reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

Witajcie w Nowym Roku .Ethan wazy juz prawie 9 kg i ma 75.5 cm...rosnie chlopak odrzucil sloiczki wiec gotuje sama ...Kurczak z warzywami dynia ziemniak slodki ziemniak , marchewka.....banan i jablka troszke mu dokuczaja ale to chyba po mamie. Natomiast uwielbia winogrona .
Wszystkiego najlepszego dla 7 miesieczniakow. Postarac sie chcialam pisac czesciej ale malo czasu czekamy na pierwszego zeba slini sie na potege i kup robi po 5-6 i zaczal sam siadac z polezacej wiec musze go miec na oku bo probuje lapac za podloge z lezaczka i i wkoncu fiknie , podnosci siena kolankachgo gory oj kombinuje chlopak duzo.
Niedlugo minie rok jak jestem w Australii i to dokladnie w walentynki ....niesamowite jak ten cas szybko zlecial ...
Pozdrawiam was:-)

reklama
zaglądam i ja

Pisałam Wam ostatnio, że Kuba zasypia mi ok. 21-wszej, pośpi z godzinkę, a potem urzęduje do 1-wszej - właśnie padł, ale nie narzekam, bo jeśli takie maja być u Niego oznaki pojawiania się następnych ząbków (dziś wyszedł 3-ci), to mi pasuje.

Mam do Was pytanie - jaka dawkę wit. D3 podajecie dzieciom??? Tu niestety nie mam tego z kim skonsultować.

Hatszept - również pozdrawiam i dużo siły do pracy na cały tydzień życzę.

Chorowitkom zdrówka, a jubilatom gratulacje!!!

Katrina, mamy taką witaminę:
http://www.doz.pl/apteka/p60644-D-Vitum_Witamina_D_dla_niemowlat_kapsulki_twist-off_36_szt6_szt
400jm ale co drugi dzien, a i tak zapominam...:/

Paulina, duzy chłopak z Ethana!!! no i rzeczywiscie rok zleciał błyskawicznie!!! szok!

Rysica, a nie słyszałaś, ze pajacyki w pajace teraz najmodniejsze? ;PPPP

Q...WA!!!! Q...WA!!! Q...WA!!!! Nie spaliśmy, rozumiecie??????? Po prostu nie spalismy!!!! I to nie przez misia, tylko przez debilny samochód pod balkonem i wyjący alarm!!!! ale jak!!!!! całą noc!!!!!!!!!!!!!!! nawet teraz!!! kiedy mus sie w koncu akumulator wyczerpie????!!!!!! wzywalismy straz miejską i policje do tych debili, ale nie mogli odholowac no bo auto nie stwarzało zagrozenia (prawidłowo zaparkowane), ale sprawe w sadzie załozyli za naruszenie ciszy, bedziemy swiadkami. Jełopy no!!!!!! jestem nieprzytomna!!!! i zastanawiam sie, czy jakiejs karteczki za wycieraczką im nie zostawic, zeby naprawili alarm albo spierd...alali, bo chyba policja nie pozostawiła sladu mimo, ze absolutnie chcieli pomoc....ale jestem wkurzona!!!!!

Ostatnia edycja:
Witam :) młody poszedł spać o 22:30 i pobudki-2-4-6- 7:20 wstał, a normalnie śpi do 9tej:nerd:

Paulina czas leci :) a Ethan duży chłopak.

MsMickey oczywiście, ze cieszę się z jego pełzania do tyłu i dla mnie to jego rozwijanie się w swoim tempie jest dobre tylko się boję, ze może w czymś mu powinnam pomóc i to przegapię.

Katrina my tez taką, jedna kapsułka dziennie.

Ostatnia edycja:
A kuku :-p

Kochane nadrobiłam Was rano, ale nie zdążyłam już odpisać - obiecuję poprawę w domu ;-)

Nie wiem, jak przeżyję dzisiejszy dzień - z konceru wróciliśmy grubo po 22 (przy okazji dziękuję tym, które pytały o koncert - udał się :-)), potem jeszcze gadka szmatka i poszłam spać o 1. A do młodego wstawałam z 3 razy :baffled: Myślałam, że się rano nie zwlekę z łóżka...

Mam powoli dosyć tego wstawania do małego i do pracy o 6. Dopada mnie zmęczenie. Jestem pewna, że to dlatego, że karmię UU i młody nadrabia brak bliskości ze mną w ciągu dnia. Ale nie chciałabym jeszcze go odstawiać od piersi, a pewnie musiałabym to zrobić żeby przestał się budzić w nocy. Nie wiem, co robić...

Hatszept współczuję nocki! Co za kretyni! Ja też nie wyspana, więc będę wpierała dzisiaj duchem :sorry2:;-)

Zapomniałam dopisać bo ja albo daję do zupki mięsko albo co drugi dzień pół żółtka bo jakbym podała i miesko i żółtko to nie za dużo jest białka w tej jednej porcji?
Idę spac dobrej nocki, pa

Ja podaje i miesko i zoltko, zgodnie z zaleceniami.

Reszte cytatow mi wcielo wiec odpisze co pamietam.

Katrina ja witaminy D juz dawno nie podaje. Szymek ma male ciemiaczko no i rozwija sie dobrze, przybiera na wadze, ladnie je wiec mamy nie podawac. Nadmiar jest ponoc szkodliwy i to tylko w Polsce wlasnie jest zwyczaj podawania wit d kazdemu dziecku a rzadko kto sprawdza czy jest taka potrzeba. Oczywiscie to chodzi o karmienie mm.

Iwon, hatszept wspolczuje nocek.

Hatszept to moze ja Ci pomoge Twojego sasiada unicestwic a Ty mi mojego :)

Paulina zazdroszcze Australii. Od zawsze marze aby tam pojechac.
A Ethan - ale chlopak Ci urosl :)

A kuku :-p

Kochane nadrobiłam Was rano, ale nie zdążyłam już odpisać - obiecuję poprawę w domu ;-)

Nie wiem, jak przeżyję dzisiejszy dzień - z konceru wróciliśmy grubo po 22 (przy okazji dziękuję tym, które pytały o koncert - udał się :-)), potem jeszcze gadka szmatka i poszłam spać o 1. A do młodego wstawałam z 3 razy :baffled: Myślałam, że się rano nie zwlekę z łóżka...

Mam powoli dosyć tego wstawania do małego i do pracy o 6. Dopada mnie zmęczenie. Jestem pewna, że to dlatego, że karmię UU i młody nadrabia brak bliskości ze mną w ciągu dnia. Ale nie chciałabym jeszcze go odstawiać od piersi, a pewnie musiałabym to zrobić żeby przestał się budzić w nocy. Nie wiem, co robić...

Hatszept współczuję nocki! Co za kretyni! Ja też nie wyspana, więc będę wpierała dzisiaj duchem :sorry2:;-)

Iwon - ja zrobiłam test w zeszłym tygodniu. Moja niezależnie czy dostaje modyfikowane czy cycusia - budzi sie o tych samych porach i szuka.
Zresztą od 3 tygodni między 23 a 5-6 rano podaje jej wodę. I dalej wstaje o 2.30 i 3.30 i 4. I pije tej wody z 10 ml.

Poza tym dzień dobry :)

Hej
Hatszept no ja pierdziu ... masakra. Najgorsza chyba jest bezsilność:-:)-:)-(

Trzymaj się dziś jakoś myśl o może jakiejś drzemce po powrocie...

Mlodak mój dom rodzinny też jest fizycznie domem w okolicy domków więc dobrze Cię rozumiem. Palenie smrodami na porządku dziennym. Kiedyś wchodzilismy z Gosia do domu więc drzwi otwarte i w ciągu paru minut na pietrze smiedzialo paloną gumą :-:)-:)-(

No więc noc fajnie - Goch oczywiście spała z nami :-) Nie miałam ochoty jej odkładać tak mi było dobrze:-) oprócz tego spała ok:-)

Witam
Waris A nam Pani w sklepie mówiła,że gryka na lato a kokos na zimę bo kokos grzeje a gryka chłodzi.

:baffled: to muszę z powrotem przekręcić na kokos :tak:

U nas nocka fatalna, nie spałam ze dwie godziny podając non stop nioniusia aż w końcu zwycięzyła i wzięłam ją do nas na łóżko i dałam cyca i jakoś zasnęła. A dziś wstała chwilkę po 8 witając mnie szerokim bezzębnym uśmiechem i jak tu się na nią złościć :-).
Moja też coś zakasłała mi ze dwa razy z rana, na noc posmaruję jej nóżki pulmexem tak profilaktycznie.

Aga to ja przy Twoich obawach zaczęłam się zastanawiać nad moją małą bo ona ani się nie garnie do przekrecania, na brzuchu to już wcale nie chce leżeć bo zaraz się wścieka, nie wspomnę o raczkowaniu chociażby do tyłu (mama mówi że i ja nie raczkowałam) nawet nie garnie się do siadania ale posadzona siedzi ładnie i nie obala się na boki.
Muńka to i ja z moją dzisiaj poćwiczę, dobrze że napisałaś co i jak, dzięki :-).

Hatszept współczuję nocki, u nas tez zdarza się że alarm wyje i nikt nie reaguje. A najbardziej to wkurzają mnie sasiedzi jak zamykają drzwi od garażu które mamy przed blokiem. Wala tymi blaszanymi drzwiami jeden za drugim, juz się nie moge doczekać ciszy i spokoju na własnym M zero.

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień dobry! :-)
Zochna rozregulowała się kompletnie! :no: Dzisiaj była nocna pobudka na karmienie... I nie ma szans, żeby zasnęła inaczej niż na rączkach.

Iwon gratuluję udanego koncertu :tak:
Q...WA!!!! Q...WA!!! Q...WA!!!! Nie spaliśmy, rozumiecie??????? Po prostu nie spalismy!!!! I to nie przez misia, tylko przez debilny samochód pod balkonem i wyjący alarm!!!! ale jak!!!!! całą noc!!!!!!!!!!!!!!! nawet teraz!!! kiedy mus sie w koncu akumulator wyczerpie????!!!!!! wzywalismy straz miejską i policje do tych debili, ale nie mogli odholowac no bo auto nie stwarzało zagrozenia (prawidłowo zaparkowane), ale sprawe w sadzie załozyli za naruszenie ciszy, bedziemy swiadkami. Jełopy no!!!!!! jestem nieprzytomna!!!! i zastanawiam sie, czy jakiejs karteczki za wycieraczką im nie zostawic, zeby naprawili alarm albo spierd...alali, bo chyba policja nie pozostawiła sladu mimo, ze absolutnie chcieli pomoc....ale jestem wkurzona!!!!!
:szok: współczuję!
A co na to sąsiedzi?
Katrina ja witaminy D juz dawno nie podaje. Szymek ma male ciemiaczko no i rozwija sie dobrze, przybiera na wadze, ladnie je wiec mamy nie podawac. Nadmiar jest ponoc szkodliwy i to tylko w Polsce wlasnie jest zwyczaj podawania wit d kazdemu dziecku a rzadko kto sprawdza czy jest taka potrzeba. Oczywiscie to chodzi o karmienie mm.
Tak Ci mówił lekarz? Ja nie pamiętam, kiedy ostatnio jej dałam i mam z tego powodu wyrzuty sumienia :zawstydzona/y:

Dajecie już dzieciaczkom pomidora (w zupce)?

Do góry