• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2011

Aestima czasem tak bywa, wyłącz stronę i wejdź jeszcze raz. jak ucho?

mnie strasznie boli ząb:((( A ja panicznie boje się dentysty, ale tak panicznie, że na samą myśl mam drgawki... ostatni raz byłam 10 lat temu i uciekłam z drugiej wizyty:zawstydzona/y: rany, ja chyba urodze na fotelu:szok: Mozna w ogóle mieć narkozę w ciąży??

reklama
zołza oddział karmienia pozajelitowego... ech ciężką masz pracę. naoglądasz się trudnych przypadków. Trzeba umieć jakoś się od tego odciąć, bo obawiam się, że ciągle bym sobie wyobrażała,że to moje dziecko tam jest i cierpi...

Trasiu, sądzę, że na nowym oddziale i tak mniej się naoglądam, niż na starym... Ale masz rację, jako matka pewnie będę musiała nauczyć się na nowo dystansu do tego wszystkiego... No ale tyle matek-piguł daje radę, to ja też dam, nie? ;-)

Można mieć znieczulenie u dentysty będąc w ciąży, ale chyba trzeba powiedzieć i jest jakieś inne, o ile dobrze pamiętam.

Współczuję obolałym, zdrówka dla wszystkich!
Kciuki za pierwszy dzień w żłobku dla tych, co idą - za siebie też ;-)

Mam nadzieję, że nie zaśpimy na 9:00 :-p

wszystko wyprasowane, wypucowane łącznie z benkiem :) pobudka 6.30 dla sprawdzenia jak ogarniemy organizacje

no i wyjscie jeszcze nie pewne dopiero rano zobaczę czy młody nie będzie miał temperatury:tak: niby nie wysyłam go na cały dzie a przezywam strasznie:-(

na pewno będę ryczeć jak głupia - już ryczę:-(:-(

Hej babeczki!

&&&&&&&&& za wszystkie żłobkujące jutro maluszki i za mamusie (za Was chyba bardziej nie? :) )

My spędziliśmy dziś większość dnia w ogrodzie wujka, Maja śmigała w samych skarpetach, nie wiem jak je teraz dopiorę ale że trawę mają idealną jak z reklamy to Jej pozwoliliśmy :) Pogoda byłą cudna, choć okres wakacyjny nie dotyczy mnie personalnie to szkoda że już wrzesień, ale ponoć złota jesień ma być aż do listopada, oby :)

Martadelka lody pycha, zjadłam pół, dziś będę kończyć :)

Wieczoem mieliśmy mały wypadek - Maja dorwała się do szafki (której nigdy w życiu nie dotykała, nie interesowała jej więc nawet nie pilnowaliśmy i nie zabezpieczyliśmy) wyciągnęła jakiś syrop i idą do nas do pokoju wypadł Jej z ręki i butelka się rozbiła... rozbryzgało się to wszędzie (chyba panadol albo wapno) bo lepiące jak chole.ra, Maja się przestraszyła i kucnęła opierając się ręką o tą szklano-lepiącą się breję.... maleńki kawałek wbił Jej się w rączkę ale na szczęście od razu wyleciał jak wzięłam Ją pod kran. Maja zaczęła ryczeć, ale, co mnie niepokoi coraz bardziej, wcale nie przez troszkę zranioną rękę bo rana byłą żadna 1-2mm rozcięcia, ale przez to że była ubabrana w syropie Ona i podłoga.... Ma jakąś obsesję żeby nie być brudną, nie wiem skąd Jej się to wzięło bo ja nie sprzątam jakoś obsesyjnie, nie latam z Nią do wody jak tylko ma okruszek na palcach.... i zaczyna mnie to niepokoić bo dziś płacz przeszedł praktycznie w histerię i uspokoiła się dopiero jak całą Ją wsadził do kąpieli do wanny.....

haha, Madziolka, artystka:)
Mój podobnie, niech no tylko rączka się ubrudzi- dramat! Może to taki wiek???

Ironia, och, chyba i ja jutro będę beczeć- pierwszy dzień w pracy a Miesiaczek w domu, bez mamy:((

e: Madzioolka, tak wygląda Mieszko po konfrontacji z brudem P1160701.jpg po chwili zaczyna wrzeszczeć i trzeba wyczyścić mu ręce zużywając z pół op chusteczek...

Ostatnia edycja:
reklama
Aestima no włąśnie nie wiem czy to taki wiek... bo u Majki się to pogłębia... i jeszcze mam w głowie to jak chyba Ty gdzieś pisałaś o dziecku które miało awersję do jedzenia bo bało się ubrudzić... boję się że u Majki to zmierza w równie niebezpieczną stronę... może przesadzam, choć staram się nie wyolbrzymiać, ale powiedziałam o moich spostrzeżeniach T i też ma bardziej zwracać uwagę na takie akcje.... jakoś muszę Jej pokazać że plama na ubraniu to jeszcze nie koniec świata.... ale Jej przeszkadzają czasem nawet kluski na zmechaconych rajstopach :P

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry