reklama

Czerwiec 2011

W nastepnym bedzie 10%.
Andariel a Ciebie nie mecza o szczepienia? A sie upiera zeby Mai zalegla hexe zrobic w maju- ostatni dzwonek bo do 36 m-ca mozna. A w lipcu-sierpniu osr przed przedszkolem. Ja mam uczucia mocno mieszkane i gesia skore na mysl o szczepieniach

reklama
Moon - nie męczą, bo karty szczepień mam w domu, a w żadnej państwowej przychodni się tu nie rejestrowaliśmy, więc spokoj. Jak wrócimy do P.to ich zapiszę w rejonie by nie bulic ża każdym razem prywatnie, wtedy pewnie ktoś tam coś będzie chciał od nas, ale mam to w tyle i to mocno. Decyzję podjęliśmy wspólnie z M.już dawno i nie ma takiej siły, która by nas zmusiła do czegokolwiek.

Dali Ci karty??? Jak to zrobilas? Mi w szpitalu nie dali tylko chcieli adres przychodni i wyslali sami. Co mam powiedziec w przychodni zeby mi dali? Przychodnie mam na Bialolece wiec w zasadzie powodem jest przeprowadzka, ale czy znow nie beda chcieli adresu nowej przychodni zeby wyslac?

Moon to juz zależy wyłącznie od woli/praktyki danej przychodni. Jak Ninę urodziłam na inflanckiej to też prosto do przychodni papiery szły, nie do ręki, a Leosia do łapki dostałam i były w przychodni rejonowej w P. Ale jak już się wyprowadzaliśmy z Pruszkowa, to powiedziałam tylko że chcę dokumenty obojga bo wyjeżdżam - nikt o nic nie pytał i wydali mi oryginały. Sama byłam zdziwiona, bo naczytałam się właśnie o tym, że za nic w świecie wydać rodzicowi do ręki nie chcą, miałam już opowiastki nakręcone co powiedzieć itp., a tu poszło bez żadnych problemów:tak:w sumie nie powinni Ci nie wydać - Maję szczepisz, tylko z opóźnieniem. No ale jak mówię - zależy na kogo trafisz w przychodni.

Andariel,Moon ja przy porodzie obydwojga dostałam karty szczepień do ręki i miałam zawieźć do przychodni i w przychodni na osobnej kartce ze szpitala mieli mi przybić pieczątkę. Musiałam to potem zawieźć z powrotem do szpitala, żeby mi wydali książeczkę zdrowia dziecka. Co szpital,to inne zasady.
Doris dzięki za info. Oczywiście kciuki za Kacperka!!!

Marta kciuki za kacperka &&&&&&&&&&&&&&&
dzieki dziewczyny no musiałabym porządne jabłko wszamać i poopowiadać ale to jutro bo dziś juz padam.
Adariel, moon o jakims konkretnym kredycie mówicie? my ccemy max 120 tys wziąść za tyle teraz to u nas da sie kupić ok 6- m mieszkanie - strasznie spadły ceny ostatnio.
Jakieś 10 % mamy moze wiecej ciut.
Ironia Racibórz od nas ok 20 km oddalony ale ja bym miała blisko do pracy, a inne miasto (bliższe) to średnio nas interesuje bo taka zabudowa, ze kuchnie przeważnie bez okien

jutro z wami popisze bo wolne mam i do p-la po jakieś dokumenty musze isć wypełnić i oddać

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry