reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

dzieńdoberek
przepraszam że ja tak z doskoku ale dzis mamy wielki dzien - przeprowadzka na swoje :D od razu mowie ze przez pare dni w ogole nie bedziemy mieli tam netu bo dop w u pon mamy sie umowic kiedy przyjda z telkabu , a teraz jestem w 7 niebie ale tez troche sie obawiam pakowania rozpakowywania itd duzo roboty mnie czeka ale coz swoje to swoje :D teraz bede czesciej z Wami więc buziaki i do nastepnego razu :*

reklama
Madzioolka o czym Ty piszesz? nie wiem jakim cudem, ale zupełnie ominęłam jakieś wcześniejsze informacje o tej małej dziewczynce... Boże jak mi się chce ryczeć (i ryczę) jak słyszę i czytam jak dzieci cierpią; nigdy tego nie pojmę i się z tym nie pogodzę:no:i jeszcze tak dzielnie znoszą cierpienie, dla mnie dzieciaki (i właśnie te pokrzywdzone) to chodzące cuda pod wieloma względami...
a ja za każdym razem jak widzę reklamę w tv jakiejś fundacji pomagającej dzieciakom, np. z mpd, mam ciary i słyszę głos z tyłu głowy "to mogłaś być ty, to mógł być twój synek"; okropne;

ech, dziewczyny - miłych weekendów Wam życzę; ja dostałam rano @, więc za fajnie to nie powiem by było; ale nie zamierzam się poddać krwawej Mary - planujemy piknik w Podkowie Leśnej ze znajomymi, a co! kocyk, prowiant, uhahane dziecięce mordeczki - trza się cieszyć drobnymi radościami, prawda?:tak:

Hej,

Edi śpi, więc ja się muszę ogarnąć, bo chcemy iść dziś do żłobka [dzień otwarty] looknąć na listę...
Andariel, w Podkowie K. grał koncert, byłam tam wtedy pierwszy raz i, cholera, dziura, ale jaka piękna!
Madzioolka, głupio mi, że nie potrafiłam nic pomóc w sprawie Oliwki :-( Ale dobrze, że wiadomo, o co chodzi. teraz trzymamy kciuki za powrót małej do zdrowia...

hej
dzis w koncu piekne slonce, zamierzamy wieczorem kolo domu zrobic strefe kibica, telewizor do ogrodu i znajomi maja przyjsc:-)
poszalec nie moge bo jutro rano z madziolka do filharmoni. juz dzis zarwalam noc, byli znjamoi prosic nas na wesele, posiedzielismy troche i do tego norbert znowu nie spal w nocy i o 6 juz koniec
ciasto andariel wyszlo super i do tego wszyscy zachwucali sie tym jego ksztaltem i dziurami i pytali jak to zrobic takie dziury a ja na to ze sie reke do pieczenia ma:-):-)
lece posprzatam cos poki maly drzemie:)
milego weekendowania

Heja :-)
Ja tylko na chwilę, bo nie wychodzę z kuchni... Tort zrobiony!! Wyszedł (zdjęcia wrzucę przy okazji :-)), zobaczymy jak w smaku. Sałatka zrobiona. Jeszcze ja do kąpieli i zrobić się na bóstwo, co będzie ciężkie :-D Mały solenizant goni jak szerszeń i broi.
Martadelka udanej imprezki!!
Pozdrawiam ciepło, nawet gorąco bym powiedziała :-) Bo u nas przeszło 30 stopni.

Ehh... Ja jestem megaprzerażona żłobkiem po dzisiejszej wizycie na dniu otwarty. Nowa dyrektorka nie ma pojęcia o podstawowych rzeczach takich jak kryteria przyjęcia, w jakim wieku dziecko w jakiej grupie i sobie adaptację i zebranie na początek września wymyśliła, zawsze tego rodzaju rzeczy są pod koniec sierpnia. Zero wózków, własnych butelek/kubeczków, nic nie miksują, brak krzesełka do karmienie, dzieci śpią na leżaczkach, a jadłospis :szok:.... gł. mleko .... pieczywo, wędlina, masło czyli rzeczy których zdecydowanie Młoda nie je. Ogólnie nic nie przystosowane dla małej Calineczki. Nie wiem czy ten pomysł był dobry. :confused:
Co do szczepień to w regulaminie nic o tym nie ma, ale we wtorek mam spotkanie z pielęgniarką, prosiła tylko o książeczkę zdrowia.... Myślę, że jazda pewnie będzie, ale myślę, że z uwagi na tą .... dyrektorkę, kompletnie nieogarnięta, już na wstępie nie wzbudziła mojej sympatii.
A z inszości byla na BioBazarze. Muszę sensownie pomrozić kupione rzeczy, bo Młoda za Boga tego wszystkiego na raz nie zje. :no:
Kasiawilde - do działkowania Młodej jeszcze trochę, w przyszły weekend jadę z Tatą Młodej na naprawy i porządki po mojemu i jest impas z dachem - głównym spec wygląda na niewolnika butelki więc chyba kogo innego poszukać muszę albo przynajmniej pomyśleć o tym.

Ostatnia edycja:
reklama
Hej babiszki :))

Co do czytania nadrobię wieczorem, bo dziś od rana tortowa produkcja :D Ale się muszę pochwalić jaki zrobiłam tort z masą cukrową i to 1,5 h z pieczeniem biszkoptu i gotowe (mało czasu a potrzeba wielka ;)) pozostawia wiele do życzenia ten tort i jestem świadoma tego ale się musże pochwalić nooo, w końcu moja maleńka roczek ma :)))) Wczoraj o 2.30 wróciłam z mężem i szwagierką z urodzin znajpmego i stoimi w kuchni a ja mówię, eeej, za 20 minut Ola się urodzi ;) I mój mąż popłakał się ;) (on taki wrażliwy jest bardzo ;) )

Do góry