reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Witam,
mysmy też juz wrócili. Wigilie zaliczone.
Choinka ubrana i prezentuje się tak:
DSC_2262.jpgDSC_2258.jpg

MOja niunia dostała:
garnuszek na klocuszek, klocki drewniane, przytulanke marchewe - tu do Iwon ze bedzie to marchew do spania bo juz sie w nia wtuliła, skarpeteczki hello kitty, kubek niekapek krówka, w ramach słodyczy dwie paczki chrupek i biszkopcików oraz książeczkę szeleszcząco, kolorowo inspirującą. Ale najlepsze z tego wszystkiego było celofanowe opakowanie z wielką czerwoną kokardą :)
Zdjęcie dla Iwon:
DSC_2257.jpg

A w ramach eksperymentów na dzieciu mała dorwała się dziś do kaszy gryczanej, pęcaku oraz zagryzła posiłek dwoma opłatkami :)

Ostatnia edycja:
reklama
U nas Gocha dostała najladniejszy i najfajniejszy prezent od mojej mamy: komplet czapka/szalik/rękawiczki własnoręcznie zrobione na drutach:-) od drugiej babci też fajnie: pajacyk, dwa bodziaki i gryzaczek. Jeszcze komplet dresowy z body od mojej siostry i laleczke malutka od jej teściów.
My nie kupowaliśmy nic specjalnie co chwilę cos jej kupujemy.

A teraz idę spać akcja z placzaca Gosia mnie wykonczyla.

Aga powodzenia jutro:-)

Rysica marchewa z ikea są w dwóch rozmiarach, Go ma taką mała.

Aylin śliczna choinka:-)

Ostatnia edycja:
To my się też pochwalimy prezentakm:)

Od jednej babci szczeniaczek uczniaczek
od drugiej babci wielka księga wierszy Brzechwy i kostka edukacyjna
od chrzestnej puzzle piankowe auta i zabawka numer 1 od razu przypadła do gustu
Friends Kocyk przytulanka Lew metki Label Label - ByShop
oprócz tego jeszcze książeczka do kąpieli, rajstopki:) bodziaki,skarpetki no i pelno słoiczków,obiadków deserków itp
Od nas dostał przytulankę misia takiego zwykłego bo nie miał takiego.

o jaaa jaka fajna marchewa!!!!!
choineczka śliczna!!! jaka równa!!!!!!!! to prawdziwa taka ładna?? jak tak to WOW

Marchewa dokładnie Ikeowska - ale fajna miekka taka właśnie do przytulania.

A choineczka żywa, jodła kaukaska. Ta z przeceny o której kiedys pisałam. Za całe 20 zł.

Rysica - zainspirowałaś mnie. Własnie wchlaniam makowiec.... po nim poproszę juz tylko rapaholin i to w czopku....

Jeszcze dodam: rajtuzy frotte, coś w stylu oballa z bright starts i lalkę (moja chrzestna).
Pojutrze przyjeżdża moja druga siostra - ciekawe, co od niej :-)

Kur.. jakieś ch... puszczają petardy w parku pod moimi oknami... Gocha zaczyna się wiercic... para mi z nozdrzy się unosi :mad:

Aylin te ikejowe przytulanki są super, milutkie i mieciutkie :-) Go ma tą klacz też stamtąd i bardzo ją lubi. I taką pacynkę sowę ;-)Ostatnio widziałam też slonice z dzieckiem no słodkości:-) ale stwierdziłam, że za dużo szczęścia na raz. Z warzyw jest jeszcze brokuł fajny:-)

A zdjęcie dziecięcia przytulonego do marchewy jest przepiękne:-)

Ostatnia edycja:

no moja mała dziś sześć miesięcy kończy
:-) ale zleciało
Sto lat! :tak:

aaaaa - i jeszcze, szczególnie do Iwon, moja babcia, starsza już kobieta, ale znająca życie, powiedziała mi coś co mnie zaintrygowało, że Monika będzie miała piwne oczy, nie brązowe tylko piwne, i że mój tata miał w jej wieku i jeszcze długo identyczne, i że długo po roku zaczęły mu się zmieniać! Chociaż nic a nic jej nie wspominałam o oczach ani razu, tak sama z siebie powiedziała! No ciekawe....
Te babcie na zdjęciach to Twoje babcie, czyli prababcie Moniki i Szymka? Fajnie tak się spotkać wielopokoleniewo...
Moja niestety nie doczekała narodzin Zosi - zmarła w maju :-(

Witam,
Choinka ubrana i prezentuje się tak:
A można obrócić zdjęcia. Nie mam laptopa i nie poradzę sobie z monitorem ;-)+

Mój dzieć dostał garnuszek na klocuszek, chodzik-pchacz smily play, książeczkę interaktywną, obala piłkę i grzechotkę (tu nasuwa mi się pewien wniosek, bo pisałyście, że Wasze dzieci zachwycone, a na niej nie zrobiło to jakoś wrażenia :sorry2: Podobnie było z żyrafą), pilota do TV, sukienkę z bolerkiem.
No i puzzle piankowe-matę od nas ;-)

Kurde makowca nie mam, ale może sernik? ;-)

Ostatnia edycja:
Witam

No i Wojtuś niestety chory no ale jak wszyscy w domu to Go ominąć nie mogło :-( jaka maruda cale popołudnie a mi się coś robili bonie mogłam mu pomoc. Jak gorączka nie spadnie to rano musimy jechać do szpitala. Po prostu super.

Mały dostal czapkę, talerzyk, miseczke i sztućce, mate, która ma służyć do 18miesiaca dlatego się jeszcze na nią zdecydowaliśmy bo ma takie organki i dziecko może siedzieć i grać:) jeansy i bluzeczkę. Kuba natomiast zachwycony skuterem, który może służyć jako torba podreczna do samolotu. Swietna sprawa. Od razu chciał kupować bilet i lecieć :-D

U mnie juz wszyscy spia, a ja czuwam bo Wojtek budzi się co po chwile. Znowu kweczy i muszę mu dać na zbicie gorączki.

Dobranoc

Hej :)
Praca, tesciowie w domu, wigilia na 18 osob to nie jest optymalne połàczenie jak na 1 dzien...:szok::no::-( padam...dopiero skonczylam sprzatac.
Maly perfekcyjny przez caly dzien, mąż też ;-).
P. dostal pchacza, 2 maskotki, jakąś kostkę grającą i juz chyba ;)

Rysica, nomalnie wbijam sie do Ciebie na nauke makijazu oczu!!! no po prostu slicznie sie malujesz!!!!! ech....!!!
MsMickey, zdrowiej asap i zeby Gosik juz tak nie plakal:no::-(
Polaa, zdrowka dla Wojtusia. I jak tesciowa?

paaaadddddaaaaaammmmm....

ale ostatkiem sil sciskam Was swiatecznie :tak::-)

reklama
Polaa - zdrówka Wam życzę! Bidulki! My znaczy ja i brat na każde święta byliśmy chorzy....

Maćku - tak, to moje babcie, a prababcie Moni i Szymcia, jeden dziadek niestety nie żyje, byłam wtedy w 4 kasie podstawówki, a drugi dziadek nigdy nigdzie w gości nie chodzi... taki dziwak...

hatszept - kochana jestem z Ciebie dumna!!! praca i taaaka Wigilia! :szok: jesteś moim GURU!!!!!!!!!!!!
zapraszam na nauki makijażu :D i bardzo serdecznie dziękuję :)

Do góry