reklama

Czerwiec 2011

hej

Ja dzis po wizycie u lekarza i mam wstepny terminna 3 grudnia umowiona cesarkę. za dwa tyg ide jeszcze i sie zobaczy czy sie nie zmieni na wczesniejszy termin.. Trasia jestem strasznie obolała, wszstko mnie ciagnie, kłuje, szarpie, ale spać moge, w tej ciązy śpie non stop, dlatego norbert chodzi codziennie spać bo ja sie musze przespać w dzień, ale dzięki temu jeszcze mam swoje lekjce

mamo m ja daje flegamine i syrop prawoslazowy(cen 3zl:-), nauczyłam sie tego po Dominice

Felka wiesz ja też jestem bardzo wymagająca, w pewnym momencie stwierdzłam,,że to łatwa droga do tyranii niestety i miałam dosyć swojego ciągłego rozczarowania i zfrustrowania, i zaczęłamodpuszczać i od kiedy troche odpuściłam K , przestałam mu ciągle coś wypominać, ciągle sie czepiać między nami sie bardzo poprawilo i ja jestem spokojniejsza,co wcale nie oznacza,że może sobie robić co chce, po prostu odpuściłam kilka rzeczy mniej ważnych

dzis caly dzien mi niedobrze,nawet lekcje odwołałam:(

reklama
Marta - prawoślaz rzecz wspaniała, gdyby tylko Nina zechciała go pić....... wieczorem znów nagle złapała się za ucho i w płacz - czyżby powtórka z rozrywki:sorry:musiałm podać nurofen.
Jak by nie patrzeć, masz juź bliżej niż dalej;-)dasz radę.

Ironia - jestem pod wrażeniem pojemności Twojej kuchni :happy:
Traschka - pralkę polecałaś, do pikania się przyzwyczaiłam, mam na najcichsze i chyba w moim modelu można wyłączyć a podwójne płukanie - nie wykluczam, że w dłuższych programach jest w każdym razie płucze się tyle ile potrzeba. Ogólnie jest ok, nawet czyszczenie filtra przerobiła i to sama - jasny komunikat kiedy, jasna instrukcja jak.
A propos męsko - damskich klimatów to się wczoraj pokłóciłam ostro z Tatą Młodej - wczoraj objawił się pewien przykry temat który mógł się objawić w każdej chwili o czym wiedziałam od miesięcy i On też, zero zrozumienia i jeszcze teksty, że gdybym zrobiła tak i tak, to byśmy przez to przeszli - uwaga - r a z e m :crazy: Jedynie słuszne postrzeganie świata przez Skorpiona - jego własne :baffled:
mama MATIEGO - na początkowy kaszel odpalamy nebulizator z solą fizjologiczną. Na późniejszy jak nie jest b. dramatyczny też. :happy:
Kupiliśmy butlę tranu w ramach jesienno - zimowej profilaktyki.
Fikusowo - Ty też anty szczepionkowa ?
A propos - Silva - jak skandynawski kalendarz szczepień ?
Andariel - a Ninka coś mówiła przy okazji ucha ?
W pracy zostałam frajerem - decyzją dyrekcji, która w takim razie sama sobie będzie jeździła do Gdańska tak do czerwca 2015 r. Jak ktoś mnie przywala robotą którą miały zrobić dwie inne osoby - a swojej dotychczasowej mam od groma - na zasadzie - bo tak - to ja się nie czuję zobligowana do jakichkolwiek poświęceń do czego się wszyscy przyzwyczaili. Niech szukają innego jelenia.
Z sympatyczniejszych rzeczy Młoda się ostatnio przytulańska zrobiła i szaleje na basenie - do momentu kiedy nie zobaczy fotografa jak dziś a w wodzie w szczególności. Ale dała się przekonać do nieprzeprowadzania natychmiastowego odwrotu :happy:

Ostatnia edycja:
witam porannie
dziś lepiej się wyspałam

Dziewczyny dzieki za wszystkie rady odnośnie kaszlu (kataru Felkaa) ale tak jak pisałam po wizycie u lekarza mamy juz antybiotyk...

miłego dnia wszystkim

Hejka Dziewczyny :)
W końcu na spokojnie z internetem :P chociaż nie powiem, żeby nocka była spokojna. Tymek z zapaleniem krtani od zeszłego czwartku, to teraz Ninkę coś dopadło - jak na razie katar i lekko pokaszluje. Całą noc Mała się budziła, bo spać ze smoczkiem nie mogła i jeszcze na płasko, więc najpierw dałam Jej swoją poduchę, ale dalej się kręciła i w końcu o 3 trafiła do Nas do łoża. Płakała dalej i skończyło się na tym, że o 4 nad ranem musieliśmy Ją inhalować :dry: Dzisiaj od rana też inhalacja dla obydwóch i jakby trochę lepiej... Oby... Jak zwykle coś przed moim wyjściem :-( bo w piątek jadę ze znajomymi do Zabrza na koncert symfoniczny Comy :-):-):tak: tyle na to czekałam, a tu jak zwykle "coś". Dzieci miały iść do teściowej, ale wiem jakby się skończyło: dzieci chore, a matka po koncertach jeździ :wściekła/y: Sz. wziął wolne w pracy :P w końcu pomyślał;-):-p
Felka u nas beznadziejna pogoda już 4 dzień :dry:
MamaM zdrówka dla Matiego &&&&& najgorzej jak dzieci chorują...
Andariel zdrówka dla Ninki również &&& a odnośnie facetów, to masz rację. Oni myślą innymi kategoriami i nie zastanawiają się nad tym co robią, więc to co dla Nas jest ważne, dla nich nie koniecznie musi być. Trzeba gadać, tłumaczyć i tak w kółko. Chyba taka Nasza rola - matki, żony i kochanki :-D kiedyś tak powiedziałam Sz. i do teraz się z tego śmieje :-p
Trasia, Forever jaką to pralkę macie?? My kupiliśmy w końcu nową, bo babcia Sz. rzuciła Nam kasę na przeprowadzkę. Zdecydowałam się na Amica AWN 610 d i po kilku praniach jestem jak na razie zadowolona. A wyhaczyłam na allegro za 695 zł z przesyłką, nową na 2letniej gwarancji, bo ma maciupkie wgniecenie na boku, nawet tego nie widać. A w sklepach po 1099 zł :-p
Moon jak przeprowadzka?? Wszystko już załatwione??
Marta ale ten czas zapiernicza :szok: 3 grudnia, to już bliżej niż dalej. A cesarka, bo wcześniej też miałaś?? Nie pamiętam :-( A imię wybrane??

No właśnie, marta, zapomniałam dopisac wczoraj - z Norbertem też cc było?
asinka - czyli Sz.posiedzi z SziN, a Ty nie zmieniasz planów koncertowych, tak? Sama bym Comy posłuchała, fajną atmosferę na koncercie tworzą:tak:
forever - ale czy dyrekcja zaakceptuje Twoje niejeżdżenie do Gdańska...
Nina, lapiąc się za ucho, powiedziała, że się podrapała za mocno i ją teraz tam boli, ale śladów zadrapania nie było, a jak przez 40 min.ból nie mijał tylko się nasilał, nie miałam złudzeń. No i nad ranem, jak nurofen przestał działać, obudził ją ból ucha niestety. Ech...
Felkaa - niejasno sie wyraziłam - faktycznie akurat stop nop forum nie ma, ale jest inne forum dla nieszczepiących, na którym stop nop się "udziela" i to miałam na myśli (sorki).

U M. W robocie znów gorący okres - zaczyna się siedzenie do późna i wyjazdy do pracy bladym świtem (dziś mnie obudził szykując sobie przed 5 kawę 5p do termosu):sorry:mam kasę na buty i nie mam kiedy pójść ich poszukać, jedynie weekend zostaje.

helloł no miałam dwie cesarki, więc teraz nawet nikt by sie mnie o zdanie w tm temacie nie pytał:) asinka imienia nie mamy:( fajnie dostac taka niespodziewana kase:)a moj norbert ciagle zakatarzony, i do tego nie chce nosa dmuchać:(

andariel biedna Ninka:-( idziesz z Nią do lek, czy masz jeszcze tamte krople? a zdradzisz tajemnicę, co to za forum?no ale z Ciebie trzeba wyciągać informacje...:-D
asinka babcia Sz:tak: zdrówka dla dzieciaczków!
marta hmmm to dziwne, że z góry jest założona cesarka... choć może nie powinnam się wypowiadać, bo nie mam doświadczenia, znam tylko opinię jednego ginekologa... a z imieniem to czekacie na jakieś olśnienie?;-)

a właśnie co do dmuchania nosa, bo marta o tym wspomniała, czy Wasze dzieki dmuchają już noski??? Emi nie, stara się, ale idzie w drugą stronę...;-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry