reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

A powiedźcie mi czy Wasze dzieciaczki śpią na stornie z gryką?
Misia śpi na gryce odkąd skończyła chyba 4 mce :tak:

U nas tez mięsko lub rybka codziennie, ale błagam ile on zje tego mieska?!!! W wiekszosci przypadków miesko to 8% sloiczka, jesli zje 100gr sloiczka to zje tego mieska 8gr...phiiiiiiii....to tyle co nic.....:sorry2:

aaaa...i chciałam Wam podziewkowac za zachęte do tych chrupek - podalismy dzis malemu i wszamał bez problemu (nawet nie czuję, jak rymuję ;-)) bez zakrztuszania! o!
tak ma właśnie być na początek chociaż są też obiadki gdzie jest podwójna porcja mięska :tak: super że z tym chrupkiem tak dobrze poszło!

Muńka gratuluję osiągnięć!

reklama
aylin- zapomnialam wczesniej o naszej perelce - super postepy w tak krotkim czasie, a nie wybieracie sie gdzies, ze mloda tak chce sie wszystkiego nauczyc? u mnie tak bylo przed wylotem do PL :-D a ile teraz niunia wazy??? ja ze swoja we wtorek ide to spr :tak:

hehe na szkolenie jedziemy :) ekipa szkoleniowa widziała ja rok temu w moim brzuchu :) to moze stąd.
Nie mam pojęcia ile wazy. ostatnie pomiary miała 20 grudnia i było 6370. Następną wizyte mamy 7 lutego. Wtedy sie przekonam :)

Słuchajcie!! u nas dziś święto lasu!! Gabi wszamała prawie cały duży słoiczek wiosennej zupki z indykiem i koperkiem, jedząc małą aluminiową łyżeczką u mnie na kolanach przy stole! :-) potem popiła dużą ilością soczku!! normalnie rogala miałam takiego na papie i duma mnie rozpierała, że aż świszczało :-)
A potem u szwagra na kolanach zjadła od szwagierki słoiczek banana z pokruszonymi ciasteczkami chwytając za łyżeczkę i wkładając ją sobie do buzi:szok::-) (oczywiście szwagierka łyżeczkę też trzymała)

No i żeby tego było mało podnosi się już do pozycji czworaczej i buja do przodu i tyłu:tak: a czasem się tak przebuja, że leci do przodu na pyszczek i wygląda to mega komicznie!:-D
Normalnie aż sama nie wierzę w to co piszę, normalnie uszczypnijcie mnie, bo nie uwierzę!!!

Wiem, że jutro może czar prysnąć, ale żyję dniem dzisiejszym i jest mi taaaaak dobrze:-):-) bosz...poświrowało mnie totalnie!!

Nie gotuję na parze i przyznam się, że nawet o tym nie pomyślałam. Muszę spróbować, tylko ,że nie mam parowaru. Mam jedynie garnek z opcją do ugotowania na parze.

Ja dziś nie karmiłam przez cały dzień i nawet nie czuję żeby cyce były jakoś mega napakowane, więc chyba też już końcówka karmienia. Żal mi jest wtedy, kiedy zacznę myśleć o tym, jak Gabi była taka maleńka, że tylko przy cycusiu chciała być (choć wtedy miałam tego dość) i tylko cycuś był ją w stanie ukoić. A teraz tak naprawdę potrzebuje już tylko w nocy i cieszę się, że sama się poniekąd odstawiła, bo nie było to dla mnie smutne przeżycie.

Woiesz co - ja też nie karmie czasem przez cały dzień - tj o 7 i o 21. Ale w ciągu dnia ściągam na kolejny aby mama miała co jej dac koło 10. I tak do 100 mi sie udaje. A małej ta 100 wystarcza. Zresztą mm ona mi 90 ml pije. Wiecej nie wcisne.

MOje dziecie jest fanem rybki - wiec nie zapominam o jej podawaniu. Nawet czasem 3-4 razy w tygodniu. Nie wiecie czy rybe mozna przedawkować? Daje jej albo w zupce, albo sama pieczona w folii. Z masełkiem jedynie.

Ja mojej przyprawiam zupki taką mieszanką ala jarzynka z tym ze bez benzoesanu i soli. W składzie jest koperek, pietruszka, marchewka, seler i cos jeszcze warzywnego. Wrzucam łyzkę do wody - a warzywa i tak gotują sie na parze. Zmienia troszeczke smak - młodej pasuje. A kupiłam gdzieś na targach żywności ekologicznej.

Dobra - ide spac bo jutro do pracy trzeba iść...
Dobranoc

Aga ja całkiem zapomniałam o podawaniu rybki :szok: dzięki że mi przypomniałaś :tak: w związku z czym jeszcze nie jadała a przyprawiać - nie przyprawiamy solą tylko koperek dodaje lub natkę pietruszki pod koniec gotowania.

Muńka to się doczekałaś, gratki dla małej... może i ja się doczekam...

Moja młoda z tych leniwych jeszcze nie opóściłam jej materaca na dół.

A powiedźcie mi czy Wasze dzieciaczki śpią na stornie z gryką?

Ja po dzisiejszym obiadku też będę przyprawiać koperkiem, bo może dzięki niemu z taką ochotą jadła.

My dziś mieliśmy opuścić materac i przełożyć na grykę, ale za późno wróciliśmy i już nie było czasu.
A gryka od 6 miesiąca.

hatszept - a nie wolno pomelo?? ja jadłam

Pamka mlodak szkoda, że wasi faceci tacy są, mój to uwielbia synka i mógłby nim zajmowac non stop :)

Muńka gratuluje postępów w jedzeniu i w raczkowaniu też, a garnek z opcja gotowania na parze pewnie może byc :)

Zaza, oby nocka lepsza! A dlaczego Ty Kochana pizzy teraz nie wcinasz??? Ja pozwalałam sobie na pizzę już chyba od sierpnia. Prosiłam tylko o połowę mniej sera na niej, no bo on chyba najcieższy z tych wszystkich składników.
Teraz za to muszę się powoli przestawiać, ze juz wszystko mi mozna ;-) wreszcie odrobina coli :-p winka :-p pomelo w koncu! :-p ach...
A dlaczego D. ma odsypiac nocki z delegacji??? ;-) to co oni robią na tych wyjazdach??? ;-)
niestety ja mam ścisłą dietę od jakichś 6 miesięcy, bo młody taki alergiczny jest :-( i nabiału to nawet ociupinki nie mogę :( raz jak zjadłam kosteczkę żóltego sera to był cały obsypany, po jednej kostce białej czekolady to samo

a nocki będzie odsypiał, bo w delegacji nocki robią i to nawet 14h (D jest spawaczem)

hmmm ja pamelo też jadlam. Zresztą ja wszystko jadłam bo mała problemów nie miała.

Materac mam tylko z kokosem - a mała i tak mało na nim spi.

Muszę inne mleko mm kupic. Gerber jej chyba nie smakuje. Bo nie chce go pić. Miałam próbki z hippa i nie było tego problemu. A daję jej teraz raz dziennie o 23 mm. Więc Hippa spróbuje. W jakich sklepach sa male puszki? Bo w rossmanie tylko duze widziałam.

A teraz to na pewno juz ide spać

Aylin - hhhmmm...ja też mam taką jarzynkę, bo wegety nie używam. W sumie to nie pomyślałam, że mogę jej tego troszkę dorzucić:-)

Małe Hippy są w E.leclerc i tesco

Weekend tyle się na niego czeka, a tak szybko mija :) my byliśmy na rynku oczywiście wrzucić coś na WOSP :) w ramach diety była grochówka wojskowa :wściekła/y:
Dzięki za odpowiedź odnośnie mięska- ryby, my jemy właśnie codziennie mięso i raz w tyg rybka i się bałam, ze może za dużo. A jeszcze jedno pytanie czy można tylko łososia czy też jakąś inną rybkę? A drugie pytanie ile mięska na raz- wiadomo, ze nie pytam o słoiczek, bo te mu daję tylko z królikiem i jagnięciną, resztę sama gotuję. No i dziś pierwszy raz mojemu synkowi coś nie smakowało "potrawka z ziemniakami i królikiem" buzia zamknięta, więc sposobem dawałam pół łyżeczki marchewki i obiadu i zjadł:).

Hatszept super za odwagę do chrupka :D

Muńka no to mała nabrała tempa ja się boję, ze z moim coś nie tak- on tylko pełza do tyłu.

Młodak to Ci się facet z poczuciem humoru trafił :D

Kasieńka
ja bym poczekała do rana i wtedy zobaczyła jak mały.

Rysica
dobrze walcz dalej i nie daj się chorobie :D

Waris my śpimy razem na sprężynach więc nie pomogę :D

MsMickey to się G żdziwi jak się przebudzi i mamy nie będzie :D

edek:
Dzięki za przypomnienie odnośnie tej przyprawy.

Zaza ja i tak Cię podziwiam, ze tak długo trzymałaś dietę aby karmić młodego!!

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry