mrsmoon - oby to już finisz u Mai! dobrze działasz z tym kleikiem, grunt, że dostaje płyny, będzie dobrze!
dziewczyny - nie oszukujmy się: co dają mokre szmaty na grzejnikach??? mam wrażenie, że NIC... albo baaardzo niewiele... ale przypomniałyście mi dlaczego nie kupiłam nawilżacza parę lat temu - bo się właśnie naczytałam i mi wyszło, ze na dobry mnie nie stać, a te tanie mogą poszkodzić; sama już nie wiem... wypróbuję go w sypialni bo tam naprawdę jest okropnie sucho; a najgorsze, ze jakiś czas temu odkryłam (przypadkiem), że na oknie -w sypialni właśnie- pojawiły się jakieś czarne plamki od wewnątrz, na takiej gumowej części (uszczelka?); i wczoraj tak mnie to zaintrygowało (bo mam wrażenie, że jest tego więcej), że zaczęłam czytać w necie co to może być i mi wyszło, że to jakiś grzyb albo pleśń

i że nie można tego ot tak, przetrzeć, bo się tylko porozmazuje na większą powierzchnię; trzeba chemią zadziałać, a ta z kolei silnie drażniąca i niby jak mam to zastosować przy dzieciakach???? załamka:-( gówniane okna plastkowe...
pamiętam, ze Ninka też miała etap lęku przed odkurzaczem, ale już nie pamiętam co wtedy robiłam; tzn. pamiętam jak ją sadzałam przy odkurzaczu i dotykała go rączkami itp. i jakoś w końcu przeszło; z Leosiem póki co nie mam tego problemu, może dlatego, że gdy ja odkurzam, siostra się nim zajmuje
u nas na obiad c.d. z wczoraj - gulasz z indyka z mnóstwem warzywek, mniam (5p of course)
trasia - brzmi profesjonalnie