• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Czerwiec 2011

reklama
Agabre termin mam taki jak Ty i też własnie tak myślę, że od połowy maja to już będę sikac ze strachu :-)

Chciałabym już mieć gotowy ten pokoik i też już wszystko układać, ale musze jeszcze troche poczekać, bo wymieniamy w nim okno i malujemy, a to pewnie jeszcze do 3 tygodni potrwa.

Marta spokojnie - ja niczego nie pakuję i jeszcze co najmniej przez miesiąc nie mam zamiaru :-)

Agabre witaj :-)

dagamit spoko jak napiszesz e-maila z przeprosinami bo jesteś "nierozgarnięta" to na pewno ci wybaczy ;-)

doris
ty to potrafisz każdej dziewczynie odpisać, gratuluję zakupów

cinamon ja juz byłam dwa razy w charakterze świadka raz na komendzie jak nas okradli w domu to musiałam zwykłe wyjaśnienia złożyć a raz służbowo w sądzie, oba bardzo stresujące... nie zazdroszcze. A co do prania wózków ja chce go wyprać w pralce w domu, w tako jumperze wszystko sie zdejmuje, chyba dam rade?

traschka i ty piszesz ze leniuszek z ciebie a tu tylko pranie prasowanie ba nawet składanie kmody! A propo właśnie zjadłam kołaczyka z makiem do kawy - mniaaaam

Agabre, cholerka, no tak... dwa miesiące... i wszystko się może zdarzyć! :-) Ale numer... Zleciało, jak z bicza trzasnął... A ja jestem jakoś coraz spokojniejsza o wszystko... Nawet już się tak panicznie porodu nie boję [zobaczymy, co będzie jak przyjdzie mój czas ;-)]

Kurczę, tak się cieszę, że wróciłam do Waszego grona, ale ni cholery nie ogarniam wszystkiego... Taka mała zagubiona się czuję :-p

Zołza witaj :-)

a wiecie że miałam pisać do Was kiedy szykujecie torby do szpitala... ja mam zamiar zacząć w połowie kwietnia (przed Świętami)

Ja jeszcze ciuszków nie wyprałam... I moja Mama twierdzi, że tych nowych nie muszę prać... Żeby za dużej sterylizacji nie robić.

No ja myśle, że trzeba je chociaż przepłukać w automacie.

No i rozmawiałyśmy też o proszkach. Bo ja się zastanawiam, czy nie prać od początku ciuszków dziecka w naszym proszku...

A poza tym wizyta u Mamuśki udana :-)

Agatka, ja bym nowe przeprała też :) nie wiadomo w jakich warunkach były szyte, transportowane i przechowywane :) Nie wiem, kto ich dotykał, czy nie były wystawione na działanie jakichś zarazków. Prędzej bym się wstrzymała od prania ciuszków od znajomych po ich dzieciach :) zwłaszcza, jeśli by mi powiedzieli, że już są uprane :)

Do prania będę używać przynajmniej na razie proszku dla dzieci :)

Zołza witaj :-)

a wiecie że miałam pisać do Was kiedy szykujecie torby do szpitala... ja mam zamiar zacząć w połowie kwietnia (przed Świętami)

Ja jeszcze ciuszków nie wyprałam... I moja Mama twierdzi, że tych nowych nie muszę prać... Żeby za dużej sterylizacji nie robić.

No ja myśle, że trzeba je chociaż przepłukać w automacie.

No i rozmawiałyśmy też o proszkach. Bo ja się zastanawiam, czy nie prać od początku ciuszków dziecka w naszym proszku...

A poza tym wizyta u Mamuśki udana :-)

Agatka my mamy podobne terminy :biggrin2:Ja sie za pranie ciuszków biorę po świętach, a co do proszku to kupię albo Persil sensitive albo vizir sensitive - ale niemieckie oryginalne i płun do pł. dla dzieci

Agatka, ja bym nowe przeprała też :) nie wiadomo w jakich warunkach były szyte, transportowane i przechowywane :) Nie wiem, kto ich dotykał, czy nie były wystawione na działanie jakichś zarazków. Prędzej bym się wstrzymała od prania ciuszków od znajomych po ich dzieciach :) zwłaszcza, jeśli by mi powiedzieli, że już są uprane :)

Do prania będę używać przynajmniej na razie proszku dla dzieci :)

:tak: Zgadzam się absolutnie!

wróciłam .
obkupiłam się w ciuchach na 40 zł:szok:,a teściowa z siostrą D. nakupiły dla małej.
oglądałam dziś w sklepie wózek baby smile axel.super się prowadzi,zwrotny i lekki,niestety w sklepie kosztuje 800zł i nie ma fotelika.ale bardzo mi się podobał.
byłam w banku,bibliotece,zusie-larvunia moje pieniądze dopiero w poniedziałek 18-go wyjdą ,więc do mnie poczta przyniesie ok.21!:-(
u dentysty zapisałam się na czyszczenie kamienia i co się dowiedziałam od asystentki-każdy raz w roku w ramach NFZ ma darmowe czyszczenie kamienia! wiedziałyście?i jeszcze dodała,że w ciąży przysługują jeszcze jakieś usługi,które normalnie(nie w ciąży)nie przysługują!:szok:
tusen czy to ty byłaś na czyszczeniu kamienia?
babka mi powiedziała,że czyszczą ultradźwiękami-bezpieczne to dla nas?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry