!!!:wściekła/y::wściekła/y:
Martadelka mdłości pomału odpuszczają, ale dalej nie mogę jeść wszystkiego, np.mięsa to już chyba z miesiąc nie jadłam...
Ale wredny Twój M :-p co do stroju... Ale pakuj się tam ładnie i wypoczywaj :-) Oczywiście pięknej pogody Wam życzę!!
Katamisz a gdzie to jedziecie, bo coś chyba przegapiłam :zawstydzona/y:?? Oczywiście pięknej pogody życzę!!
Larvuniab współczuję zęba. Ja też tak odwlekam, bo mam zęby do roboty, ale ponoć dopiero po 13 tyg ciąży można znieczulenie, więc jeszcze się męczę...

larvunia współczuję, zaopatrz się w silne leki p.bólowe, bo jak zneczulenie przestanie dzialać, to dopiero będzie jazda...jak możesz brać ketonal, to idź po receptę na ketonal do gościa, a jak nie to najsilniejsze p.bólowe bez recepty kup. Ósemek nie ma co ratować, mało który dentysta się podejmuje
znów Majek buczy mi u nogi...

mrsmoon no nie strasz mnie! teraz jest ok, nic nie boli, ale jeszcze nie czuję pol podniebienia ;-)
kurcze ja jeszcze czasem wieczorami karmie misie przed snem i ketanolu nie wezmę...
no ale co tu bedzie bolec jak zęba już nie ma?? :eek:

Dzień dobry
larvunia dentyści zazwyczaj wychodzą z założenia, że ósemek się nie leczy:eek:ale ja trafiłam na taką co mi zaplombowała
asinka na początku myślałam, że żartujesz z tym ginem, ale jak zobaczyłam o której napisałaś posta to zwątpiłam, masakra jakaś:szok:
martadelka powiedz mi jak wyglądało dziąsełko u Emilki zanim wybiła się czwórka bo Asia ma spuchnięte i takie jakby przeźroczyste miejsce, D mówi żebym poszła z nią do lek bo to chyba fistuła (chyba tak to się pisze):baffled:
madzioolka ja właśnie mam usunięte cztery zęby, górne czwórki i dolne szóstki bo jak byłam mała to wyglądałam jak wampir, aparat był, ale teraz też powinnam nosić bo idealnie proste nie są:tak:
U nas pogoda narazie piękna bez chmurki, ale raczej do południa się zepsuje....może mi się uda jakis spacer zaliczyć

hej wszystkim
ale dziś ciezka noc była, chyba mój Mati pozazdrościł dzieciaczkom niektórych z was i tez postanowił zrobic mi kilka pobudek w nocy, az w koncu od 4 spał ze mna....
strasznie sie nie wyspałam, jeszcze jakis ból wszedł mi w szyje masakara po prostu
no ale chyba przyczyna nocnych pobudek Matiego sa zęby, wychodzi mu kolejna 4, no i poprzednia jeszcze nie wyszła, wiec w sumie juz prawie u nas 12 zebów :szok: biedactwo sie umeczy...
juz własnie padł i spi, zazwyczaj spi dopiero od 13 a dzisiaj juz....

martadelka miłego pakowania (nie zapomnij niczego) i udanej wizyty u fryzjera udanego wypoczynku na urlopie :-)
larvunia oby tylko nic nie bolało jak znieczulenie puści
ja tez panicznie sie boje dentysty, zazwyczaj chodze jak juz mnie tak boli ze wytrzymac nie moge, zawsze potem sobie obiecuje ze bede chodzic na regularne wizyty chocby tylko na sprawdzenie, ale zawsze i tak z moich postanowien nic nie wychodzi
asinka tez bym była wsciekła, to bez sensowne takie przyjmowanie po nocy jeszcze zwykłe pacjentki jeszcze jakos moze moga czekac, ale w ciąży :szok: ja bym zmieniła lekarza, tylko skoro nie masz zbyt duzego wyboru to tez inna sprawa :-( nie wiem co doradzic....
katemisz udanej i szczesliwej podróży i udanego wypoczywania :-)
Madzioolka super pomysł z tym przemalowaniem pod nieobecność mężulka, ale bedzie miał niespodzianke, jeszcze fajniej ze sama nie bedziesz musiała tego robic, tylko nadzorowac :-)
gdzies kiedys widziałam takie przekroje pni, ale nie moge sobie przypomniec, bo napewno gdzies takie widziałam
ironia, dubeltówka, mrsmoon cześć

ej cmoon mozecie przestac o zebach pls ? :rofl2: zaczynaja mnie moje ósemki bolec jak to czytam auuu :angry:

u nas dzis spokojnie w pracy ładuje nowe bazy danych i pykam powoli :-D

a do ogarniecia mam cały dom bo jutro inspekcja przyjedzie ;-) póki co w przeriwe miedzy pracy wyszorowałam jedną płytke w łazience i tak biegam :rofl2:

reklama
Do góry