reklama

Czerwiec 2011

Felkaa - nie, że tajemnica, tylko nieszczepiący są w znacznej mniejszości na naszym forum, więc co się będę wychylać;-)ale skoro pytasz, to jasne, że podaję: szczepienia.org. Co do Niny - tamte krople były do utylizacji parę tyg.po użyciu, więc ich nie mam, ale były silne, bo antybiotyk+ steryd, a i tak skończyło się potem na antybiotyku ogólnym. Zatem teraz omijam etap tych kropli - właśnie czytam o mniej inwazyjnych sposobach. 3 dni mogę podawać nurofen na ból, potem będę się martwić. Zdecydownaie nie spieszno mi do lekarza:baffled:martwi mnie tylko ten schemat - katar i nagle w uszy idzie. A właśnie - odnośnie dmuchania nosków - ponoć to też może być przyczyną stanów zapalnych uszu - ważne by dziecko nie dmuchało obu dziurek naraz, tylko 1 trzeba zatkać... Niestety za późno się o tym dowiedziałam, a Ninka jak dmucha to niczym słonica trąbę z całej pary...takw ięc pozwalam jej na sposób z rękawem (sposób przedszkolny) a jak gęsty glut to zwykła gruszka idzie w ruch.
ironia - bólu glowy nie mam, ale śnięta łażę.

reklama
Fikusowo - wiem, czytam:tak:listki zmięte i w ucho; geranium nieosiągalne dla mnie na tę chwilę. Ponoć srebro koloidalne jeszcze. I niektórzy przepłukują ucho najzwyklejszą wodą utlenioną, kt.nawet ból uśmierza. Jeszcze nie zdecydowałam co dalej.

Andariel ja tak zawsze robiłam z geranium jak mnie ucho bolało. Babcia mi tak kiedyś powiedziała i z tego co pamiętam, to działa :-) i tak, nie odpuszczę koncertu, strasznie mi brakuje koncertów i jak 2 miesiące temu dogadałam się ze znajomymi, to nie odpuszczę. Niech się Sz.też pomęczy :-p a to źle, że idę jak dzieci są przeziębione, chore??

Andariel tak tylko pytałam, bo już w sumie sama nie wiem co mam myśleć. Jakby Sz.nie wziął wolnego, to do teściowej bym ich nie dała i została. Ale że Sz.sam wziął wolne, to dla mnie ok. Mam trochę wyrzuty sumienia, ale raz się żyje...

asinka -no weź kobieto nie żartuj. Masz jechać i już:-p

a ja mam olejek geraniowy i kombinuję w czym go i ile rozcieńczyć (btw - muszę upolować geranium bo ma wiele zastosowań).

też muszę poczytać o tym geranium...

forever - ze skandynawskiego kalendarza szczepień wyszedł brak kalendarza póki co... w szpitalu Kuby nie szczepiłam, bez problemu, nawet nie patrzyli na mnie jak na ufo, lekarka tylko przy wypisie powiedziała, żebym sobie na spokojnie temat szczepień jeszcze przemyślała... postanowiłam szczepić dopiero po 3 mż i w związku z tym dopiero w tych okolicach wybieram się na pierwszą kontrolę z Kubą, ale... chyba go jeszcze nie zaszczepię:) stan jego skóry wskazuje mi na skłonności alergiczne niestety więc poczekam jeszcze, żeby go nie osłabiać czymkolwiek, no i żeby nie mieć wątpliwości jeśli rozwinie się alergia (a pokarmówka po 3 mż właśnie się objawia) i nie zastanawiać się do końca życia czy szczepienia się do tego przyczyniły... znająć życie na kolejnej kontroli znajdę kolejny powód do nieszczepienia;)

andariel - Leo nieszczepiony też?

ps. tu super stronka o szczepieniach - dużo faktów, analiz, artykułów naukowych

Ignorowane i zapomniane Fakty o Szczepieniach

reklama
Silva - Leo dostał 1 dawkę p.wzwB tuż po urodzeniu (dali Euvax wcześniakowi walczącemu o życie - bez komentarza nawet - a ja podpisałam jakiś papier gdy mnie szyli, będąc w szoku, myślałam że to może zgoda na sekcję, bo mi nikt nie powiedział co z dzieckiem, wyobrażasz sobie klimaty), potem nie dałam go niczym szczepić i chłopak ma się świetnie do teraz:-)co jakiś czas wracam do tematu z różnych względów, ale zawsze dochodzimy z M.do tego samego wniosku: nie szczepić. Zaskoczyłaś mnie tym, że Ci w szpitalu problemów w związku z tym nie robili - naprawdę świetnie!:tak:stronkę znam z fb, często cytowana przez Fakty o Szczepieniach:tak:

nocka spokojna - olejek geraniowy zdecydowanie dał radę:tak:i jaki zapach w naszej sypialni! Ninka ok, pokasłuje jeszcze i słyszę, że glut gdzieś wewnątrz siedzi. Będziemy dalej działać dzisiaj. A wgl nie wiem czy wiecie, że geranium to inaczej bodziszek, zwany potocznie anginką/anginkiem - przypomniałam sobie, że ów kwiat stoi u mojej mamy w domu. Warto mieć pod ręką jego listki na wypadek akcji usznych.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry